Dan rokodelcev z lončarsko in pletarsko delavnico v Veržeju

Zavod Marianum Veržej – Center domače in umetnostne obrti, ki deluje znotraj Zavoda Marianum je pripravil dan rokodelcev, oziroma rokodelske delavnice. Tako so si obiskovalci iz Pomurja in ostalih koncev Slovenije med drugim lahko ogledali Ekomuzej, pripravili so lončarsko in pletarsko delavnico, pri čemer so se lahko obiskovalci preizkusili na lončarskem vretenu ali iz ličja izdelovali najrazličnejše pletene izdelke.

sobota, 10. oktober 2015 ob 09:21

Pričetek del na cesti Šalinci – Banovci

Sicer na cesti ni nikakršnih oznak, ki bi opozorili voznike, da se na cesti nekaj dogaja in da je polovica cestišča na delu, kjer delovni stroji delajo, neprevozna, a se je vsaj nekaj začelo dogajati. Najprej so cesto razkopali za potrebe izgradnje kanalizacijskega omrežja, potem so jo na vso moč uničevali pretežki tovornjaki SŽ – ŽGP Ljubljana, daleč čez določeni in zagotovljeni rok z žegnem oziroma odločbo občine Ljutomer v žepu in na koncu so jo prekopali še za potrebe ...

sobota, 10. oktober 2015 ob 09:11

Nekaj ti moram povedati ... vrtec Križevci

V vrtcu Križevci smo ta teden pripravili različne dejavnosti, ki so popestrile tako naše dopoldneve kot popoldneve, in so bile vsebinsko povezane z letošnjim sloganom ob Tednu otroka: NEKAJ TI MORAM POVEDATI.

sobota, 10. oktober 2015 ob 08:58

Na Prleški brotvi opravili svečano trgatev mestnega trsa

Martina - klub vinskih kraljic Ljutomer in Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina Ljutomer, so v petek, 9. oktobra, pripravili Prleško brotvo, kjer so opravili svečano trgatev mestnega trsa, potomca najstarejše trte na svetu, ki raste v atriju Mestne hiše.

sobota, 10. oktober 2015 ob 00:37

Ustvarjalnice s starši ob Tednu otroka

V vrtcu Cezanjevci, praznujemo prav poseben teden, teden otroka. Ker si želimo, da bi starši čim več svojega časa aktivno preživeli s svojimi otroki, smo se odločili, da delavnice zanje pripravimo prav v tem času. Skupaj smo se družili v torek, 6. 10. 2015.

petek, 9. oktober 2015 ob 22:41

Pokal Slovenije za OK Radenci zaključen

Kot smo na spletnih straneh »Prlekije« že poročali, so v 3. krogu Pokala Slovenije odbojkarji OK Radenci premagali ekipo OK Hoče mladi s 3 : 0 in se tako uvrstili v 4. krog tega tekmovanja. Ta tekma, 4. kroga, je bila minulo sredo, 7. oktobra, v Veliki športni dvorani v Radencih ob 19. uri. V goste je prišla ekipa OK Calcit Volleyball II iz Kamnika. Ob morebitni zmagi bi se Radenčani prebili med 16 najboljših ekip v Sloveniji in s tem bi v Radence privabili najboljše slovensko ...

petek, 9. oktober 2015 ob 22:22

Vrhunski recital Adriane Magdovski v GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Poslušalci v dvorani glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, so v četrtek, 8. oktobra, bili priča vrhunskemu recitalu s komentarjem, ki ga je na zanimiv način izvedla priznana pianistka Adriana Magdovski.

petek, 9. oktober 2015 ob 12:36

Vsakoletni Miholov sejem živi in raste

Občina Veržej je skupaj z Zavodom Marianum Veržej, Rokodelskim centrom domače in umetnostne obrti Veržej, v nedeljo, 27. septembra, pripravila četrti Miholov sejem rokodelstva, domače kulinarike in lokalnih proizvodov.

petek, 9. oktober 2015 ob 12:22

Moj dežnik je balon

Na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci smo si teden otroka popestrili z različnimi dejavnostmi. Od daleč, zelo daleč smo dobili obisk posebne deklice Jelke. Tako je. Obiskala nas je prisrčna Jelka s pravljico Moj dežnik je lahko balon.

petek, 9. oktober 2015 ob 12:11

Kostanji že lepo dišijo

V pravem jesenskem dopoldnevu so se stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, 9. oktobra ob 9.30 zbirali pri leseni hišici na DOSOR-jevem dvorišču, kjer so posebej zanje bile pripravljene mize in klopi. Že pred tem pa je hišnik Slavek zakuril v peči, odprt ogenj prekril s posebno luknjasto posodo, vanjo pa stresel mamljiv jesenski sadež – kostanje.

petek, 9. oktober 2015 ob 12:00