V sredini tedna naj bi čez Slovenijo šlo do 30.000 prebežnikov; vzdolž južne meje najverjetneje žičnata ograja

Po besedah zunanjega ministra Karla Erjavca, je za pričakovati, da bo v sredo ali najpozneje v četrtek čez Slovenijo v enem dnevu šlo veliko več prebežnikov, kot smo bili vajeni do sedaj, saj naj bi po ocenah teh bilo od 20.000 do 30.000.

ponedeljek, 9. november 2015 ob 17:50

Slovenskim policistom se je pridružilo še 52 madžarskih kolegov

Potem, ko se je v soboto našim policistom poleg nemških, avstrijskih in estonskih, pridružilo še 20 slovaških policistov, se jim je sedaj pridružilo še 52 madžarskih policistov, ki bodo nudili pomoč slovenskim kolegom. Te so sprejeli v ponedeljek, 9. novembra, na mejnem prehodu Dolga vas. Ob prihodu sta jih pozdravila direktor Policijske uprave Murska Sobota Damir Ivančić in veleposlanica Republike Madžarske Edit Szilágyiné Bátorfi.

ponedeljek, 9. november 2015 ob 16:25

Regijska odbora NSi Prekmurje in Prlekija zaskrbljena in ogorčena nad oprostitvijo visokih častnikov agresorske JLA

Regijski odbor (RO) Nove Slovenije (NSi) Prekmurje in RO NSi Prlekija sta obravnavala odločitev tožilstva, ki je umaknilo obtožbo zoper nekdanjega razvpitega polkovnika JLA Berislava Popova, ki je, kot so zapisali "v času vojne za Slovenijo v nečloveški brutalnosti sejal strah, smrt in rušil slovenske domove, sakralne in javne objekte".

ponedeljek, 9. november 2015 ob 15:48

Martinovanje z vinsko kletjo P&F Jeruzalem in Vivo cateringom

Največji slovenski vinar P&F Jeruzalem je skupaj z Vivo cateringom tudi letos pripravil martinovanje v Ljubljani. Mošt so več kot uspešno spremenili v vino in tako »odprli« martinov teden, obenem pa ponovno v prestolnico prinesli nekaj veselega prleškega duha. Na martinovanju, ki so ga obiskali tudi številni znani Slovenci, seveda ni manjkalo odličnih vin Jeruzalem Ormož, okusnih jedi izpod rok ekipe Vivo cateringa, niti zabave ob plesni glasbi.

ponedeljek, 9. november 2015 ob 14:14

Rokometaši Pomurja doma premagali Radovljico

V 5. krogu so rokometaši Pomurja premagali mlado ekipo Radovljice z rezultatom 32:26 (13:12). Obe ekipi sta tekmo začeli nekoliko nervozno. Prvi zadetek je padel šele v 4. minuti. Vse je kazalo, da bodo domači rokometaši Pomurja brez večjih težav premagali mlade Gorenjce. V 6. minuti so namreč vodili s 3:1. Rokometaši Radovljice se niso dali in v 17. minuti izenačili na 7, ter po minuti odmora domačega trenerja Potočnjaka tudi povedli s 7:8. v 21. minuti so gostje vodili že za 2 (8: ...

ponedeljek, 9. november 2015 ob 13:22

Prleška gibanica na VinDelu 2015

Minuli četrtek se je v Mariboru v kongresnem centru hotela Habakuk odvil že 8. VinDel, mednarodni salon dobrot. Kar 219 promocijsko degustacijskih mizic je pričakalo obiskovalce. Na pokušnjo je bila izjemna paleta vinsko kulinaričnih okusov višjega kakovostnega razreda. Sejemske pokušnje in srečanja z avtorji okusov so potekali med 10. in 18. uro.

ponedeljek, 9. november 2015 ob 10:45

Veržej doma ponovno ostal praznih rok

V soboto, 7. novembra, sta se v Veržeju v 14. krogu 2. SNL, pomerila domači Farmtech Veržej in Roltek Dob, ki je slavil z 2:0. Veržej je v tej sezoni v sedmih domačih tekmah dosegel le eno zmago.

ponedeljek, 9. november 2015 ob 10:19

Sončnice Marije Hlavati Krišan v DOSOR-ju

MarijaHlavati Krišan,roj. 1975 v slovaškem naselju Padina v Vojvodini, se je z naivnimslikarstvom pričela ukvarjati že kot dijakinja, kajti zaključilaje srednjo ekonomsko šolo. Njen rojstni kraj pa je le desetkilometrov oddaljen od Kovačice, centra naivnega slikarstva Slovakovv Banatu. Tako ta umetnica sodi med najmlajšo generacijo slikark inslikarjev naivcev kot članica Galerije naivne umetnosti Kovačica,ki obstoja uspešno že preko 60 let.

ponedeljek, 9. november 2015 ob 08:31

Našim policistom na pomoč še 20 slovaških policistov

Slovenski policisti so se ob množičnem begu beguncev in migrantov v zahodno Evropo preko naše države strokovno, odgovorno in humano spoprijeli s temi izzivi, ob čemer posebno pozornost namenjajo spoštovanju človekovih pravic ter primarni zaščiti otrok, žensk, bolnih in obnemoglih. Teh nalog policija ne bi zmogla brez tesnega sodelovanja s tujimi varnostnimi organi, v naši državi pa ne brez sodelovanja s Civilno zaščito, Slovensko vojsko ter mnogimi vladnimi in nevladnimi organizacijami ...

nedelja, 8. november 2015 ob 19:13

Laboratorijsko diagnostiko lahko opravljajo tudi na terenu

Klinični laboratorij Zdravstvenega doma Ljutomer je 5. novembra ponovno pridobil dovoljenje za delo za obdobje 5 let, ki ga na podlagi pravilnika, ki jih mora izpolnjevati laboratorij za izvajanje preiskav na področju laboratorijske medicine, podeljuje Ministrstvo za zdravje.

nedelja, 8. november 2015 ob 18:512