Murskosoboško škofijo obiskal pravoslavni zagrebško - ljubljanski škof metropolit Porfirije Perič

Nedelja, 31. januarja, se bo prav gotovo zapisala z velikimi črkami v škofijsko in župnijsko kroniko, kajti murskosoboško škofijo je obiskal pravoslavni zagrebško - ljubljanski škof metropolit Porfirije Perič, ki je skupaj s pravoslavnimi duhovniki vodil pravoslavno liturgijo v soboški stolnici. Cerkev je bila napolnjena do zadnjega kotička, kajti pravoslavna liturgija je bila namenjena pravoslavnim vernikom, ki živijo v murskosoboški škofiji. Hkrati pa so se spomnili tudi na svetega ...

torek, 2. februar 2016 ob 19:12

Mura s poplavnim območjem kot največji ohranjeni kompleks habitatov poplavnih ravnic v Sloveniji

2. februarja 1971 je v iranskem mestu Ramsar 18 držav podpisalo Konvencijo o mokriščih. Danes se 168 njenih pogodbenic, med njimi tudi Slovenija, ki je k njej pristopila leta 1992, zavezuje, da bodo mokrišča na svojem ozemlju ohranjale in zavarovale ter jih upravljale trajnostno. Tema letošnjega svetovnega dneva je "Mokrišča za našo prihodnost - trajnostni viri preživljanja".

torek, 2. februar 2016 ob 14:57

Večno mladi rojeni, Franc Črvič nagrajen

Za doseganje večje medgeneracijske angažiranosti v lokalnem in širšem regionalnem, nacionalnem ter mednarodnem prostoru, za še večjo mobilnost Centra za družino SOŽITJE (ki je nedavno dobil mandat tudi s strani Republike Slovenije, MDDSZ in enake možnosti), krepitev kadrovskih potencialov, prostovoljstva, družabnosti, povečanje števila vključenih udeležencev v številne dogodke ter za še uspešnejši prenos bogatega znanja in izkušenj starejših na mlade ter pomoč mladim in vsem ...

torek, 2. februar 2016 ob 13:03

56. Kurentovanje na Ptuju odpira svoja vrata

56. Kurentovanje na Ptuju odpira svoja vrata v torek, 2.2.2016. Skozi vse dni vas bo spremljal bogat glasbeni program. Karte lahko kupite po predprodajnih cenah Pošta Slovenije, Eventim, Petrol, TIC Ptuj, Kavarna KPŠ in kiosk pred Karnevalsko dvorano (na dan dogodka).

torek, 2. februar 2016 ob 10:31

FIT DELAVNICA

Kdo je pripravljen na spremembe, išče rešitve, je sprobal/a že veliko diet in ugotovil, da nobena ne deluje ali je preprosto ugotovil/a, da je zadnji čas, da resnično nekaj spremeni?

torek, 2. februar 2016 ob 09:47

Obisk vodstva Čebelarske zveze Slovenije pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Na pobudo Čebelarske zveze Slovenije, bo Republika Slovenija organizaciji Združenih narodov predlagala, da 20. maj razglasi za SVETOVNI DAN ČEBEL. 20. maj ima za slovenske čebelarje poseben pomen, saj je bil na ta dan leta 1734 rojen, takrat eden najboljših poznavalcev čebel in začetnik modernega čebelarstva Anton Janša (umrl leta 1773).

torek, 2. februar 2016 ob 09:29

Veržej na prvi pripravljalni tekmi tesno izgubil

Članska ekipa Farmtech Veržej, je v Zalaegersegu po napornih treningih odigrala svojo prvo pripravljalno tekmo proti ekipi ZTE, ki vodi v drugi madžarski ligi. Veržejci so povedli v 30. minuti po samosojnem prodoru Nina Kouterja. Domačini so imeli največ priložnosti v zadnjih petih minutah prvega dela igre, ko so dvakrat zadeli prečnik ter enkrat stativo. Na 2:0 je nato po odlično izvedeni uigrani kombinaciji s kota povišal Tadej Čuk v 57. minuti s strelom z roba kazenskega prostora.

ponedeljek, 1. februar 2016 ob 19:00

Varuhinja človekovih pravic RS v Prlekiji

V četrtek, 27. januarja, je bil najavljen ob 10. uri obisk in posvet, ki se ga bo udeležila varuhinja človekovih pravic RS, Vlasta Nussdorfer, univerzitetna diplomirana pravnica. In ko so organizatorji še na veliko pripravljali kompleks MCP-ja za omenjeni dogodek se je dobre pol ure prej na Spodnjem Kamenščaku že pojavil osebni avtomobil z ljubljansko registracijo. Da, z varuhinjo ni šale, vse zadeve vzame resno.

ponedeljek, 1. februar 2016 ob 18:22

Občinstvo tudi letos nagradilo graditelje od Male Nedelje

V soboto, 30. januarja, se je na pobočju mogočne Pece nad Črno na Koroškem, odvilo že 24. tekmovanje v gradnji skulptur iz snega, poznano pod imenom Gradovi kralja Matjaža. Kljub pomanjkanju naravnega snega, so graditelji, katerih je bilo približno polovico manj kot ponavadi, k čemur je v veliki meri pripomoglo pravo pomladno vreme, imeli za svoje umetniško izražanje na voljo dovolj umetnega snega.

ponedeljek, 1. februar 2016 ob 15:55

»Ustvarjalnici« dijakov Predšolske vzgoje Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer na Osnovni šoli Cvetka Golarja Ljutomer

Dijaki 3. letnikov Predšolske vzgoje Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so na OŠ Cvetka Golarja Ljutomer izvedli dve »ustvarjalnici« (19. 1. 2016, 1. 2. 2016). Pod vodstvom mentorjev so priredili zgodbici Anje Štefan – Petelin in njegova suknjica ter Melje, melje mlinček. Obe predstavi sta bili res kvalitetno pripravljeni, z vso scenografijo in glasbo, ki sodi zraven.

ponedeljek, 1. februar 2016 ob 14:53