Še o cesti Šalinci – Banovci

Deset dni nazaj sem javil in se razveselil, da so pričeli z deli na sanaciji občinske ceste, ki vodi skozi naselja Šalinci, Krištanci, Grlava in je bila preplastena tudi s sredstvi krajanov. Po posegih na cesti zaradi gradnje kanalizacije in vodovoda, predvsem pa zaradi vožnje pretežkih tovornjakov in delovnih strojev Železniškega gradbenega podjetja, je cesta v zelo slabem stanju. Ker so vsa gradbena dela že končana, ni več ovir, da se cesta temeljito obnovi, za kar so bili posamezni ...

ponedeljek, 19. oktober 2015 ob 23:201

Na Misijonski nedelji so se dobrotniki odzvali klicu dobrote

Predzadnjo nedeljo v oktobru je tudi letos Misijonska nedelja - nedelja velike solidarnostne akcije na katero se povežejo verniki vsega sveta - vse župnije v skupni molitvi, solidarnosti in dobroti za misijonarje po svetu. Letošnje geslo Misijonske nedelje je »Na obrobje ponesimo veselje!«

ponedeljek, 19. oktober 2015 ob 23:10

Ljutomerčanke dosegle prvo zmago v drugi ligi

Odbojkarice ŽOK Ljutomer so v 1. krogu 2. državne odbojkarske lige vzhod, premagale ekipo Benedikta z rezultatom 3:0. (12, 16, 19) ter s tem dosegle 1. zmago v drugi ligi.

ponedeljek, 19. oktober 2015 ob 21:27

V Slovenijo v enem dnevu prišlo že okoli 5.000 prebežnikov, Hrvaška jih še kar pošilja

V Slovenijo je v ponedeljek vstopilo že okrog 5.000 prebežnikov, po podatkih policije pa jih zvečer lahko pride še okoli 2.500. Hrvaška je že zgodaj zjutraj v Slovenijo poslala vlak, kljub obvestilu, da Slovenija ne bo sprejemela prebežnikov, saj so vsi nastanitveni centri bili polni in tudi popoldan ter zvečer v Slovenijo pošilja vlake, brez da bi o tem obvestila slovensko policijo.

ponedeljek, 19. oktober 2015 ob 21:12

Iz Središča ob Dravi z vlakom in avtobusi vozijo prebežnike, nekaj so jih pospremili peš

V Slovenijo je v ponedeljek vstopilo že okrog 5.000 prebežnikov, na poti pa bi naj bil še en vlak, tako da bo številka verjetno presegla 6.000. Na vstop na mejah pa še jih čaka okrog 2.000. Hrvaška je že zgodaj zjutraj v Slovenijo poslala vlak, kljub obvestilu, da Slovenija ne bo sprejemela prebežnikov, saj so vsi nastanitveni centri bili polni.

ponedeljek, 19. oktober 2015 ob 19:33

Srečali so se starejši občani v Orehovcih

Čas v katerem živimo nam vse bolj narekuje, da le medsebojno razumevaje, strpnost in spoštovanje zagotavlja prijazno in kakovostnejšo življenje. Prav v ta namen se v občini Gornja Radgona te dni in kot že vrsto let do sedaj organizirajo po Krajevnih organizacijah Rdečega križa, srečanja starejših občanov, ki so napolnili ali so starejši od 70 let.

ponedeljek, 19. oktober 2015 ob 19:28

Gasilci iz Mote slovesno odkrili obnovljeno spominsko ploščo

Pred 123 leti je bilo na Moti pri Ljutomeru na Murskem polju v Prlekiji ustanovljeno gasilsko društvo, z namenom pomagati ljudem v primeru požara, poplav ali drugih elementarnih nesreč. Prve zametke gasilstva na območju gasilskega okoliša Mota sta podala Jože Rajh iz Mote in Josip Karba iz Krapja. V gasilskem društvu Mota, ki spada pod okrilje Gasilske zveze Ljutomer so še posebno ponosni na prvega ustanovitelja gasilskega društva Mota in sicer na rojaka Jožeta Rajha, ki se je rodil davnega ...

ponedeljek, 19. oktober 2015 ob 19:13

Okoli 800 migrantov trenutno čaka na hrvaški strani prehoda Središče ob Dravi

Objavljamo najnovejše podatke (ponedeljek, 19. oktobra, do 12. ure) v zvezi s prihodi migrantov v Slovenijo in aktivnostmi policije. Okoli 800 migrantov trenutno čaka na hrvaški strani prehoda Središče ob Dravi, sprejemajo jih postopoma in so v različnih fazah obdelave oz. registracije in odvoza v nastavitvene centre. Popoldan so prispeli avtobusi, ki so migrante prepeljali v nastanitvene centre. Več o aktualnem dogajanju.

ponedeljek, 19. oktober 2015 ob 13:29

Veržej in Šenčur sta se razšla brez zmagovalca

V soboto, 17. oktobra, sta se v 11. krogu 2. SNL, pomerila Farmtech Veržej in Šenčur. Ekipi sta se razšli brez zmagovalca, končni rezultat je bil 1:1.

ponedeljek, 19. oktober 2015 ob 09:33

Najboljši tetoverji tekmovali v Mariboru

Štajerska prestolnica je ta vikend na 7. mednarodni tattoo konvenciji gostila najboljše tetoverje iz Slovenije in ostalih evropskih držav. Konvencija je potekala tri dni, organizatorji pa so pripravili zelo pester in zanimiv program tako za tiste, ki so sodelovali v programu, kakor tudi za udeležence. Na tekmovanju so se za najboljše tattoo-je potegovali tudi tetoverji Igor Muršič iz Ljutomera, Dejan Marič iz Lipe in Bogdan Pelcl iz Gornje Radgone, pri bodypaintingu pa je sodelovala prle ...

ponedeljek, 19. oktober 2015 ob 08:46