»Vroče« praznovanje 6. obletnice Dioniz bara

Na tradicionalnem praznovanju, tokrat že 6. obletnice Dioniz bara v Ljutomeru, so obiskovalce v soboto, 17. oktobra, poleg prigrizkov, jäger eprovetka party, shark vodka party s sexy hostesami in DJ animacijo live mix z DJ Salex-om, kot presenečenje večera ogrele tudi vroče plesalke.

nedelja, 18. oktober 2015 ob 17:51

Na OŠ Mala Nedelja je bila izvedena evakuacijska vaja

Tema letošnjega projekta Oktober - mesec požarne varnosti, ki ga izvaja Uprava RS za zaščito in reševanje, v sodelovanju z gasilsko zvezo Slovenije in Slovenskim združenjem za požarno varnost, je evakuacija s poudarkom na njenem praktičnem izvajanju. Tako smo v teh dneh priča številnim vajam v javnih zavodih, ustanovah in delovnih organizacijah, katerih cilj je v praksi preveriti ustreznost izvajanja načrtov evakuacije ljudi v primeru požara ali drugih elementarnih nesreč.

nedelja, 18. oktober 2015 ob 10:18

Svečana predaja gasilnika za najmlajše slušatelje in obiskovalce učne točke v MCP

Ob tednu otroka in v mesecu požarne varnosti je v učni točki Mladinskega centra Prlekije na Spodnjem Kamenščaku pri Ljutomeru v soboto, 10. oktobra, potekala svečana predaja gasilnika z vodo in zračno peno, katerega jim je predal Mladinski svet Ljutomer – projekt lista mladih. Novo gasilsko pridobitev so na svečan način predali najmlajšim slušateljem in obiskovalcem njihove učne točke, ki deluje v okviru Mladinskega centra Prlekije.

nedelja, 18. oktober 2015 ob 09:57

V Središče ob Dravi pripotoval še en vlak s 1.200 prebežniki

Iz sobote na nedeljo ponoči, je bilo iz Mejnega prehoda Središče ob Dravi v sprejemni center v Dolgo vas pripeljanih 356 tujcev, za katere je bil izveden postopek evidentiranja tujcev. Po končanem postopku bodo tujci prepeljani v nastanitveni center v Šentilj.

nedelja, 18. oktober 2015 ob 09:17

Mednarodno prijateljsko športno srečanje Gornja Dubrava

Društvo upokojencev Ljutomer vrsto let sodeluje z Udrugo umirovljenika Čakovec iz sosednje države Hrvaške. Tako je tudi 15.10.2015 potekalo to prijetno druženje, na katerem so sodelovali pod vodstvom domačinov in članov našega Prleškega društva še Udruga umirovljenika »SUNCE« iz Crikvenice in Udruga umirovljenika Prelog v kraju Gornja Dubrava na Hrvaškem.

sobota, 17. oktober 2015 ob 23:43

V Središče ob Dravi z vlakom prispelo 1.200 prebežnikov

V soboto, 17. oktobra, okoli 19.50 ure je na Mednarodni železniški mejni prehod Središče ob Dravi pripotoval vlak z okoli 1.200 prebežniki. Policija je začela z opravljanjem registracijskih postopkov, ki se bodo opravljali v sprejemnih centrih, ki so pripravljeni v Petišovcih, Središču ob Dravi in Gruškovju. Po postopku registracije bodo prebežniki nastanjeni v nastanitveni center v Šentilju in Gornji Radgoni.

sobota, 17. oktober 2015 ob 22:203

Kmetje zahtevajo pošteno in pravično plačilo

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) je v soboto, 17. oktobra, v sodelovanju z Zadružno zvezo Slovenije, Sindikatom kmetov Slovenije, Zvezo slovenske podeželske mladine, Zvezo kmetic Slovenije in Zvezo lastnikov gozdov Slovenije, organizirala shod kmetov. Shod se je odvijal v osmih večjih mestih po Sloveniji, v Murski Soboti, Celju, Kranju, Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Novem mestu in na Ptuju.

sobota, 17. oktober 2015 ob 16:093

Na poti proti Središču ob Dravi 1.200 prebežnikov

Policija na podlagi sodelovanja s policijami sosednjih držav opravlja vrsto nalog v povezavi s prebežniki. Trenutno migrante, ki so bili registrirani na Gruškovju nastanjajo v nastanitvenem centru v Šentilju in se dogovarjajo za njihov prevzem z avstrijskimi varnostnimi organi, so sporočili iz PU Maribor.

sobota, 17. oktober 2015 ob 14:08

Milica Todorović nastopila v diskoteki Oxygen

V petek, 16. oktobra, je v diskoteki Oxygen v Ljutomeru, nastopila srbska pevka Milica Todorović, ki je poznana predvsem mlajši publiki. Za ogrevanje pred nastopom je poskrbel DeeJay S-ALEX.

sobota, 17. oktober 2015 ob 13:28

Iz Hrvaške že pripeljano dvanajst avtobusov prebežnikov

Potem, ko je Madžarska opolnoči zaprla mejo s Hrvaško, je v soboto, 17. oktobra, okrog 8.45 ure bilo iz Republike Hrvaške na Mednarodni mejni prehod Petišovci s šestimi avtobusi pripeljanih okrog 300 tujcev. Postopek evidentiranja tujcev bo potekal v sprejemnem centru v Petišovcih in v Dolgi vasi. Po opravljenih postopkih bodo tujci prepeljani v nastanitveni center v Šentilj.

sobota, 17. oktober 2015 ob 12:08