Zasneženo pokrajino obsijalo sonce

V začetku leta smo le dočakali sneg tudi pri nas, v četrtek pa je tudi sonce spet pokukalo na plano ter obsijalo zasneženo pokrajino, kar je vse skupaj naredilo še lepše.

četrtek, 7. januar 2016 ob 11:08

Lions klub Ljutomer vabi na krvodajalsko akcijo

Lions klub Ljutomer, GFML in Rdeči križ Slovenije vas vabijo, da leto 2016 začnete tako, da pomagate. Prostovoljno. Z dobrim namenom in iz srca. Ljudem, ki jih ne poznate, a veste, da lahko vaša darovana kri reši življenje. Hvala, za vaše dragoceno darilo.

četrtek, 7. januar 2016 ob 10:16

Zagorelo v Domu Lukavci

V sredo, 6. januarja, okoli 16.20, je zagorelo v socialno varstvenem zavodu Dom Lukavci. V požaru je bila uničena bivalna soba. Posredovali so gasilci PGD Lukavci, Boreci, Križevci pri Ljutomeru, Ljutomer, Ključarovci, Kokoriči in Cezanjevci ter požar pogasili.

sreda, 6. januar 2016 ob 20:12

Zapeljal s cestišča in se prevrnil na streho

V sredo, 6. januarja, okoli 9.15 ure je v Trgovišču, v občini Ormož, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in se prevrnil na streho, pri čemer sta se dve osebi poškodovali.

sreda, 6. januar 2016 ob 18:44

Tudi v Gornji Radgoni pomagajo Kaji

O pomoči Kaji iz OŠ Stročja vas smo že pisali, organiziran je bil tudi dobrodelni koncert. Z zbiranjem zamaškov bodo Kaji pomagali, da bodo v OŠ Stročja vas za njo naredili dvigalo, ki ga bo nujno potrebovala za prihod v višje nadstropje. Ta vedno nasmejana deklica boleha za cerebralno paralizo in je priklenjena na invalidski voziček.

sreda, 6. januar 2016 ob 13:20

Spominska slovesnost ob 70-letnici boja na Grlavi

Pred sedemdesetimi leti, v začetku leta 1945, je po Murskem polju in Slovenskih goricah, močno odmevala novica o več kot dvournem neenakopravnem boju peterice partizanov proti mnogo številnejšim Kozakom in njihovim pomagačem na Grlavi. Hladno, zasneženo zimsko jutro, 5. januarja 1945, je bilo usodno za družino Prelog iz Grlave in partizane, kateri so prenočili na njihovi domačiji. Zaradi izdaje je šestdeset Kozakov obkolilo hišo in zahtevalo predajo partizanov. Odločen odgovor gospodarja ...

sreda, 6. januar 2016 ob 12:53

Naturopatski priročnik za samopomoč vsem

Kotsamomopoč vsakemu, s seznamom določenih bolezni, jedilniki,podrobnimi opisi morfoloških konstitucij ljudi, Bachovimi cvetnimiesencami po morfoloških tipih, probiotičnimi sevi po organih in šekaj, je najnovejši »Naturopatskipriročnik za samopomoč« (izšel v 3000izvodih), ki ga je napisala ter izdala kot svojo drugo samostojnoknjigo (prva iz leta 2014, ki je izšla v 2000 izvodih nosi naslov»Probiotiki,imunski sistem in rak«)naturopatinja ErikaBrajnik izGorice.

sreda, 6. januar 2016 ob 10:21

Prepoznate moškega s fotografije fotorobota?

Mariborski kriminalisti obravnavajo kaznivo dejanje ropa po 206/II. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), ki je bil storjen 6. decembra 2015, v dopoldanskem času v eni od prodajaln v nakupovalnem središču Qlandija v Mariboru. Ob storitvi kaznivega dejanja sta dva moška odtujila nekaj denarja.

sreda, 6. januar 2016 ob 10:14

Požar gasilo 56 gasilcev

V ponedeljek, 4. januarja, okoli 17. ure, je v naselju Sodinci, v občini Ormož, zagorel gospodarski objekt. V požaru je na podstrešju zgorelo seno, drobni inventar, 50 kvadratnih metrov ostrešja in en bivalni prostor.

torek, 5. januar 2016 ob 19:00

Upniki oškodovani za več kot 5 milijonov evrov zaradi namernega osebnega stečaja dolžnika

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so v mesecu decembru preteklega leta na Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije podali kazensko ovadbo zoper eno fizično osebo z območja Ptuja, ki je utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja povzročitve stečaja z goljufijo ali nevestnim poslovanjem po 226. členu Kazenskega zakonika (KZ-1).

torek, 5. januar 2016 ob 12:43