Mladinski center Prlekije na 10. Otroškem bazarju

Največji sejem za družine in edini tovrsten specializirani sejem v Sloveniji Otroški bazar je potekal od 18. do 20. septembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Tokratni dogodek je imel še poseben pomen, saj je bil jubilejni – deseti in na njem se je med drugimi predstavilo tudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti s svojimi programskimi partnerji.

sobota, 3. oktober 2015 ob 13:22

Že sedmič uspešno ribolovno druženje

DOSOR-jeviprostovoljci (MarijaErveš,Adolf Lamut in JožeRobar) terzaposleni iz DOSOR-ja (KlaudijaZemljič,BlažHimelrajh,DaniloMiholič inBoris Behek)so na prvi oktobrski dan, dopoldne med 9. in 12. uro, poskrbeli za žetokrat sedmo ribolovno druženje stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja(MarijaKraljič,EsadDžeferović,SmiljanHomec, OTone Prvi Kralj,Matej Kurbus,BrankoLočnikar,HasanMacanović,RatkoMajstorović,StjepanTrobić inJožeUrankar).Beličarjenja, ki je najbolj množična oblika športnega ...

sobota, 3. oktober 2015 ob 00:49

Gasilska legenda slavila: vse najboljše za te, dragi naš Striček!

Na sedežu Pokrajinskega centra NVO (nevladnih organizacij)-Mladinskega centra Prlekije je te dni potekala slovesnost, ki se je nadaljevala z druženjem ob glasbi do poznih večernih oziroma za nekatere najvztrajnejše, kar do zgodnih jutranjih ur. Kako pa tudi ne, saj je slovenska gasilska legenda, Stanislav Hunjadi - Striček praznoval svoj 73. rojstni dan.

petek, 2. oktober 2015 ob 21:24

»Majhne stvari, ki so naredile žensko vredno greha«

Phallus - keltski bronasti obesek v obliki moškega spolnega uda v erekciji, je edini predmet na razstavi "majhnih stvari, ki so naredile žensko vredno greha", ki so ga nosili moški. Vendar so jim ga poklanjale keltinje in sicer svojim izbrancem in so skozi to dejanje tudi izražale vsa pričakovanja, ki so jih imela do njih. Seveda se je to dogajalo v antičnih časih okrog leta 200 - 40 pred našim štetjem. Razstavljeni obesek je bil najden v Prekmurju in je nekako sramežljivo skrit pred vsem ...

petek, 2. oktober 2015 ob 16:23

MNZ na javni dražbi prodaja stanovanje v Ljutomeru

Ministrstvo za notranje zadeve vabi na ponovno javno dražbo, ki bo 19. oktobra 2015 ob 9. uri na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani. Ministrstvo prodaja nezasedena stanovanja v lasti Republike Slovenije in v upravljanju Ministrstva za notranje zadeve.

petek, 2. oktober 2015 ob 14:08

Pod vplivom alkohola zapeljal v prepust in se hudo telesno poškodoval

V četrtek, 1. oktobra, se je zgodilo več prometnih nesreč, nekatere tudi s hudimi telesnimi poškodbami. Okoli 10. ure je 20-letni moški vozil motorno kolo od Polenšaka proti Dornavi. V Hlaponcih je zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal s cestišča in trčil v betonski prepust. V trčenju se je hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v SB Ptuj. Policisti mu bodo vročili plačilni nalog, o svojih ugotovitvah pa bodo podali poročilo tudi pristojnemu tožilstvu.

petek, 2. oktober 2015 ob 10:01

»Odvrtele« so se DOSOR-jeve karaoke

Kot vemo, so letos vso poletje v DOSOR-ju, Domu starejših občanovRadenci, potekale številne prireditve za stanovalke in stanovalce doma, ki so se jih udeležili tudi mnogi drugi obiskovalci. Bili so to dogodki v okviru »DOSOR-jeve vetrnice«.

petek, 2. oktober 2015 ob 09:47

Pričenja se 15. Festival Stare trte

Med 4. 10. in 11. 11. bo v Mariboru in v destinaciji Maribor - Pohorje potekal 15. Festival Stare trte, vrhunski festival vina in kulinarike, kulture in zabave. Letošnji festival bo trajal mesec in pol, v tem času se bo zvrstilo skoraj 60 dogodkov z več kot 30 partnerji. Na novinarski konferenci so organizatorji Festivala Stare trte, predstavniki Zavoda za turizem Maribor - Pohorje, predstavili tudi sladico, ki so jo poimenovali Poljub Stare trte.

petek, 2. oktober 2015 ob 09:03

Otroci vrtca Cven obiskali Grünt TD Cven

Otroci vrtca Cven smo lep sončen dan izkoristili za obisk TD Cven. Na njihovem Grüntu so nam pripravili prijeten sprejem. Pokazali so nam razstavo njihovih dejavnosti in kmečko orodje, ki so ga kmetje nekoč uporabljali pri delu na kmetiji. Le tega sedaj člani društva uporabljajo za prikaz kmečkih opravil mladim rodovom.

petek, 2. oktober 2015 ob 08:41

V Sloveniji trenutno prostora za nastanitev preko 6 tisoč tujcev

Stanje s prebežniki je v Sloveniji trenutno umirjeno, kar so v nastanitvenih centrih izkoristili za povečanje kapacitet, saj se stanje lahko hitro spremeni. Na Hrvaško še namreč vsak dan vstopi več tisoč prebežnikov, ki pa v veliki večini državo zapustijo v 24 urah ter pot preko Madžarske nadaljujejo večinoma proti Nemčiji in Skandinaviji.

četrtek, 1. oktober 2015 ob 19:59