Pri Sv. Juriju ob Ščavnici predstavili pesniško zbirko Edvarda Kocbeka v angleščini z naslovom Roki - Hands

Stoenajsto obletnico rojstva Edvarda Kocbeka, so pri Sv. Juriju ob Ščavnici obeležili s premierno predstavitvijo izdaje pesniške zbirke njegovih izbranih pesmi, prevedenih v angleški jezik, pesmi pa so hkrati objavljene tudi v slovenščini. Zbirka, ki nosi naslov Roki - Hands, je izšla pri Založbi Wiesser v Celovcu. Pri izdaji zbirke je sodelovala Gimnazija Franca Miklošiča in občina Sv. Jurij ob Ščavnici, ki sta tudi skupaj organizirali predstavitev.

ponedeljek, 28. september 2015 ob 17:55

Mobilna banka Klikin‎‎ banke NLB

Dandanes si poslovanje z banko že težko predstavljamo brez spletnega bančništva. Vedno bolj popularno in priročno pa je tudi mobilno bančništvo preko aplikacij na pametnih telefonih.

ponedeljek, 28. september 2015 ob 16:53

KŠ Sani s polno paro tudi na Ptujskem

Košarkarski klub Ptuj bo odslej deloval pod okriljem Košarkarske šole Sani Bečirović. Z novim šolskim letom se tako na Ptuju začenjajo treningi na 11 lokacijah. Vsi skupaj so enotni: potrebno je stopiti skupaj in čim več otrok privabiti stran od računalnikov k žogi. Naj žoga postane droga.

ponedeljek, 28. september 2015 ob 16:382

»Super krvava Luna« je pri nas »mrknila« za oblaki

V ponedeljek, 28. septembra, smo ponoči lahko opazovali Lunin mrk. Pri nas je na žalost Luna bila vidna le pozno ponoči, pred in predvsem v času mrka, so nebo zakrivali oblaki.

ponedeljek, 28. september 2015 ob 09:34

Mednarodni odbojkarski turnir Avto Rajh Open osvojila ekipa OK Maribor

V petek, 25. in soboto, 26. septembra, je na osnovni šoli I. v Murski Soboti potekal mednarodni odbojkarski turnir Avto Rajh Open na katerem sta nastopali dve ekipi iz Slovenije: domačin Panvita Pomgrad, OK Maribor in dve ekipi iz Hrvaške: HAOK Mladost Zagreb in OK Međimurje Centromental.

nedelja, 27. september 2015 ob 09:53

Ljutomerski policisti obravnavali nasilje v družini in lahko telesno poškodbo

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali prometno nesrečo, ki se je končala le z materialno škodo, pet kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru, pridržali eno osebo in dva primera povoženja divjadi.

nedelja, 27. september 2015 ob 09:38

Lep uspeh karateistov KK Radenci v Luciji

V Luciji je potekala druga državna pokalna tekma v karateju, na kateri so bili karateisti KK Radenci kar 5 krat na zmagovalnih stopničkah. Med 318 sodelujočimi tekmovalci iz 42 slovenskih klubov, so varovanci trenerja Branka Krambergerja osvojili eno prvo mesto - Sebastijan Černela v konkurenci mlajših kadetov do 40 kg, tretja mesta pa so v svojih kategorijah osvojili Nejc Skotnik, Sani Skotnik, Matevž Jurinec in Eva Jurinec.

nedelja, 27. september 2015 ob 09:22

Veržej do prve domače zmage v tej sezoni

V 8. krogu 2. SNL, je v soboto, 26. septembra, Farmtech Veržej doma gostil Ankaran ter dosegel prvo domačo zmago v tej sezoni, ko so visoko, s 3:0 premagali Primorce.

sobota, 26. september 2015 ob 19:59

Ljutomer do točke v zadnjih minutah

V soboto, 26. septembra, se je Avto Rajh Ljutomer v 6. krogu 3. SNL - vzhod sezone 2015/2016, pomeril z ekipo ŠNK Bakovci. Tekma se je končala z neodločenim izidom 1:1.

sobota, 26. september 2015 ob 19:00

V Ljutomeru se ustanavlja LEO klub

Ob ustavnavljanju LEO kluba v Ljutomeru, so v petek, 25. septembra, v prostorih Golarjeve hiše v Ljutomeru, predstavili dejavnosti LEO klubov. Vse prisotne je v imenu Lions kluba Ljutomer pozdravil Zvonko Kustec, v imenu LEO distrikta Slovenije pa je gimnazijcem več o LEO združenju povedal Črt Klančič ter jih skupaj z Majo Zupanič iz LEO kluba Ptuj povabil, da se pridružijo bodočemu LEO klubu Ljutomer.

sobota, 26. september 2015 ob 13:27