PVD Sever za Pomurje organiziralo izlet na Gorenjsko

V soboto, 3. oktobra, je PVD "Sever" za Pomurje organiziralo izlet na Gorenjsko, katerega se je udeležilo 54 članic in članov društva.

petek, 9. oktober 2015 ob 11:20

Medgeneracijsko branje v Splošni knjižnici Ljutomer

Splošna knjižnica Ljutomer se je prijavila in bila uspešna pri razpisu Knjižnice povezujejo na Združenju splošnih knjižnic Slovenije.

petek, 9. oktober 2015 ob 10:37

Po kolo in mobilni telefon za 2 evra

PU Murska Sobota bo v torek, 13. oktobra, ob 11. uri na dvorišču PP Gornja Radgona, Ljutomerska cesta 32/a izvedla javno dražbo najdenih stvari. Ogled stvari bo možen na dan javne dražbe od 10.30 ure naprej na prostoru, kjer bo dražba potekala.

petek, 9. oktober 2015 ob 08:55

Nitke prijateljstva šolarjev in DOSOR-jevcev

S šolskim letom 2015/2016 se nadaljuje projekt »Nitke prijateljstva«, ki se je v vsem minulih letih že udomačil v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Učenke in učenci radenske devetletke vsaj enkrat mesečno pripravijo kulturni program za stanovalke in stanovalce DOSOR-ja, vmes pa se vključujejo še v druge oblike dejavnosti.

četrtek, 8. oktober 2015 ob 20:17

Člani Moto kluba Freising Riders iz Škofje Loke pomagajo otrokom in mladostnikom v VIZ Veržej

V sredo, 7. oktobra, so predstavniki Moto kluba Freising Riders iz Škofje Loke, obiskali Vzgojno izobraževalni zavod v Veržeju. Sprejel jih je direktor Zavoda prof. Borut Casar in jim v kratkem predstavil zgodovino in  poslanstvo te, več kot šest desetletij stare ustanove.

četrtek, 8. oktober 2015 ob 19:49

Zagorelo je v kopalnici

V četrtek, 8. oktobra, nekaj po 15. uri, je zagorelo v kopalnici na Postružnikovi ulici v Ljutomeru. Na kraj so prihiteli gasilci in reševalci, policija pa je v času intervencije zaprla cesto.

četrtek, 8. oktober 2015 ob 16:26

»Vino je pesem, ujeta v steklenici, ki jo je dano slišati le izbranim«

Dekletom, ki se vsaj malo spoznajo na vinograd in vinogradništvo, so komunikativna in splošno razgledana, govorijo kateri tuji jezik in si želijo vladati Slovenskemu vinskemu dvoru, se počasi izteka čas. Manj kot teden dni je namreč do konca natečaja, katerega je razpisal Pomurski sejem kot nosilec projekta, za jubilejno, 20. Slovensko vinsko kraljico.

četrtek, 8. oktober 2015 ob 12:09

Slikarska ustvarjalnost z usti ali nogami

O razstavi ilustracij Marlenke Stupica tero razstavi slik slovenskih slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami, v murskosoboški Galeriji smo na spletnih straneh »Prlekije« poročali, ko so si ju ogledale nekatere članice literarne skupine, ki pod vodstvom Bee Baboš Logar deluje v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.

četrtek, 8. oktober 2015 ob 09:27

»Gledamo s srcem …vid ti samo približa ali oddalji stvari«

V soorganizaciji Splošne knjižnice Ljutomer in Lions kluba Ljutomer je v torek 6.10. v prostorih knjižnice potekalo zanimivo srečanje z namenom spoznavati slepoto, ustvarjanja slepih in slabovidnih, njihovih dosežkov in življenjskih izkušenj.

sreda, 7. oktober 2015 ob 23:15

Ljutomer po uspešno izvedeni ter ubranjeni enajstmetrovki napredoval v pokalu

V 3. krogu članskega pokala MNZ/NZS 2015/2016, je Avto Rajh Ljutomer v sredo, 7. oktobra, gostil ekipo Tromejnik G-Sukič iz Kuzme ter slavil z 1:0 in napredoval med štiri najboljše ekipe pokala.

sreda, 7. oktober 2015 ob 20:41