Našim policistom na pomoč še 20 slovaških policistov

Slovenski policisti so se ob množičnem begu beguncev in migrantov v zahodno Evropo preko naše države strokovno, odgovorno in humano spoprijeli s temi izzivi, ob čemer posebno pozornost namenjajo spoštovanju človekovih pravic ter primarni zaščiti otrok, žensk, bolnih in obnemoglih. Teh nalog policija ne bi zmogla brez tesnega sodelovanja s tujimi varnostnimi organi, v naši državi pa ne brez sodelovanja s Civilno zaščito, Slovensko vojsko ter mnogimi vladnimi in nevladnimi organizacijami ...

nedelja, 8. november 2015 ob 19:13

Laboratorijsko diagnostiko lahko opravljajo tudi na terenu

Klinični laboratorij Zdravstvenega doma Ljutomer je 5. novembra ponovno pridobil dovoljenje za delo za obdobje 5 let, ki ga na podlagi pravilnika, ki jih mora izpolnjevati laboratorij za izvajanje preiskav na področju laboratorijske medicine, podeljuje Ministrstvo za zdravje.

nedelja, 8. november 2015 ob 18:512

V Ljutomeru martinovali z Mambo Kingsi

Na martinovo soboto, 7. novembra, je na Glavnem trgu v Ljutomeru potekalo »Martinovanje v Lotmerki«, ki ga je v sodelovanju z Društvom za promocijo Prlekije organiziral Šic bar cafe iz Ljutomera.

nedelja, 8. november 2015 ob 18:15

Na Glavnem trgu kuhali tačovico

V soboto, 7. novembra, je v okviru prireditve »Martinovanje v Lotmerki«, Društvo za promocijo Prlekije pripravilo tekmovanje v kuhanju tradicionalne prleške jedi, tačovice (juhe s svinjskimi nogicami).

nedelja, 8. november 2015 ob 14:03

V Biotermah odprto novo, sodobno postajališče za avtodome

Kolektiv Bioterm Mala Nedelja je na Martinovo soboto, 7. novembra, svoje goste, predvsem ljubitelje potovanj in preživljanja prostega časa v avtodomih, razveselil z novo pridobitvijo. Uradno je bilo namreč odprto eno najsodobnejših postajališč za avtodome.

nedelja, 8. november 2015 ob 13:38

S traktorjem se je prevrnil v gozd

V soboto, 7. novembra, ob 15.17, je v Sovjaku, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, prišlo do nesreče, kjer se je prevrnil traktor. Voznik traktorja se je pri tem poškodoval. Poškodovanega traktorista so reševalci iz ZD Gornja Radgona odpeljali v Mariborsko bolnišnico.

sobota, 7. november 2015 ob 21:07

»Čarovniško trgovanje« na vaški tržnici

V krožišču osrednjega dela Radenec še vedno pozdravljajo mimovozeče in mimoidoče tri čarovnice, ki so vabile na vsakovrstne prireditve konec minulega meseca ob vsakoletni noči čarovnic. Toda prvo novembrsko soboto so sedaj vabile na tradicionalno vaško tržnico Zavoda za turizem in šport Radenci, ki se jo sicer pripravi vsako drugo soboto v mesecu. A v novembru bo druga sobota »Martinova«, da se bodo krajani Radenec, kot tudi turisti in drugi gostje, verjetno raje odločili ...

sobota, 7. november 2015 ob 21:00

Ljutomer Beltinčanom zadal prvi poraz v sezoni

V 12. krogu 3. SNL - vzhod, sta se v Ljutomeru pomerila domačin Avto Rajh Ljutomer in vodilna, še letos neporažena ekipa ND Lušt Beltinci. Ljutomer je na koncu slavil z 2:0 in s tem Beltinčanom zadal sploh prvi poraz po 11 zmagah v letošnji sezoni.

sobota, 7. november 2015 ob 16:33

22-letniku zasegli 2 kilograma konoplje

Policisti Policijske postaje Ptuj so na podlagi zbranih obvestil in dveh anonimnih obvestil uspeli zbrati dovolj dokazov, da so lahko 5. novembra, na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča na Ptuju opravili hišno preiskavo pri 22-letnem Ptujčanu.

sobota, 7. november 2015 ob 12:38

Premiera monokomedije Prstani apokalipse

V petek, 13. novembra, ob 19.30, bo v Domu kulture Ljutomer, uprizorjen gledališki prvenec mladega avtorja, Bernarda Rebernika iz Ljutomera, z naslovom Prstani apokalipse.

sobota, 7. november 2015 ob 10:18