Predavanje »Možnosti uporabe laserjev v dentalni medicini« v Ljutomeru

Lions klub Ljutomer, v ponedeljek, 12.10.2015, ob 19. uri, v Golarjevi hiši, na Prešernovi ulici 21 v Ljutomeru, pripravlja strokovno predavanje  z naslovom: »Možnosti uporabe laserjev v dentalni medicini«.

ponedeljek, 12. oktober 2015 ob 12:21

Janez Janša in Ivan Štuhec v Veržeju govorila o osamosvojitvi in Sloveniji danes, ki je ponovno na prelomnici

V petek, 9. oktobra, je v Veržeju v Kulturnem domu, potekal pogovorni večer z naslovom Osamosvojitev in Slovenija danes - ponovno na prelomnici. Na pogovornem večeru sta sodelovala Janez Janša, obrambni minister prve slovenske vlade in dr. Ivan Štuhec, moralni teolog, ki sta se v pogovoru dotaknila dogajanja v času osamosvajanja Slovenije, politike, medijskega in sodnega sistema ter tudi aktualne begunske problematike in družinskega zakonika. Dogodek je organizirala Slovenska demokratska ...

ponedeljek, 12. oktober 2015 ob 10:314

Nov pitnik za vodo v vaškem jedru v Križevcih pri Ljutomeru

Potem, ko je občina Križevci pred nekaj leti komunalno uredila novo vaško jedro v vasi Križevci pri Ljutomeru, je le-to čez leto vse bolj obiskano. Vaško jedro koristijo športniki, mladi, družine in starejši. Tako obiskovalcem vaško jedro nudi sprostitev na področju športnih aktivnosti, sprehodov, oddiha, počitka in organiziranje različnih občinskih prireditev, saj je v vaškem jedru postavljenih kar nekaj klopi.

ponedeljek, 12. oktober 2015 ob 09:21

Puške in ribiške palice so zamenjali za nedeljsko druženje ob ribnikih

Ribiška družina Gornja Radgona, temeljna ribiška enota Tišina je ob ribnikih v Gradišču pri Tišini pripravila jesensko srečanje in druženje z lovci Lovske družine Tišina. Prvo tovrstno srečanje se je začelo že lansko leto in letos tradicijo ohranjajo naprej, predvsem z namenom, da se ribiči in lovci še bolj povežejo, saj tako eni kot drugi skrbijo za ohranjanje narave.

ponedeljek, 12. oktober 2015 ob 08:51

Po ulicah Središča ob Dravi se je odvijala mednarodna moto dirka Slovenia Classic TT

Ta konec tedna je Sekcija Avto moto šport pri Društvu starih vozil Središče ob Dravi, v Središču ob Dravi organizirala izvedbo uradne mednarodne moto dirke Slovenia Classic TT Središče ob Dravi.

nedelja, 11. oktober 2015 ob 20:11

Častni kanonik Martin Panič je obhajal 90. rojstni dan

Za župnijo Ljutomer je bila sobota, 3. oktober, še posebno slovesna, kajti častni kanonik Martin Panič je v podružnični cerkvi sv. Ane na Podgradju pri Ljutomeru, v krogu duhovnikov, najožjih sorodnikov, nečakov in nečakinj praznoval svoj okrogli častitljivi 90. rojstni dan. Ta praznični dan je bila cerkev pri sveti Ani skorajda premajhna za vse, ki so se udeležili tega lepega in nepozabnega slavja duhovnika Martina Paniča, ki je na svet prijokal pred 90 leti v kraju Podgradje pri Ljutomeru ...

nedelja, 11. oktober 2015 ob 18:29

V Središču ob Dravi že tisoč beguncev? Zapis je neresničen.

V soboto, se je na Facebooku in pozneje tudi na spletni strani Publishwall pojavil zapis, da naj bi v Središču ob Dravi bilo že tisoč beguncev, ki prihajajo iz Hrvaške. Tudi nam so bralci posredovali zapis, a o tem nismo imeli nobenih informacij, zato smo tudi predvidevali, da gre za neresnico.

nedelja, 11. oktober 2015 ob 10:17

Ljutomer napadal, Grad zmagal

V soboto, 10. oktobra, se je Avto Rajh Ljutomer v 8. krogu 3. SNL - vzhod, pomeril z ekipo Grada ter izgubil z 2:1.

sobota, 10. oktober 2015 ob 23:40

Na Petanjcih glas mladosti proti vojni

V Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih se je 9. oktobra, od 11. ure naprej dogajalo, kar smo že pred dnevi napovedali na spletnih straneh »Prlekija«.

sobota, 10. oktober 2015 ob 20:11

V Sovjaku so spet kukli jabolka

Turistično društvo Sv. Jurij ob Ščavnici je v petek, 9. oktobra, pripravilo tradicionalno etnološko prireditev »Kučenje jabolk«. V skoraj dve stoletji staro Golnarjevo prešo v Sovjak, so med drugimi, povabili učence okoliških šol, ki v tem času izvajajo različne aktivnosti v okviru Tedna otroka. Z udeležbo učencev šol so bili prostovoljni turistični delavci, ki v pripravo in izvedbo tovrstnih prireditev vlagajo veliko truda, časa in energije, nekoliko razočarani, saj ...

sobota, 10. oktober 2015 ob 19:36