Ponovno vlomili v gradbeni kontejner na gradbišču v Cezanjevcih

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju na področju kriminalitete med drugim obravnavali vlom v gradbeni kontejner na gradbišču v Cezanjevcih, na počivališču avtoceste v Grabonošu pa je neznani storilec iz rezervoarja tovornega vozila odtujil gorivo.

torek, 1. december 2015 ob 20:28

Koledar prireditev v občini Ljutomer veseli december 2015

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v veselem decembru.

torek, 1. december 2015 ob 12:19

Prekmurski študentje z darili tombole v DOSOR-ju

Klubprekmurskih študentov se z več aktivnostmi vključuje vmedgeneracijsko sodelovanje s stanovalkami in stanovalci DOSOR-ja,Doma starejših občanov Radenci. Tako so v nedeljo, 29. novembrapopoldne, prišli z darili Ines,Kaja,Grega,Jan,z njimi pa še Boštjan s harmoniko.

torek, 1. december 2015 ob 11:09

Pobudo slovenskih čebelarjev podpirata tudi Mladinski center Prlekije in Mladinski svet Ljutomer

V petek je v prostorih sedeža Mladinskega centra Prlekije in Mladinskega sveta Ljutomer na Spodnjem Kamenščaku potekal strokovni seminar o čebelarjenju, ki se sicer prireja vsako leto. Ob tej priložnosti je predan čebelar in tudi sicer vsestransko družbeno aktiven državljan ter podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije, »dolenjski Prlek« Janez Vencelj podal obširno predstavitev pobude slovenskih čebelarjev.

torek, 1. december 2015 ob 09:17

Učenci tekmovali v košarkarskih spretnostih

V soboto, 28. novembra, se je v ŠIC Ljutomer odvijalo tekmovanje v košarkarskih spretnostih za učence, ki obiskujejo interesno dejavnost na osnovnih šolah v Križevcih, Mali Nedelji, Ljutomeru, Gornji Radgoni in Cezanjevcih pod okriljem Košarkarskega kluba Ljutomer. Tekmovanja se je udeležilo natanko 40 otrok iz omenjenih šol.

torek, 1. december 2015 ob 08:49

1. december, Svetovni dan aidsa

Vsako leto 1. decembra obeležujemo Svetovni dan aidsa, ki ga je Svetovna zdravstvena organizacija (SZO) prvič razglasila leta 1988 in vse od takrat je to pomemben mednarodni dan, ki ga usklajeno obeležujemo po vsem svetu.

torek, 1. december 2015 ob 08:39

Blagoslov božično novoletnega drevesa v razkriškem križišču

Pred prvo adventno nedeljo, ob pričetku adventnega časa je bilo v soboto, 28. novembra, na Razkrižju nadvse slovesno, kajti večerni dogodek so popestrili z blagoslovom in prižigom lučk na novoletnem drevesu v razkriškem križišču. Dogodek so obogatili otroški pevski zborček razkriške župnije pod vodstvom prof. Katje Žibrat.

ponedeljek, 30. november 2015 ob 19:35

Prižig lučk na božičnem drevesu v Rogašovcih

Tradicionalnapostavitev božičnega drevesa v amfiteatru pred Osnovno šolo SvetiJurij v Rogašovcih je letos bila »v rokah« vaščank in vaščanovSerdice. Njim se je posebej v svojem nagovoru zahvalil župan tegoričke občine v Prekmurju, EdvardMihalič,ko je v nedeljo, 29. novembra proti večeru, bila osrednja prireditevs prižigom lučk na tem drevesu, na Trgu svetega Jurija v središčuobčine.

ponedeljek, 30. november 2015 ob 18:41

Že tretji zbornik »Pobiralci rose« v Lendavi

»Vtišini prekmurske ravnice, v bližini meje med Madžarsko, Hrvaškoin Slovenijo, je v večnacionalnem mestu Lendava začela peščicaljudi, na čelu z DanijeloHozjan organizirati literarne večere, na katerih so sodelovali znani inmanj znani književniki. V Prekmurje so prihajali sodobni pesniki inpisatelji iz različnih držav, ki ustvarjajo v jezikih svojihnarodov. Povezovala jih je Danijela z enim samim ciljem: zbliževati in povezovati narode s tega delaEvrope preko pisane besede. ...

ponedeljek, 30. november 2015 ob 18:33

Radenčani že na tretjem mestu

Ekipa članov Odbojkarskega kluba Radenci, ki jih kot trener v 3. državni odbojkarski ligi vodi Bogdan Marič, se je s sobotnega gostovanja, 28. novembra zvečer v Mežici, vrnila s tremi točkami. Premagala je s 3 : 0 (25:16, 25:15, 25:20) tamkajšnjo domačo ekipo OK TAB Mežica ter se z enajstimi točkami na lestvici povzpela na tretje mesto za SIP Šempeter II (14 točk) in ŠD Braslovče (12 točk).

ponedeljek, 30. november 2015 ob 17:25