Na regati Interpol Coppers Cup so na slovenskem večeru predstavili Pomurje

Regata Interpol Coppers Cup (ICCA) je bila prvič orga­nizirana leta 1989 na Nizozemskem, ko se je skupi­na jadralskih navdušencev iz Interpola odločila povabiti jadralce zaposlene v »organih pregona« na tekmovanje v jadranju.

četrtek, 15. oktober 2015 ob 21:08

Dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci so se predstavili v Veržeju

Na dnevu rokodelstva, ki se je odvijal v Centru domače in umetnostne obrti v Veržeju, pod okriljem Zavoda Marianum Veržej - EU projekt, moj projekt - dan odprtih vrat, ali veseli dan rokodelstva, je potekalo tudi medgeneracijsko druženje in kulinarična predstavitev projekta Prlek'ja, ki so ga pred časom družno izvajali Center domače in umetnostne obrti Veržej, Društvo kmetic občine Križevci pri Ljutomer, občina Veržej in Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci.

četrtek, 15. oktober 2015 ob 19:15

Zaradi obilnega deževja zalite kleti in ceste, sprožajo se tudi plazovi

Zaradi močnega dežja, ki je državo zajelo že v začetku tedna, v nekaterih delih reke in potoki poplavljalo, sprožajo pa se tudi zemeljski plazovi. Na ravninskih predelih Pomurja in Podravja voda predvsem zastaja zaradi kombinacije visoke podzemne vode in povečane vodnatosti manjših vodotokov.

četrtek, 15. oktober 2015 ob 19:01

Velika gosenica, ki se razvije v nočnega metulja z motivom smrtne glave

Nedavno smo na enem izmed vrtov v Prlekiji naleteli na zanimivo in predvsem veliko ter barvito gosenico, ki je pri nas ne vidimo vsak dan. Dolga je bila okrog 12 cm, ko se je na rastlinju raztegnila pa je bila še veliko daljša. Po brskanju po internetu smo ugotovili, da gre za gosenico, ki se pozneje razvije v nočnega metulja, pri nas znanem pod imenom smrtoglavec.Smrtoglavec (Acherontia atropos) je velik nočni metulj (vešča), ki čez krila meri od 9 do 13 cm. Poznan je po tem, da na hrbtni ...

četrtek, 15. oktober 2015 ob 14:321

Shod za pošteno in pravično plačilo slovenskim kmetom

Ker cene za pomembne kmetijske pridelke kmetom padajo že več mesecev zaporedoma, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) organizira shod za pošteno in pravično plačilo slovenskim kmetom. Pri tem nagovarja potrošnike: Kupujte domače.

četrtek, 15. oktober 2015 ob 13:36

V Ormožu pripravili predavanje na temo Semena naših babic in jesensko zelemenjavo

V sredo, 14. oktobra, je v Kulturnem domu Ormož, potekalo predavanje, na katerem sta sodelovala gosta Jernej Mazej - "kralj paradajza", ki je predaval na temo Semena naših babic in strokovnjak za ekološko gnojenje Primož Ulaga zastopnik podjetja Bio guano - z evropskim ekološkim certifikatom.

četrtek, 15. oktober 2015 ob 12:13

Lions klub Ljutomer je organiziral poučno predavanje o novostih v dentalni medicini in oralni kirurgiji

Strokovna in laična javnost sta v ponedeljek, 12.10.2015, v Golarjevi hiši v Ljutomeru lahko prisluhnili zanimivemu predavanju doc. dr. Borisa Gašpirca, predstojnika Katedre za ustne bolezni in parodontologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, o uporabi laserjev v dentalni medicini. Predstavljene so bile tudi najnovejše možnosti zdravljenja na področju zobne protetike in oralne kirurgije.

četrtek, 15. oktober 2015 ob 09:08

Tabor za ustvarjalne na OŠ Sveti Tomaž

V petek in soboto, 9. 10. in 10. 10. 2015,  je na OŠ Sveti Tomaž potekal dvodnevni tabor za ustvarjalne. Udeležilo se ga je 20 učencev od 6. do 9. razreda.

sreda, 14. oktober 2015 ob 20:04

Ljutomer, Kog in Razkriški kot med prvimi tremi v akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna 2015

Turistična zveza Slovenije (TZS) je sklenila letošnjo vseslovensko akcijo Moja dežela – lepa in gostoljubna pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja. TZS je v torek zvečer v hotelu Perla v Novi Gorici podelila priznanja najboljšim v akciji.

sreda, 14. oktober 2015 ob 14:00

Prvi samostojni koncert Marka Tivadarja

Svojprvi veliki samostojni koncert, pod naslovom »Veselajesen«, jeskupaj s številnimi gosti pripravil MarkTivadar,srednješolec iz Malih Bakovec pri Murski Soboti. Zgodilo se je to 9.oktobra ob 20. uri v Benediktu.

sreda, 14. oktober 2015 ob 10:52