Zimski počitek na ledu

Deželo ob Muri je v teh dneh prekrila prva snežna odeja. Narava počiva, a nekatere domače in divje živali se gibljejo po snegu, kjer iščejo hrano in toplo zavetje, med njimi so tudi divje race, ki živijo v soboškem ribniku.

sobota, 9. januar 2016 ob 09:14

Prijetna dogajanja v DSO Gornja Radgona

Izjemno prijetno in pestro je bilo ob tradicionalnem zaključku leta 2015, za stanovalce in njihove svojce je v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona, ki se ga je udeležilo preko 110 tistih, ki so želeli skupaj simbolično praznovati novo leto. Ob svečano pogrnjenih mizah in v lepo okrašenem prostoru je potekal sproščen in prijeten večer, ki so ga prisotni preživeli ob zelo okusni in estetsko pripravljeni hrani, dobri glasbi in plesu.

sobota, 9. januar 2016 ob 09:04

V neznano odšel Milan Dokl iz Maribora

V petek, 8. januarja, v popoldanskem času, je v neznano odšel Milan Dokl, rojen 17. 9. 1945, stanuje Župančičeva ulica 6, Maribor.

sobota, 9. januar 2016 ob 08:07

Nastanitveni center v Gornji Radgoni se zapira. Nov v Kidričevem?

Ministrstvo za notranje zadeve je objavilo poziv k oddaji informativnih ponudb za najem prostorov, v katerih bi uredili nastanitveni center večjih zmogljivosti, in sicer za okoli 2000 do 3000 oseb. Center naj bi omogočil bivanje tudi v zimskih pogojih. Nastanitveni center v Gornji Radgoni se s sredi januarja namreč zapira.

petek, 8. januar 2016 ob 17:54

Alec Lobrano obrok v Gostilni Tramšek uvrstil med 10 najljubših v letu 2015

Znani kulinarični novinar in bloger Alexander (Alec) Lobrano je na svoji spletni strani objavil zapis "Alec Lobrano’s Ten Favorite Meals of 2015" (Alecovih deset najljubših obrokov v letu 2015), in med temi desetimi je uvrščen tudi obrok v Gostilni Tramšek, ki se nahaja v Žerovincih ob cesti Ljutomer - Ormož.

petek, 8. januar 2016 ob 14:11

Edinstvena izkušnja - zdrava prehrana za lepši jutri

Leo klub Ljutomer vabi na predavanje "Zdrava prehrana za lepši jutri", v petek, 15. januarja 2015 ob 18. uri na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer.

petek, 8. januar 2016 ob 12:45

Družina Cedula-Raj iz Veržeja že 11 let postavlja jaslice na prostem

Pred božičnimi prazniki se je lansko leto (2015) družina Cedula-Raj iz Veržeja že 11. leto odločila, da bo postavila velike jaslice na prostem. Že meseca novembra so pripravili streho za jaslice, mah pa so nabirali v Rakovem Škocijanu pri Postojni. Družina ima tudi dva veroučenca zato še oba zelo spodbujata starše in stare starše, da postavljajo tako velike jaslice.

četrtek, 7. januar 2016 ob 19:19

Še eno vozilo končalo na strehi

V zadnjih dneh je kar nekaj voznikov in voznic z osebnimi vozili zapeljalo s cestišča ter obstalo na strehi. Nesreče so v veliki meri posledica neprilagojene vožnje razmeram, saj so ceste te dni ob sneženju mokre in spolzke.

četrtek, 7. januar 2016 ob 17:34

V Gornji Radgoni ogorčeni nad umaknitvijo obtožnega predloga proti Berislavu Popovu

Občina Gornja Radgona je predsedniku Vlade Republike Slovenije, dr. Miru Cerarju, poslala protestno pismo glede odločitve državnega tožilstva v Murski Soboti o umiku obtožnega predloga proti Berislavu Popovu. Protestno pismo so podpisali člani in članice Občinskega sveta Občine Gornja Radgona ter župan Občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko.

četrtek, 7. januar 2016 ob 14:142

Fotografije z dedkom Mrazom v Lutvercih

Tedni so otroci v Lutvercih v Apaški dolini prejeli fotografije zobiska tretjega dobrega moža meseca decembra, dedka Mraza, ko jih jeta obiskal v domačem vaško gasilskem domu. Sicer pa so ti otrocisredi decembra prejeli prijazno vabilo: »Dragiotroci, navajen sem prejemati pisma od vas. Sedaj pa vam jaz pošiljampisemce. Moram vam sporočiti, da sem pripravil polno vrečo dariltudi za vas. Skozi naselje Lutverci se bom peljal v torek, 29.decembra, okrog 17. ure. Zato vljudno vabljeni v ...

četrtek, 7. januar 2016 ob 11:48