To ni znanstvena fantastika, akcijski trik ali virtualna resničnost ...

NLB ponuja predplačniško kartico MasterCard, na katero si lahko prednaložite denar, stanja pa zaradi takojšnje bremenitve ob plačilu ali dvigu na njej ne morete prekoračiti, saj lahko porabite le toliko, kolikor si na kartico naložite. Kartico si lahko naročite v kompletu z NFC nalepko, ki jo preprosto nalepite na mobilni telefon ali kateri drug predmet in vam tako ob hitrih nakupih ne bo treba nositi s seboj celotne denarnice.

četrtek, 26. november 2015 ob 10:37

Vabljeni na predstavitev knjige Mursa - nepozabni napredni Slovenec

Vljudno vabljeni na predstavitev knjige Mursa - nepozabni napredni Slovenec, velikan Prlekije in Slovenije, ki bo v petek, 27. novembra 2015 ob 18. uri, v dvorani Glasbene šole v Ljutomeru, Prešernova 8.

četrtek, 26. november 2015 ob 09:32

V Veržeju so izdelovali adventne venčke iz gline

Potem, ko so se letos na novo odprli vrata rokodelsko učnega centra domače in umetnostne obrti (Center DUO), ki deluje pod okriljem Zavoda Marianum Veržej, se je Urška Ambrož, ki v rokodelskem učnem centru uči udeležence, letos odločila za novost in začela z učenjem udeleženk iz severovzhodne Slovenije, ki so se lotile izdelovanja adventnega venčka narejenega iz gline.

sreda, 25. november 2015 ob 23:21

Društvo varnega zavetja Pomurja vabi na ogled projekta »Labirint nasilja«

Ob dnevih boja proti nasilju, Društvo varnega zavetja Pomurja, Varna hiša Pomurja, vabi na ogled projekta »Labirint nasilja«, ki na simboličen način omogoča vpogled v izkušnjo nasilja z vidika žrtve. Mimoidoči bodo spoznali dejavnike, ki prispevajo k nastanku in trajanju nasilja nad žensko ter dejavnike, ki prispevajo k uspešni razrešitvi.

sreda, 25. november 2015 ob 16:58

Teden prleških jedi v vrtcu Mala Nedelja

V vrtcu Mala Nedelja smo v prejšnjem tednu (16.11. – 20.11.2015 ) izvedli projektni teden, ki smo ga poimenovali »Teden prleških jedi«. Vsi vemo, da se v vrtcih in šolah poudarja zdrava prehrana, da so vse sestavine čim bolj naravne in zdrave, velikokrat pa pozabljamo na tiste jedi, ki so jih jedli nekoč, ki so jih kuhale in pripravljale naše babice, ki so tipične za naše okolje, za Prlekijo.

sreda, 25. november 2015 ob 16:37

Novembrska DOSOR-jeva torta za slavljence

Vmesecu novembru je v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci,praznovalo rojstni dan 14 stanovalk in stanovalcev. Vsem tem, kiskupaj štejejo 1132 let, v povprečju pa kar 80,8 let, so pripravilidružabno srečanje z voščili in čestitkami v sredo, 25. novembradopoldne, v restavracijskih prostorih DOSOR-ja. Še posebej je biloslovesno za stanovalko FrančiškoMlinarič,ki je zabeležila 95-i rojstni dan.

sreda, 25. november 2015 ob 16:25

Ukrepati je treba pred težavami, ne v težavah

Vavli Osnovne šole Radenci se je v torek, 24. novembra popoldne,zbralo izredno veliko število staršev, kot tudi učiteljic inučiteljev, na srečanju oziroma predavanju specialnega pedagoga zamotnje vedenja in osebnosti MarkaJuhanta. Obistoimenski knjigi je naslov tokratnega druženja bil »Varuhotrokovih dolžnosti ali nehajte se ukvarjati zotrokovimipravicami«.

sreda, 25. november 2015 ob 16:18

Rdeči križ Slovenije v svoje vrste vabi nove prostovoljce za pomoč prebežnikom

Več kot devetsto prostovoljk in prostovoljcev Rdečega križa Slovenije (RKS) od 16. oktobra dalje dnevno lajša trpljenje ljudi, ki prihajajo v Slovenijo, utrujeni in oslabljeni od dolge poti. Doslej so prostovoljke in prostovoljci RKS, skupaj z zaposlenimi iz območnih združenj in Zveze združenj RKS, pomagali že več kot dvesto tisočim ljudem v vseh sprejemnih in nastanitvenih centrih po Sloveniji.

sreda, 25. november 2015 ob 12:49

3. Božična akcija zbiranja pomoči za socialno ogrožene družine in posameznike v Pomurju

Spet je leto naokoli in Anina zvezdica Pomurje pripravlja 3. Božično akcijo zbiranja hrane z dolgim rokom uporabe za socialno ogrožene družine in posameznike v Pomurju.

sreda, 25. november 2015 ob 09:05

Preklic zbiranja materialne pomoči v Namestitvenem centru Gornja Radgona

Iz RKS - OZ Gornja Radgona sporočajo, da preklicujejo zbiranje materialne pomoči v Namestitvenem centru Gornja Radgona, saj so v zelo kratkem času zbrali večjo količino oblačil, ki zadostuje trenutnim potrebam.

sreda, 25. november 2015 ob 08:45