Frančiškovi otroci so se vključili v pomoč otrokom, kjer delujejo slovenski misijonarji

V župniji Veržej že vrsto let deluje skupina Frančiškovih otrok, ki povezuje mlade iz župnije Veržej, vodi pa jih sestra Zalika Svenšek. Njihovo delo je usmerjeno v dobrodelnost in pomagati otrokom po svetu, ki so pomoči najbolj potrebni, predvsem tam, kjer delujejo slovenski misijonarji.

četrtek, 3. december 2015 ob 09:23

Štorklja gre tudi letos na desni breg reke Mure, prejela jo je Marija Fras

V torek, 2. decembra, se je v sinagogi v Lendavi odvijalo 20. Srečanje pomurskih turističnih delavcev. Po predlanski obuditvi srečanja, je tudi letos Pomurska turistična zveza podelila priznanja, plakete in kipec štorklje najzaslužnejšim na področju turizma. Štorklja gre tako kot lani, tudi letos na desni breg reke Mure, prejela jo je Marija Fras, podelil jo je Peter Misja, predsednik Turistične zveze Slovenije.

četrtek, 3. december 2015 ob 08:56

Drsališče se bo odprlo s profesionalnim nastopom skupine Lucky Lookers on Ice

Občina Ljutomer in Krajevna skupnost Ljutomer, vse lepo vabita, da skupaj zadrsamo v najlepši čas v letu. Z odprtjem drsališča na Glavnem trgu v Ljutomeru v petek, 4. 12. 2015, ob 17. uri tudi uradno pričenjamo z decembrskim prazničnim dogajanjem v našem mestu.

sreda, 2. december 2015 ob 16:57

Zaživelo novo, sr(e)čno društvo

V Prlekiji v občini Ljutomer so ustanovili novo društvo z naslovom sr(e)čno društvo. Najprej so se zbrali v prostorih lovskega doma Lovske družine Ljutomer v Mitrgi na Podgradju. V društvo se je vključilo 50 prostovoljnih članov, kateri so se zavestno odločili, da se bo njihovo društvo dokazalo z delom na območju Prlekije in se širilo na pomurski in ostali slovenski prostor.

sreda, 2. december 2015 ob 15:56

»Plesi od tü pa tan« na Cvenu

Kulturno društvo Cven je v nedeljo, 29.11.2015, pripravilo folklorno prireditev "Plesi od tü pa tan". Člani folklorne skupine so pod vodstvom Urške Sovič pripravili zanimivo prireditev, v režiji Mateje Topolinjak, v domači dvorani Zadružnega doma na Cvenu, ki je bila premajhna za vse obiskovalce.

sreda, 2. december 2015 ob 15:46

Predpraznična delavnica s starši v vrtcu Križevci

December je praznični mesec. Za trenutek se zdi, da se čas upočasni. Prazniki s seboj prinašajo pravljično čarobnost in skrivnostnost. Za otroke je to najbolj pravljični mesec. Mesec, ko vsakdanja drevesa postanejo novoletne jelke, ki krasijo domove, mestne trge in tudi otroške igralnice.

sreda, 2. december 2015 ob 12:08

38 žena iz Vojvodine na obisku v Pomurju

Glavniin odgovorni urednik revije »Agrar« v Zrenjaninu BožidarDrinić ter RadeBakračević iz Radenec, sicer predsednik Srbskega kulturnega društva Štajerskaskupnost s sedežem v Mariboru, sta v letošnjih enajstih mesecih»zaslužna« za podpise listin o sodelovanju na kulturnem, športnemin gospodarskem področju med osmimi slovenskimi in osmimi srbskimiobčinami v Avtonomni pokrajini Vojvodina.

sreda, 2. december 2015 ob 11:08

Zahvala prostovoljkam in prostovoljcem DOSOR-ja

DirektoricaDOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, MatejaHauser,je v torek, 1. decembra dopoldne, sklicala prostovoljke inprostovoljce tega doma (izmed zaposlenih, kot tudi iz vrtca, osnovnešole, Društva upokojencev Radenci ter izmed občank in občanov) naskupno druženje pred koncem koledarskega leta 2016. Prepričana jenamreč, da so mimo številne aktivnosti in dogodki, s katerimi soskupaj skozi vse leto lepšali stanovalkam in stanovalcem DOSOR-jadneve bivanja.

sreda, 2. december 2015 ob 11:01

Varčevanje: Silvestrovanja na prostem ne bo

Vsejni dvorani hotela Izvir Zdravilišča Radenci je v torek, 1.decembra popoldne, potekala 9. redna seja Občinskega sveta ObčineRadenci pod vodstvom župana JanezaRihtariča.Prisotnih je bila svetnica in 12 svetnikov, trojica se je za sejoopravičila.

sreda, 2. december 2015 ob 10:55

Na okrogli mizi govorili o nasilju in aktualnih spremembah zakonodaje

Društvo varnega zavetja Pomurja – Varna hiša Pomurja je v ponedeljek, 30. novembra, organiziralo okroglo mizo z naslovom »Nasilje in aktualne spremembe zakonodaje«. Dogodek se je odvijal v dnevih boja proti nasilju nad ženskami, ki potekajo v teh dneh. V prostorih vaško-gasilskega doma v Babincih so bile predstavljene izkušnje iz prakse v povezavi z aktualnimi spremembami zakonodaje pri delu z žrtvami nasilja v družini.

sreda, 2. december 2015 ob 10:44