PŠK Ljutomer premagal Lendavčane

V tretjem krogu Pomurske košarkarske lige sta bili na sporedu dve tekmi. Najprej sta v Lendavi na parket stopili domača ekipa KK Lindau in PŠK Ljutomer, le uro za tem pa so igralci KK Bistrica Tropicano začeli svojo prvo domačo tekmo v PKL. Tekmo so igrali proti KK Radenci.

ponedeljek, 30. november 2015 ob 17:21

Projekt Oskrba s pitno vodo Pomurja – Sistem C se zaključuje

Na novinarski konferenci projekta »Oskrba s pitno vodo Pomurja – Sistem C« so županja občine Ljutomer in koordinatorka projekta mag. Olga Karba, ministrica za okolje in prostor Irena Majcen ter predstavnica nadzora Metka Pavčič, direktorica podjetja IEI, predstavile zaključevanje projekta ter spregovorile o doseženih rezultatih in učinkih te pomembne naložbe v sodoben vodovodni sistem tako za občanke in občane, sodelujoče občine Sistema C kot za širšo regijo.

ponedeljek, 30. november 2015 ob 16:29

Izkoreninimo nasilje nad ženskami

Prav na Mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami (25. november) je v Kongresnem centru Brdu bil organiziran nacionalni strokovni posvet z nazivom Nasilje nad ženskami kot javno zdravstveni problem. Posvet je potekal v okviru realizacije projekta VESNA - živeti življenje brez nasilja, ki ga izvaja Direktorat za družino pri MDDSZ in enake možnosti. Direktorat za družino pri MDDSZ je uspešno kandidiral na razpisu za EU sredstva (program PROGRESS) s področja enakosti spolov. Z njihovo ...

ponedeljek, 30. november 2015 ob 09:48

Leščečki pripravili deveti letni koncert, z naslovom »Življenja krog«

9. letni koncert Folklorne skupine Leščeček,ki je potekal v soboto, 28. novembra v Veržeju, je nosil pomenljiv naslov:»Življenja krog«. Plesalci folklorne skupine in pevcivokalne skupine Leščeček so s plesom in petjem skozi celoten večerzaokrožili življenje malega človeka, ki je na svoji življenjskipoti sejal ljubezen, dobroto, veselje in tudi žalost.

ponedeljek, 30. november 2015 ob 09:17

V mednarodnem likovnem natečaju Plakat miru, mladi ustvarjali na temo »MIR POVEZUJE«

Vsako leto Lions klubi s celega svetasponzorirajo mednarodni likovni natečaj »Plakat miru«, vsakklub v svojem lokalnem okolju, z namenom spodbuditi mladino krazmišljanju o svetu, o miru, prijateljstvu o medsebojnihodnosih...

nedelja, 29. november 2015 ob 21:46

Folklorno društvo Sveti Jurij ob Ščavnici praznovalo 10 let delovanja

Plesalke in plesalci Folklornega društva iz Svetega Jurija ob Ščavnici, so v petek, 27. novembra, proslavili 10. letnico delovanja kot samostojnega društva. Sicer se novejša zgodovina jürjovške folklore začne pisati prej, leta 2003, ko je nekaj fantov in deklet, prve korake ljudskih plesov odplesalo pod vodstvom mentorice Nataše Ros. Takrat so delovali še v okviru Društva podeželske mladine, vadili pa so v gasilskem domu v Bolehnečicih.

nedelja, 29. november 2015 ob 19:29

OK Radenci – OK Hoče mladi 3 : 0

Minulo soboto, 21. novembra, so v Veliki športni dvorani v Radencih na svojem terenu odbojkarji OK Radenci pričakali v petem krogu povsem pripravljeni ekipo Hoče mladi, ki je brez točk na zadnjem mestu devetih ekip, ki igrajo v 3. slovenski odbojkarski ligi. Tudi po tej tekmi so gostje ostali brez točk, kajti odbojkarji OK Radenci so jih premagali s 3 : 0 (25:20; 25:13; 25:21) ter se z osmimi točkami povzpeli na četrto mesto na lestvici.

nedelja, 29. november 2015 ob 14:41

Veličasten in čustven sprejem Dejana Zavca v Juršincih

Navijači, člani Fan kluba boksarskega šampiona Dejana Zavca in občani Občine Juršinci, so ob vrnitvi Častnega občana z njegove zadnje borbe v profesionalnem boksarskem ringu, pripravili veličasten in ganljiv sprejem. Za razliko od prejšnjih sprejemov, kateri so se odvijali v Gabrniku, so se tokrat v velikem številu zbrali na igrišču pri lovskem domu v Juršincih.

nedelja, 29. november 2015 ob 11:31

Sara Novak postala državna prvakinja med mlajšimi članicami

V soboto, 28. novembra, je v Podčetrtku potekalo Mladinsko državno prvenstvo Karate zveze Slovenije na katerem je nastopilo 330 tekmovalcev iz 47 klubov.

sobota, 28. november 2015 ob 22:57

Adventni venec krasi Banovce že 16 let

Pred prvo adventno nedeljo so člani Turističnega društva Banovci na Murskem polju v Prlekiji v soboto, 28. novembra, v središču vasi pri vaški kapeli Lurške Matere Božje in vaško - gasilskem domu, spletli 300 kg adventni venec. Spletanje in postavitev adventnega venca v Banovcih pripravljajo že 16. leto in vsako leto se spletanja udeleži vse več članov Turističnega društva in ostalih vaščanov Banovcev.

sobota, 28. november 2015 ob 17:14