Moški biblični krožek v Okoslavcih

Tudito jesen nadaljuje s svojimi tradicionalnimi četrtkovimi srečanjimoški biblični krožek Evangeličanske cerkve augsburške izpovediv Murski Soboti. Poleg obravnave knjižnih vsebin ter poglobljenihpogovorih na različne teme člani krožka enkrat mesečno opravijotudi ekskurzijo.

petek, 16. oktober 2015 ob 22:04

Nova muzejska zbirka starodobnih vozil v Precetincih

Mirka Zmazka, rojenega v Radoslavcih, že od zgodnjega otroštva privlačijo motorna vozila, zato ni presenetljivo, da je z njimi povezana tudi njegova poklicna kariera. Izučen avtoelektričar, je večino svojih delovnih let, kot voznik tovornjakov, preživel na evropskih cestah, večkrat pa so njegove vožnje vodile tudi izven meja stare celine. Že pred več kot desetletjem sta z ženo Milico, s katero živita na njenem domu v Precetincih, gojila željo po vožnji z vozilom častitljive starosti ...

petek, 16. oktober 2015 ob 18:18

Na dirki Slovenija Classic TT sodelovalo 42 voznikov iz petih držav

V Središču ob Dravi je minuli konec tedna potekala dirka Slovenija Classic TT, o čemer smo že pisali. V soboto so potekali treningi, v nedeljo pa kvalifikacije in dirka, kjer je sodelovalo 42 voznikov. 37 je bilo voznikov motociklov in 5 voznikov prikoličarjev s sovozniki. Dirke so se udeležili tekmovalci iz petih držav in sicer iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Francije in Nemčije.

petek, 16. oktober 2015 ob 17:29

Madžarska zapira mejo s Hrvaško

Madžarski zunanji minister je potrdil, da bo Madžarska opolnoči zaprla mejo s Hrvaško. Mejni prehodi bodo delovali še naprej, le da bodo na njih izvajali strožji nadzor, vzpostavili pa bodo tudi dve tranzitni območji, kjer bodo lahko prebežniki zaprositi za azil.

petek, 16. oktober 2015 ob 16:47

V Krki uspešno izpeljali požarno vajo

Z upoštevanjem tehnoloških navodil, z vlaganji v razvoj in izboljšave, z rednimi usposabljanji zaposlenih in s primernim vzdrževanjem sistemov v Krki zagotavljajo, da je možnost za nastanek nepričakovanih dogodkov v podjetju zelo majhna. Ker pa se zavedajo, da nevarnost kljub različnim ukrepom obstaja, vsako leto organizirajo več vaj s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter praktična usposabljanja zaposlenih za uspešno in varno evakuiranje iz objektov. Letos bodo organizirali ...

petek, 16. oktober 2015 ob 15:23

Projekt »PUBEC – Štajersko mlado vino« prvič združuje štajerske vinarje v skupnem projektu

Nova blagovna znamka »PUBEC – Štajersko mlado vino« prvič povezuje štajerske vinarje, ki pridelujejo mlado vino. S tem skupnim pristopom želijo štajerski vinarji povečati prepoznavnost svojih mladih vin na domačem trgu in v tujini. Projekt obenem povečuje prepoznavnost Štajerske kot vinorodne dežele in krepi prepoznavnost regije kot vinske, kulinarične in turistične destinacije. Štajerski vinarji se bodo s svojimi »pubeci« predstavili na 1. Salonu štajerskih ...

petek, 16. oktober 2015 ob 13:09

Na regati Interpol Coppers Cup so na slovenskem večeru predstavili Pomurje

Regata Interpol Coppers Cup (ICCA) je bila prvič orga­nizirana leta 1989 na Nizozemskem, ko se je skupi­na jadralskih navdušencev iz Interpola odločila povabiti jadralce zaposlene v »organih pregona« na tekmovanje v jadranju.

četrtek, 15. oktober 2015 ob 21:08

Dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci so se predstavili v Veržeju

Na dnevu rokodelstva, ki se je odvijal v Centru domače in umetnostne obrti v Veržeju, pod okriljem Zavoda Marianum Veržej - EU projekt, moj projekt - dan odprtih vrat, ali veseli dan rokodelstva, je potekalo tudi medgeneracijsko druženje in kulinarična predstavitev projekta Prlek'ja, ki so ga pred časom družno izvajali Center domače in umetnostne obrti Veržej, Društvo kmetic občine Križevci pri Ljutomer, občina Veržej in Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci.

četrtek, 15. oktober 2015 ob 19:15

Zaradi obilnega deževja zalite kleti in ceste, sprožajo se tudi plazovi

Zaradi močnega dežja, ki je državo zajelo že v začetku tedna, v nekaterih delih reke in potoki poplavljalo, sprožajo pa se tudi zemeljski plazovi. Na ravninskih predelih Pomurja in Podravja voda predvsem zastaja zaradi kombinacije visoke podzemne vode in povečane vodnatosti manjših vodotokov.

četrtek, 15. oktober 2015 ob 19:01

Velika gosenica, ki se razvije v nočnega metulja z motivom smrtne glave

Nedavno smo na enem izmed vrtov v Prlekiji naleteli na zanimivo in predvsem veliko ter barvito gosenico, ki je pri nas ne vidimo vsak dan. Dolga je bila okrog 12 cm, ko se je na rastlinju raztegnila pa je bila še veliko daljša. Po brskanju po internetu smo ugotovili, da gre za gosenico, ki se pozneje razvije v nočnega metulja, pri nas znanem pod imenom smrtoglavec.Smrtoglavec (Acherontia atropos) je velik nočni metulj (vešča), ki čez krila meri od 9 do 13 cm. Poznan je po tem, da na hrbtni ...

četrtek, 15. oktober 2015 ob 14:321