Jurakova Klop za zmenke krasi okolico študentskih domov v Mariboru

V Mariboru so poleti začeli nameščati posebne avtorsko oblikovane klopi v sklopu projekta Zgodba o klopeh in ljudeh, katerega namen je obogatiti Maribor z umetniškimi deli tako, da postanejo povezovalni del življenja mesta. Tretja klop v nizu stoji pred upravo študentskih domov, izdelal pa jo je prleški kipar Robert Jurak iz Logarovcev.

četrtek, 1. oktober 2015 ob 12:31

Na obisku v Ljutomeru konzul Veleposlaništva Madžarske Zoltán Márky

Na obisku v prleški prestolnici so se mudili konzul Veleposlaništva Madžarske, Konzularne pisarne v Lendavi, Zoltán Márky, gospodarska atašejka dr. Ildikó Kovács in konzularni sodelavec Janos Bukovecz. V županatu Mestne hiše v Ljutomeru jih je sprejela županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, kateri sta se na pogovorih o gospodarskem sodelovanju pridružila tudi člana strateškega sveta Jernej Zupančič, direktor družbe Cleangrad, in Niko Šoštarič, nekdanji ...

sreda, 30. september 2015 ob 16:08

Zaradi izrednega prevoza bo zaprta avtocesta

Policisti Postaje prometne policije Murska Sobota bodo dne 2.10.2015 predvidoma ob 20. uri zaradi spremstva izrednega prevoza zaprli avtocesto št. A5 v Pincah. Izredni prevoz bo prišel po avtocesti iz smeri R. Madžarske. V tem času bo DARS odstranil preusmeritev, ki je postavljena zaradi mejne kontrole in jo nato, ko bo izredni prevoz šel mimo postavil nazaj.

sreda, 30. september 2015 ob 14:33

V Murski Soboti nov bencinski servis Petrola

Družba Petrol je v sredo, 30. septembra, na Panonski ulici 5 v Murski Soboti, z dejanjem otvoritve slavnostnega rezanja traku, tudi simbolno predala v uporabo nov bencinski servis Petrol Murska Sobota – Plese. Otvoritveni trak so prerezali župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek, direktor Organizacije in upravljanja prodajnega mesta Petrola Matjaž Šifkovič in predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik. Nov bencinski servis v Murski Soboti je 317 v mreži bencinskih servisov ...

sreda, 30. september 2015 ob 13:48

Koledar prireditev v občini Ljutomer oktober 2015

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v oktobru.

sreda, 30. september 2015 ob 13:16

Voznik osebnega avtomobila izsilil prednost kolesarju

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali sedem kaznivih dejanj, štiri prometne nesreče, šest kršitev javnega reda in miru, dva manjša požara in šest primerov povoženja divjadi.

sreda, 30. september 2015 ob 09:11

V soboto 21. državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči

Dr. Aleksander Jevšek, župan Mestne občine Murska Sobota, Renata Brunskole, generalna sekretarka Rdečega križa Slovenije, Franci Petek, poveljnik Gasilske zveze Slovenije in Branko Dervodel, namestnik generalnega direktorja Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, so na novinarski konferenci v Murski Soboti predstavili prireditvi, ki bosta v soboto, 3. oktobra 2015, napolnili središče Murske Sobote: XXI. državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite ...

sreda, 30. september 2015 ob 08:58

Nasilnežu odredili pripor

V soboto, 26. septembra, so policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota, v Ljutomeru obravnavali kaznivo dejanje Nasilje v družini, o čemer smo že pisali. Storilcu je takrat bila odvzeta prostost.

torek, 29. september 2015 ob 18:07

Pohodniki – romarji nadgradili Evropski teden mobilnosti v Prlekiji

Ljutomerska lokalna skupnost je skupaj z različnimi tukajšnjimi partnerji izvedla številne dogodbe namenjene evropskemu tednu mobilnosti. V aktivnosti se je vključil tudi Mladinski center Prlekije, ki je preko svojih prijateljev-pohodnikov poskrbel za nadgradnjo in poseben čar celotnih dogodkov.

torek, 29. september 2015 ob 13:07

V Veržeju razglasili najboljšo prleško tünko za letošnje leto

Društvo za promocijo in zaščito prleških dobrot je v minulih letih pripravilo elaborat, ki je bil osnova za vložitev zaščite izdelka prleške tünke. Izdelek je zaščiten z oznako geografske označbe, tako na nacionalni ravni, kot tudi na ravni Evropske unije.

torek, 29. september 2015 ob 11:54