Mineva 75 let od smrti dr. Antona Korošca

Svečano in s spoštovanjem, kakršno izkazujejo vsem svojim velikim rojakom, so pri Svetem Juriju ob Ščavnici, počastili spomin na vodilnega slovenskega politika v prvi polovici dvajsetega stoletja, dr. Antona Korošca. 14. decembra namreč mineva 75 let od njegove smrti.

ponedeljek, 14. december 2015 ob 13:09

Najvišja avtoriteta mladih in mladinskih struktur v Sloveniji postala državljan naše republike Prlekije

Na delovnem posvetu minuli konec tedna se je v Prlekiji mudil predstojnik Urada Republike Slovenije za mladino dr. Peter Debeljak. S sogovorci so v prijetnem ustvarjalnem vzdušju obravnavali zatečeno stanje glede mladinskih struktur v nacionalnem in lokalnem nivoju, tudi v luči zaključkov nedavnega posveta mladih Slovenije na Brdu, ter nakazali potencialne možnosti nadaljnjega razvoja na tem področju. Seveda brez uspešnega in dejanskega medgeneracijskega sodelovanja, uspešnega medresorskega ...

ponedeljek, 14. december 2015 ob 12:30

Bel Božič – White Christmas za skupno čestitko

Organizacijski tim (team), ki je letos poleti, pa tudi še nekaj v jesenskem času, v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, pridno vrtel »DOSOR-jevo vetrnico« se je odločil skupaj zapeti in posneti voščilo vsem za letošnja decembrska praznovanja pred zaključkom koledarskega leta 2015. Zatorej so bili sklicani zainteresirani stanovalke in stanovalci, zaposleni in prostovoljci (precej njih je nastopilo na karaokah !) v sredo, 25. novembra v zgodnjem popoldnevu, v predprostor ...

ponedeljek, 14. december 2015 ob 11:29

Na juriš z ministrico dr. Majo Makovec Brenčič na čelu

V petek, 4. decembra 2015, je na Brdu pri Kranju potekal Posvet mladinskega sektorja 2015, ki se ga je udeležilo preko 200 udeležencev, mladinskih delavcev in voditeljev, predstavnikov mladinskih organizacij, organizacij za mlade, mladinskih centrov, drugih nevladnih organizacij, ki se ukvarjajo z mladimi, predstavnikov institucij, odločevalci in drugi, ki soustvarjajo, sooblikujejo ter spremljajo področja, politike in programe za mlade.

ponedeljek, 14. december 2015 ob 11:21

Kakšno mentorstvo potrebujemo, projekt SUPER PSIHOLOGI

S strani Norveškega finančnega mehanizma in nacionalnih sredstev RS je bil podprt projekt SUPER PSIHOLOG, ki poteka od februarja 2015 do junija 2016. Gre za projekt superviziranja prakse psihologov in razvoja programa usposabljanja mentrojev ter modela supervizirane prakse. Nosilec projekta je Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta. Projektni partnerji pa so: Društvo psihologov Slovenije, Norsk Psykologforening, Univerza na Primorskem, Inštitut Andrej Marušič, Inštitut za psihološko ...

ponedeljek, 14. december 2015 ob 10:57

Radenci: Help ! A Beatles tribute band

Na petkov večer, 11. decembra, so številni obiskovalci, med katerimi je bilo na presenečenje veliko število mladih, z velikim veseljem lahko prisluhnili četverici glasbenikov v Radencih, ki so z izjemno kostumografijo in glasbili ter kakovostjo zvoka obudili spomin na znamenito liverpoolsko četverico kuštravcev iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja - The Beatles. Ob tem so starejši nostalgično obudili spomin na čas svoje mladosti, ko so tedaj ob glasbi Beatlesov »ponoreli« ...

nedelja, 13. december 2015 ob 23:49

Banovska božična vas osvetljena v tisočerih lučkah

Pred tretjo adventno nedeljo v soboto, 12. decembra zvečer, so se v vasi Banovci v Prlekiji že 16 prižgale luči božične vasi Banovci, kjer bodo obiskovalci lahko podnevi ali ponoči občudovali božično vas, ki bo po izvirnih idejah njenih prebivalcev očarala vsakega obiskovalca od blizu in daleč.

nedelja, 13. december 2015 ob 18:09

Znova lepo obiskan smučarski sejem v Gornji Radgoni

Podobno kot že skoraj 30 let doslej, je Smučarski klub Radgona, ki uspešno deluje več desetletij, in ki šteje okoli 130 članic in članov, tudi letos pripravil tradicionalni sejem rabljene smučarske opreme in vseh drugih potrebščin za zimske športe in rekreacijo.

nedelja, 13. december 2015 ob 16:34

Koncert, božja služba in skupna spoved

Pred bližajočimi božičnimi in novoletnimi prazniki je Andreja Klemenčič v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, poskrbela tudi za stanovalke in stanovalce evangeličanske veroizpovedi. Tovrstno božjo službo zanje pripravi enkrat mesečno, v decembru pa je bilo to še bolj slovesno.

nedelja, 13. december 2015 ob 14:25

Na dobrodelnem koncertu zbirali sredstva za pomoč Kaji

V soboto, 12. decembra, je v telovadnici OŠ Stročja vas potekal dobrodelni koncert »Pomagajmo Kaji«, ki ga je pripravilo Športno društvo Altafin iz Stročje vasi. Učenko OŠ Stročja vas Kajo je cerebralna paraliza prikovala na invalidski voziček in zaradi težavnega gibanja potrebuje številne pripomočke, tako v šoli, kot tudi doma. Na koncertu so tako zbirali sredstva za pomoč Kaji.

nedelja, 13. december 2015 ob 13:041