Županja pripravila novoletni sprejem

V četrtek, 10. decembra, je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, pripravila tradicionalni novoletni sprejem za gospodarstvenike, lokalne politike, predstavnike zavodov, organizacij in društev.

petek, 11. december 2015 ob 08:31

Akacijev med Čebelarstva Tigeli postal državni prvak

Letos se je na razpis za sodelovanje nadržavnem senzoričnem ocenjevanju medu prijavilo šest različnihizvajalcev, in sicer Kmetijsko-živilski sejem Gornja Radgona AGRA,OČD Koper, ČD Cerklje na Gorenjskem, ČD Semič, ČD Grosuplje inČD Sežana. Skupno je bilo na navedenih mednarodnih in slovenskihocenjevanjih ocenjenih 747 vzorcev medu.

četrtek, 10. december 2015 ob 19:581

Damjan Frančić se je sam vrnil domov

Damjan Frančić, 22-letnik iz Radmožancev, ki je bil pogrešan od 19. oktobra, se je vrnil k družini. Obsežna iskalna akcija, ki so jo sprožili svojci in prijatelji je trajala vse od njegovega izginotja, sedaj se je Damjan sam vrnil domov. To je preko facebook skupine Iščemo Damjana potrdil njegov brat Matej.

četrtek, 10. december 2015 ob 19:22

Zvenijo pesmi adventno-božičnega časa

Zrepertoarjem štirinajstih pesmi so v četrtek, 10. decembrapopoldne, nastopile v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci,pevke iz Kroga pri Murski Soboti. Poleg slovenskih ljudskih pesmi sov tem adventno-božičnem času zapele tudi pesem »AveMaria« vlatinščini ter pesem »Belicvet« (Edelweiss-Leontopodium alpinum) iz filma »Mojepesmi, mojesanje« v slovenskem in angleškem jeziku, prav tako pa v obeh jezikih šebožično pesem »MerryChristmas« ...

četrtek, 10. december 2015 ob 19:04

Voznik vlačilca iz okolice Gornje Radgone vozil krepko pijan

Policisti Postaje prometne policije Maribor so v sredo, 9. decembra, okoli 16.30 na avtocesti A1 Maribor - Ljubljana, na počivališču Tepanje ustavili 60-letnega voznika tovornega vozila (vlačilca), ki je imel pripeto tovorno priklopno vozilo, oboje last slovenskega samostojnega podjetnika, ker je tovorno vozilo vozil tako, da je vozil po obeh prometnih pasovih avtoceste.

četrtek, 10. december 2015 ob 15:22

Biografija o prvem predsedniku Slovenije

UstanovaDr. Šiftarjeva fundacija, Pokrajinska in študijska knjižnicaMurska Sobota ter Založba Modrijan iz Ljubljane so skupaj pripravilipredstavitev knjige »MilanKučan, prvi predsednik«,ki jo je spisal 59-letni slovenski zgodovinar in publicist BožoRepe.Pogovor z obema »junakoma knjige«, portretirancem in portretistom,je v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti v sredo, 9.decembra zvečer, vodil nekdanji dolgoletni predsednikov vodjakabineta MarjanŠiftar ...

četrtek, 10. december 2015 ob 12:322

Prleki pripravili najboljšo zabavo na Štuku

Člani Prleškega študentskega kluba so pripravili že 22. Zobl žur, ki je potekal na študentskem prireditvenem prostoru Štuka v Mariboru. Tako sta se na Štuku v roku enega tedna odvili dve odmevni prireditvi, v organizaciji študentskih klubov in Pomurja. Prleški študentje se niso pustili prekmurskim in so tako pripravili najboljšo zabavo letos.

četrtek, 10. december 2015 ob 11:05

Za njimi temeljna dela svetovne književnosti

Decembrameseca so članice in člani literarnega krožka v DOSOR-ju, Domustarejših občanov Radenci, pod vodstvom BeeBaboš Logar zaključili letošnjih pet tem o temeljnih delih svetovneknjiževnosti. Po Homerjevi »Iliadi«, »Don Kihotu« španskega pisatelja Cervantesa,»Božanski komediji« italijanskega pesnika Danteja terGoethejevem »Faustu«je tokrat za poslastico bil na programu še »Hamlet« WilliamaShakespeara.V sredo, 9. decembra popoldne ...

četrtek, 10. december 2015 ob 09:18

V stanovanjski hiši v Rinčetovi Grabi izbruhnil dimniški požar

V torek, 8. decembra, okoli 14.30 ure, je v stanovanjski hiši v Rinčetovi Grabi izbruhnil dimniški požar. Pri tem so posredovali gasilci PGD Ljutomer in Podgradje, ki so prezračili prostore in s termo kamero pregledali dimnik.

sreda, 9. december 2015 ob 17:17

Občinski svet odločitev o novi ravnateljici Vrtca Ljutomer prepustil Svetu zavoda

Minuli teden je v Ljutomeru potekala prva izredna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, kjer je Občinski svet med drugim obravnaval mnenje k imenovanju kandidatke za ravnateljico Vrtca Ljutomer.

sreda, 9. december 2015 ob 15:24