Starejše deklice B ŽRK Millennium premagale Tržič

V 3. krogu tekmovanja v 1. Slovenski rokometni ligi za starejše deklice B, so igralke ŽRK Millennium iz Sv. Jurija ob Ščavnici v soboto, 7. 11. 2015, v domači dvorani v Radencih gostile ekipo iz Tržiča. Gledalci so lahko spremljali dokaj izenačeno in borbeno tekmo, v kateri sta obe ekipi pokazali obilo kvalitete predvsem v obrambi.

torek, 10. november 2015 ob 21:33

V Gornji Radgoni so se prebežniki zaprli v prostore WC-ja in tuša

V torek, 10. novembra, okrog 9. ure je bilo v nastanitvenem centru Gornja Radgona 533 prebežnikov. Hrvaški varnostni organi so slovenskim ob 8.00 uri na Mednarodnem mejnem prehodu Petišovci predali 577 prebežnikov, ki so bili tja pripeljani z 10 avtobusi in ob 10.00 uri še 438 prebežnikov pripeljanih z 8 avtobusi. Vsi prebežniki so bili evidentirani v sprejemnem centru v Petišovcih in Dolgi vasi. Po končanih postopkih evidentiranja so bili nastanjeni v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni ...

torek, 10. november 2015 ob 18:54

Plesalci Plesnega kluba Zeko osvojili štiri prva mesta

Minuli vikend je v Dobrovi pri Ljubljani potekal 1. Pokalni turnir za sezono 2015/16. Plesalci vseh starostnih kategorij so se pomerili v Modernih tekmovalnih plesih. Iz Plesnega kluba Zeko se je tekmovanja udeležilo 29 plesalcev. Osvojili so štiri prva mesta.

torek, 10. november 2015 ob 13:12

Podal lažno prijavo z namenom od zavarovalnice pridobiti odškodnino za domnevno odtujen material

Policisti Policijske postaje Ormož so v petek, 6. novembra, opravili hišno preiskavo v naselju v okolici Ormoža, ter ob tem našli in zasegli večjo količino elektro materiala.

torek, 10. november 2015 ob 11:16

Sosedski derbi tokrat pripadel Središču

V sobtoto, 7. novembra, sta se v Športnem parku Trate v Središču ob Dravi, v 11. krogu Superlige MNZ Ptuj, v sosedskem derbiju pomerila Središče in Ormož Carrera Optyl. V prvi letošnji medsebojni tekmi so septembra slavili Ormožani, tokrat so bili boljši Središčani. Zmagali so z 2:1.

torek, 10. november 2015 ob 09:57

V Beltincih je potekalo osmo mednarodno srečanje odprtega lova s sokoli

Pred beltinskim gradom, ki izvira iz 13. stoletja, v katerem so svoj čas živeli beltinski grofije in graščaki, so se po pisnih virih tudi oni tisti čas ukvarjali s sokolarskim lovom na ptice, katere so živele v naravi, v beltinskem parku in njeni okolici. Sicer pa ima lov s sokoli v Sloveniji že dolgo in bogato tradicijo, menda sto in še več let.

torek, 10. november 2015 ob 08:49

Ekologija v delih slikarja Uroša Weinbergerja

Velikokrat smo že lahko prebrali, da so celovitost narave in človeka v njej, kot tudi blagohotne ali neprijazne spremembe v okolju, že od nekdaj zanimale tudi umetnike. V ZDA v 60-ih letih prejšnjega stoletja, v ostalem svetu pa okrog deset let kasneje. Tako je vse več in več ustvarjalcev, sočasno z naraščajočim onesnaženjem našega planeta, pričelo zavestno opozarjati na zaskrbljujočo ekološko situacijo. In umetnikom sta postala pri tem vodilo zavest, kjer si narava in kultura nič ...

torek, 10. november 2015 ob 08:14

Izvedli tekmovanje članov v streljanju z malokalibrsko puško

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo in Območno združenje slovenskih častnikov Ljutomer sta v nedeljo, 8. novembra, organizirala strelsko tekmovanje članov v streljanju z malokalibrsko puško na strelišču SD Rudar v Presiki.

ponedeljek, 9. november 2015 ob 23:35

Radenčani doma izgubili proti Korošcem

VVeliki športni dvorani v Radencih je v soboto, 7. novembra zvečer,bila odigrana tekma 3. kroga 3. državne odbojkarske lige za moške -vzhod, ko sta se pomerili ekipi OK Radenci in OK Svolley Vuzenica.Tekmo je sodila sodniška trojka v sestavi: prvi sodnik JernejKoštric (Beltinci), drugi sodnik TomiŠpindler (Ljutomer) in pri zapisniku AnjaZamuda (Radenci).

ponedeljek, 9. november 2015 ob 20:08

Crucifixions ob srebrnem jubileju pripravili rock/metal koncert

V Mladinskem centru Gornja Radgona se je odvil rock, metal spektakel na zelo visokem nivoju, katerega je ob 25. letnici obstoja, organizirala uveljavljena thrash metal glasbena skupina Crucifixions. Ob slavljencih so na odru nastopili še člani skupine Vasectomy iz Murske Sobote, ki so prodrli v uvod z odličnimi death metal rifi in posebnim odrskim performans nastopom. V nadaljevanju je nastopila skupina Franz Jösef I. iz Radencev, ki je presenetila z odlično, spevno, melodično glasbo ter ...

ponedeljek, 9. november 2015 ob 18:29