V trčenju osebnih vozil, dve osebi poškodovani

V sredo, 3. februarja, okoli 8. ure, sta v naselju Kog, trčili osebni vozili. V trčenju sta se dve osebi poškodovali in bili z reševalnim vozilom prepeljani v Splošno bolnišnico Ptuj. Gasilci PGD Ormož so pomagali reševalcem pri prenosu poškodovane osebe, odklopili akumulatorja na vozilih, počistili iztekle hladilne tekočine, eno vozilo odstranili s cestišča in počistili cestišče.

sreda, 3. februar 2016 ob 15:28

Zaradi nepravilnosti pri zapiranju ormoške tovarne sladkorja, Slovenija ob 8,7 milijona evrov

Medtem ko so izsledki študije mariborske kmetijske fakultete o možnostih ponovne pridelave sladkorne pese in proizvodnje sladkorja v Sloveniji pokazali, da bi med drugim oživitev pridelave sladkorne pese lahko bila ekonomsko upravičena, potencialno pa tudi investicija v tovarno, na drugi strani Slovenija zaradi nepravilnosti pri zapiranju Tovarne sladkorja Ormož (TSO), mora plačati 8,7 milijona evrov.

sreda, 3. februar 2016 ob 13:07

Veržejski salezijanci so se spomnili na svetega Janeza Boska

V Veržeju v Marijanišču živijo in delajo salezijanci, ki so živo vpeti v življenje župnije Veržej. Na praznik svetega Janeza Boska, ki je bil ustanovitelj salezijancev sta župnija Veržej in Zavod Marianum Veržej pripravila pevski vikend za mlade pevce.

sreda, 3. februar 2016 ob 12:19

Ljutomer redni del končal z zmago in porazom

9. krog je v Radenska PKL postregel s štirimi dvoboji, ki so potekali od petka pa do nedelje. Prvi sta na parket stopili trenutno vodilni ekipi PKL, KD Nona Sobota in PŠK Ljutomer, ki so jo favorizirani domačini tudi dobili s 54:33. Sobotna tekma je potekala v Črenšovcih, kjer sta si nasproti stali ekipi KK Bistrica Tropicano in KK Lindau. Po še eni tekmi z malo točkami so z rezultatom 55:45 zmagali gostje. Nedelja pa nam je znova postregla z derbijem med Beltinci in Mursko Soboto. Tudi tokrat ...

torek, 2. februar 2016 ob 21:06

Glasbena ura za otroke v vrtcih

Vloga kulture in umetnosti je v vzgoji vsakega otroka izrednega pomena, saj v otrokov svet vnaša toplino, radost in življenje ter tako pomembno vpliva na njegov razvoj.

torek, 2. februar 2016 ob 20:50

Na Cvenu so pletli košare iz šibja

Društvo cvenskih čehov in diklin iz Cvena pri Ljutomeru je v dvorani Kulturnega doma na Cvenu organiziralo obujanje starih kmečkih opravil na vasi, kot je ročno pletenje košar za vsakdanjo uporabo. Material, šibje za pletenje košar je društvo nabralo ob reki Muri in ob potokih ter travnikih blizu vasi Cven.

torek, 2. februar 2016 ob 20:36

Murskosoboško škofijo obiskal pravoslavni zagrebško - ljubljanski škof metropolit Porfirije Perič

Nedelja, 31. januarja, se bo prav gotovo zapisala z velikimi črkami v škofijsko in župnijsko kroniko, kajti murskosoboško škofijo je obiskal pravoslavni zagrebško - ljubljanski škof metropolit Porfirije Perič, ki je skupaj s pravoslavnimi duhovniki vodil pravoslavno liturgijo v soboški stolnici. Cerkev je bila napolnjena do zadnjega kotička, kajti pravoslavna liturgija je bila namenjena pravoslavnim vernikom, ki živijo v murskosoboški škofiji. Hkrati pa so se spomnili tudi na svetega ...

torek, 2. februar 2016 ob 19:12

Mura s poplavnim območjem kot največji ohranjeni kompleks habitatov poplavnih ravnic v Sloveniji

2. februarja 1971 je v iranskem mestu Ramsar 18 držav podpisalo Konvencijo o mokriščih. Danes se 168 njenih pogodbenic, med njimi tudi Slovenija, ki je k njej pristopila leta 1992, zavezuje, da bodo mokrišča na svojem ozemlju ohranjale in zavarovale ter jih upravljale trajnostno. Tema letošnjega svetovnega dneva je "Mokrišča za našo prihodnost - trajnostni viri preživljanja".

torek, 2. februar 2016 ob 14:57

Večno mladi rojeni, Franc Črvič nagrajen

Za doseganje večje medgeneracijske angažiranosti v lokalnem in širšem regionalnem, nacionalnem ter mednarodnem prostoru, za še večjo mobilnost Centra za družino SOŽITJE (ki je nedavno dobil mandat tudi s strani Republike Slovenije, MDDSZ in enake možnosti), krepitev kadrovskih potencialov, prostovoljstva, družabnosti, povečanje števila vključenih udeležencev v številne dogodke ter za še uspešnejši prenos bogatega znanja in izkušenj starejših na mlade ter pomoč mladim in vsem ...

torek, 2. februar 2016 ob 13:03

56. Kurentovanje na Ptuju odpira svoja vrata

56. Kurentovanje na Ptuju odpira svoja vrata v torek, 2.2.2016. Skozi vse dni vas bo spremljal bogat glasbeni program. Karte lahko kupite po predprodajnih cenah Pošta Slovenije, Eventim, Petrol, TIC Ptuj, Kavarna KPŠ in kiosk pred Karnevalsko dvorano (na dan dogodka).

torek, 2. februar 2016 ob 10:31