Otroku v glavo vrgel petardo

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri kazniva dejanja, tri prometne nesreče z gmotno škodo, osem kršitev javnega reda in miru, dve poškodovanji vozil na parkirnih prostorih ter dva primera povoženja divjadi.

četrtek, 31. december 2015 ob 08:14

Praznična toplina »Želim ti...« v DOSOR-ju

V Mercatorju so v okviru gesla »S praznično toplino ustvarjamo bližino« razpisali nagradni natečaj »Želim ti...« in prejelikar 1800 raznoraznih želja. Izmed teh so izžrebali 16 nagrajencev in med temi je bila želja Ines Križnik iz Maribora, ki je svoji mami Petri Haas želelapričarati pravo dalmatinsko vzdušje vsaj za en dan, kajti njena mama je sedaj stanovalka DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci.

sreda, 30. december 2015 ob 23:19

Gasilci pogasili ostanke pirotehničnih sredstev

V sredo, 30. decembra, okoli 16. ure, so v parku generala Rudolfa Maistra v Ljutomeru, zagoreli ostanki pirotehničnih sredstev, ki so jih neznanci vrgli v votlo drevo. Požar so pogasili gasilci PGD Ljutomer.

sreda, 30. december 2015 ob 17:25

V Ormožu trčili osebni vozili

V sredo, 30. decembra, okoli 14.45 sta na Lešniški cesti v Ormožu trčili dve osebni vozili, pri čemer se je ena oseba poškodovala. Posredovali so gasilci PGD Ormož, ki so zavarovali kraj prometne nesreče, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe, odklopili akumulatorja ter počistili cestišče.

sreda, 30. december 2015 ob 17:10

Sirija, kot je bila pred vojno

V prostorih Knjižnice in čitalnice Razkrižje, je v torek, 29. decembra, občina Razkrižje gostila popotnika iz Gornje Radgone, Zlatka Šajharja. Organizirali so potopisno predavanje z naslovom Sirija, kot je bila pred vojno. V uri in pol so se vsi skupaj sprehodili po Siriji, ki je ena večjih držav na Bližnjem vzhodu, njen zahodni del leži ob Sredozemskem morju, preostali del države pa zaznamuje večinoma puščavska pokrajina, ki je obdana z visokimi gorami, posejana s prekrasnimi oazami ...

sreda, 30. december 2015 ob 15:59

Slovenija druga na Madžarskem

Na nedeljskem 1. Božičnem pokalu v madžarskem Sekešfehervarju je rekreativna malonogometna reprezentanca Slovenije osvojila drugo mesto. Božični pokal treh reprezentanc je bila uvertura v 16. Masterplast Fehervar festival nogometa »FC Videoton in prijatelji«, ki traja do srede 30. decembra.

sreda, 30. december 2015 ob 13:58

Leasing družba oškodovana za več kot 1.350.000 evrov

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so na Specializirano državno tožilstvo RS podali kazensko ovadbo zoper nekdanjega direktorja leasing družbe iz UE Maribor zaradi storitve kaznivega dejanja Zloraba položaja ali pravic po 244. členu KZ, nekdanjega direktorja gospodarske družbe iz UE Murska Sobota zaradi pomoči pri storitvi tega kaznivega dejanja in nekdanjega direktorja poslovne enote ene od slovenskih bank zaradi napeljevanja osumljenega k storitvi kaznivega ...

sreda, 30. december 2015 ob 13:45

Jasličar Franček Plohl iz Kukave z dušo in srcem že 20 let izdeluje jaslice

V Slovenskih goricah v vasi Kukava v občini Juršinci živi 73 let jasličar Franček Plohl, ki izdeluje orientalske Betlehemske jaslice, saj ima v svojem domu pravi muzej jaslic, kajti njegovo stanovanje je bogato z najrazličnejšimi jaslicami, katere izdeluje z dušo in srcem.

sreda, 30. december 2015 ob 13:26

V Ključarovcih in na Moti delovni nesreči

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali šest prometnih nesreč, ki so se vse končale le z materialno škodo, pet kaznivih dejanj, poskus samomora, dve nesreči pri delu, štiri kršitve javnega reda in miru ter tri primere povoženja divjadi.

sreda, 30. december 2015 ob 09:23

Knjiga in prireditev Oglote o Veržencih

Člani Kulturnega društva »Slavko Osterc« Veržej so leto 2015 zaključili minulo nedeljo v kulturnem domu Veržej, s prireditvijo Oglote o Veržencih. Prireditev je bila posvečena izdaji druge knjige domačina Janeza Ferenca z naslovom Oglote o Veržencih, ki je izšla v tem mesecu. Tokrat se je avtor v knjigi dotaknil rak rane naše družbe – politike, ob tem pa ni pozabil na večno aktualne teme kot so nesoglasja med zakonci, sosedski konflikti, pregovorno slovensko zavist ...

sreda, 30. december 2015 ob 08:53