Na ogled razstava »Isti ftiči sküp lečejo«

V avli KUS pri Sv. Juriju ob Ščavnici, je od petka, 2. oktobra, na ogled razstava treh članov Likovnega društva Sv. Jurij: Franca Jaušovca – Frica, Danila Plohla – Danča in predsednika društva Zdravka Pattyja z naslovom Isti ftiči sküp lečejo.

torek, 6. oktober 2015 ob 21:03

Pestro praznovanje Tedna otroka na OŠ Mala Nedelja

V letošnjem Tednu otroka, kateri v času od 5. do 10. oktobra poteka pod sloganom »Nekaj ti moram povedati«, se na Osnovni šoli Mala Nedelja odvijajo številne dejavnosti, ki se navezujejo na temi Pasti mladostništva in Duševno zdravje.

torek, 6. oktober 2015 ob 16:51

Čebelarji z Gorenjske na obisku pri nas

V soboto so se v Prlekijo pripeljali na obisk in ogled čebelarji iz Selške doline, kraja mojih prednikov. Z njimi so prišli tudi člani podmladka te čebelarske družine. Spoznavali so lepote in dobrote naše, na Gorenjskem malo poznane Prlekije, saj je bila velika večina udeležencev prvič v teh krajih.

torek, 6. oktober 2015 ob 12:59

Radgonski karateisti so se iz Kranja vrnili z desetimi medaljami

Kot na praktično vseh tekmovanjih, kjer nastopajo, so radgonski karateisti bili zelo uspešni tudi na mednarodnem turnirju v karateju »Kranj Open 2015«, na katerem so osvojili deset medalj. Kar tri odličja je obesil okrog vratu Blaž Klobasa, dve zlati za prvi mesti v kategorijah kate mlajši ter kate mlajši kadeti ter bronasto za tretje mesto v konkurenci mlajši kadeti borbe.

torek, 6. oktober 2015 ob 12:22

V Ljutomeru na prehodu za pešce trčila kolesar in motorist

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči, petnajst kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, na podlagi tiralice prijeli dve osebi, iskali pogrešano osebo in dva primera povoženja divjadi.

torek, 6. oktober 2015 ob 11:15

Velika Nedelja premagala Pomurje

Bivši 1B ligaš Velika Nedelja je v domači dvorani premagal ekipo Pomurje iz Murske Sobote. Ekipi sta se v pripravljalnem obdobju že srečali in razlika je bila identična - 2 gola v korist domačih. Tokrat je bil rezultat 26:24 (13:11) za rokometaše Velike Nedelje.

torek, 6. oktober 2015 ob 09:49

Šesto literarno-glasbeno srečanje na Meleh

Pod motom Milene Šeruga »Brezmejnoštevilo majhnih trenutkov daruje mi čas« je literarna sekcija Društva upokojencev Gornja Radgona v sodelovanju z družino Šaruga pripravila že šesto literarno-glasbeno srečanje, ki je bilo v soboto, 3. oktobra popoldne, na domačiji Šaruga na Meleh pri Gornji Radgoni. Ponovno so se spomnili dveh ustvarjalcev kulture s te domačije, mame - pesnice Milene Šaruga, kije ni več že pet let ter očeta - kiparja Franca Ferija Šaruga, ki ga ni ž ...

torek, 6. oktober 2015 ob 09:26

Uspeh slovenskih oračev na svetovnem prvenstvu na Danskem

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je sporočila, da sta se na svetovnem prvenstvu v oranju, ki je letos potekalo na Danskem, slovenska predstavnika – Igor Pate in Jure Filak, lanskoletna zmagovalca državnega tekmovanja – v mednarodni konkurenci 58 tekmovalcev iz 29 držav odlično odrezala. Igor Pate je v kategoriji oranja z obračalnim plugom zasedel 6. mesto, Jure Filak pa v oranju s plugom krajnikom 13. Filak se je svetovnega tekmovanja udeležil drugič, Pate pa že deveti ...

torek, 6. oktober 2015 ob 09:19

Radgončani začeli z zmago

Prvi konec tedna v oktobru se je začelo tekmovanje v 2. državni rokometni ligi. Arcont Radgona je v Radencih gostila ekipo Rudar iz Trbovelj in suvereno zmagala z 26:22. Gostje so povedli 0:1, kar pa je bilo njihovo edino vodstvo na tekmi. Radgončani so večji del prvega polčasa vodili za 3 oz. 4 zadetke, na odmor pa odšli s prednostjo petih zadetkov (15:10).

torek, 6. oktober 2015 ob 09:11

74-letnica na stojnici prodajala suho robo ter odšla neznano kam

Operativno komunikacijski center PU Murska Sobota je bil v ponedeljek, 5. oktobra, v popoldanskih urah obveščen, da svojci pogrešajo 74-letno Mileno Pajnič iz Ribnice. Pogrešana je danes okrog 12. ure iz središča Murske Sobote, kjer je na stojnici prodajala suho robo odšla neznano kam.

ponedeljek, 5. oktober 2015 ob 20:29