Ljutomer in Veržej remizirala

Minuli konec tedna je Avto Rajh Ljutomer v 7. krogu 3. SNL - vzhod, gostoval v Kuzmi pri ekipi Tromejnik G-Sukič. Ekipi sta se razšli brez zadetkov.

ponedeljek, 5. oktober 2015 ob 18:581

Odbojkarji v Radencih v sezoni 2015/2016

VOdbojkarskem klubu Radenci, ki ga kot predsednik vodi SašoZidar, so sezelo resno lotili dela, treningov in tekmovalnih nastopov v sezoni2015/2016. Tako moška ekipa trenira trikrat tedensko, poleg tega paše enkrat v fitnesu. 16 igralcev: GregorFelkar (kapetan), MihaŠavel, NikŠkrjanec,UrošGumilar,Saša Ratkai,PatrickŠlibar,MihaGabrijelčič,UrošKovačec,David Vonta,DenisStrojanšek,Nino Dotto,Matej Šadl,MatejGrafenauer,Luka Mihalič,TadejBertalanič in RokSvetanič trenirajo pod vodstvom ...

ponedeljek, 5. oktober 2015 ob 16:54

Po pomurski avtocesti s hitrostjo 226 in 213 km/h

Policisti Postaje prometne policije Murska Sobota so v nedeljo, 4. oktobra, med 8.00 in 13.00 uro izvedli poostreni nadzor prometa na pomurski avtocesti. V nadzoru je bilo ugotovljenih 59 kršitev. Pri tem so ob 9.37 in 10.00 uri z merilnikom hitrosti Multiradar C izmerili voznika dveh osebnih avtomobilov znamke Mercedes, ki sta vozila s precej večjo hitrostjo, kot je to dovoljeno, saj je hitrost s prometnim znakom omejena na 110 km/h.

ponedeljek, 5. oktober 2015 ob 13:02

»Nikoli več vojne« čeprav vojne še potekajo

Čepravvemo, da vojne v različnih delih sveta še vedno potekajo, kotnenehna stalnica človeka, so mladi o tem pojavu zapisali svojarazmišljanja v okviru literarnega natečaja pod naslovom »Nikoliveč vojne«, ki ga je razpisala Območna enota Zavoda RS za šolstvov Murski Soboti v sodelovanju z Ustanovo dr. Šiftarjeva fundacija (ssedežem na Petanjcih). Slovesni zaključek tega natečaja, zrazdelitvijo priznanj in zahval pomurskim osnovnošolcem insrednješolcem, bo potekal konec ...

ponedeljek, 5. oktober 2015 ob 11:32

Čebelarji ponovno sedli za svojo mizo

Po povprečni sezoni smo se čebelarji Čebelarskega društva Ljutomer ponovno usedli za mizo v lokalu, kjer redno gostujemo. Tem za kramljanje se je čez poletje nabralo veliko, najbolj pa vznemirjajo vse pogostejše kraje čebel in tudi kar celih družin s panji vred. Idej, kako to preprečiti ni veliko, saj čebele in cele družine, posebno tiste, ki so oddaljene od domov in naselij, praktično ni mogoče varovati. Dokazovati pa tudi skoraj ni mogoče, da so čebele, matica ali panj ukradeni. ...

nedelja, 4. oktober 2015 ob 20:28

Pričetek Festivala Stare trte s slavnostno trgatvijo Stare trte

Z 29. Svečano trgatvijo Stare trte se je v Mariboru uradno pričel 15. Festival Stare trte. V prihajajočem mesecu in pol se bo v sklopu Festivala odvilo nekaj manj kot 60 dogodkov. Po ocenah organizatorja, Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, si je nedeljsko prireditev na Lentu ogledalo okrog 3500 ljudi.

nedelja, 4. oktober 2015 ob 20:17

Skupaj smo brali

V petek, 25. 9. 2015, večer pred evropskim dnevom jezikov, se je na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci maratonsko bralo. Potekal je že 4. nočni maraton branja, ki so se ga udeležili učenci 7., 8. in 9. razreda. Skupaj z učiteljicami Jasno Lampreht, Manjo Gospodarič, Melito Krampelj in Katjo Nemec smo celo noč vztrajno brali svoje najljubše knjige. Seveda pa nismo samo brali; učiteljice so namreč učencem pripravile tri delavnice. Učenci so v okviru teh delavnic iz gline izdelali sovo, iz jesensko ...

nedelja, 4. oktober 2015 ob 18:54

Radgončani praznovali 3. rojstni dan Doma penine

Minuli konec tedna so v Domu penine v Gornji Radgoni praznovali 3. rojstni dan. Dom penine predstavljajo turistični prostori podjetja Radgonske gorice d.d. in zajema degustacijsko dvorano, prodajalno in klubsko sobo.

nedelja, 4. oktober 2015 ob 18:43

Riki z gosti obeležil svojo Dolgo pot - 30 let s harmoniko

V soboto, 3. oktobra, je v Domu kulture Ljutomer, potekal koncert Dolga pot, na katerem je Rihard Zadravec - Riki iz Veržeja, predstavil svojo dolgo pot, 30 let s harmoniko.

nedelja, 4. oktober 2015 ob 10:47

Trdnjava Hardek ostaja neporažena

Po 5. krogu prve slovenske rokometne lige ostajajo Vinarji na domačem igrišču še vedno neporaženi. Tokrat so gostili ekipo iz Kopra, ki je še pred dvema letoma bila na ligaškem dnu, letos pa očitno tako kot Jeruzalemčani, meša štrene v prvi ligi.

nedelja, 4. oktober 2015 ob 00:23