Maratonsko prečenje Slovenske planinske poti

Slovenska planinska pot (SPP) postaja vse bolj priljubljen izziv »v enem zamahu« za vse več športnih navdušencev. Letos svoje meje vztrajnosti na 630 kilometrov dolgi SPP preizkuša Andrej Martinčič, gorski maratonec, gornik in član orientacijskega kluba Brežice, ki se je na pot odpravil v petek, 7. avgusta, ob 6. uri iz Radvanja pri Mariboru, zaključek njegovega podviga pa je predviden 17. avgusta v Ankaranu.

sreda, 12. avgust 2015 ob 19:30

Rok že deseto leto z veseljem igra harmoniko

Rok Vrzel je 19-letni mladenič, ki prihaja iz Murščaka pri Kapeli, trenutno pa živi v Ljutomeru. Obiskoval je Biotehniško šolo v Mariboru ter se izučil za mehanika kmetijskih strojev. Trenutno išče službo, v prostem času pa zelo rad zaigra na harmoniko.

sreda, 12. avgust 2015 ob 18:57

Vrhunec roja Perzeidov

Na večernem nebu lahko vsako leto med 17. julijem in 24. avgustom opazujemo roj meteorjev Perzeidi. Največ utrinkov na nebu pa je vidnih iz 12. na 13. avgust. Vrhunec roja je sicer zelo širok, zato jih lahko opazujemo več noči, v glavnem pa jih vidimo na severni polobli. Ko roj doseže svoj vrhunec, lahko vidimo več kot 60 meteorjev na uro.

sreda, 12. avgust 2015 ob 12:41

Gasilci med gašenjem imeli polne roke dela

Vroči ponedeljek, 10. avgusta, je v dopoldanskih urah na noge postavil gasilce gasilskega društva Odranci, ki so dobili klic, da je v vasi Odranci zagorela lesena drvarnica, kjer se je sušilo sadje. Ognjeni zublji so poleg vrtne lope zajeli še drevje ob lopi.

torek, 11. avgust 2015 ob 17:43

Razgledni stolp Vinarium-Lendava generator nadaljnjega razvoja turizma v Lendavi

Vodstvo občine Lendava in organizatorji prireditev so v torek, 11. avgusta, predstavili dogajanje v okviru Festivala Vinarium-Lendava, ki turistično-kulturne dogodke, ki se bodo v Lendavi odvili v avgustu in v začetku septembra, povezuje v celovito zgodbo.

torek, 11. avgust 2015 ob 13:16

Slovesnost ob praznovanju 59. občinskega praznika Občine Ljutomer s podelitvijo nagrad in priznanj

V petek, 7. avgusta, je v sklopu praznovanju 59. občinskega praznika Občine Ljutomer v Domu kulture Ljutomer potekala slavnostna prireditev z razglasitvijo častnega občana in podelitvijo nagrad in priznanj.

torek, 11. avgust 2015 ob 12:31

Matej Pučko se seli v drugo špansko ligo

Matej Pučko iz Šalincev, igralec Luke Koper in mladi slovenski reprezentant, ki izhaja iz veržejske nogometne šole, se seli v drugo špansko ligo k Osasuni, kjer bo sprva nastopal kot posojen igralec.

torek, 11. avgust 2015 ob 11:41

Člani Veržeja remizirali, kadeti in mladinci izgubili

Članska ekipa Farmtech Veržej, je v razburljivi tekmi 1. kroga proti lanskemu prvoligašu osvojila točko. Že na začetku srečanja sta se poškodovala Nino Kouter ter Sebastjan Petek, a sta lahko nadaljevala igro. Poškodba Kouterja se je po koncu tekme izrazala za težjo in je bil primoran poiskali pomoč v mariborski bolnišnici.

ponedeljek, 10. avgust 2015 ob 19:001

Büjraši prikazali svoje spretnosti v Ižakovcih

V sklopu letošnjih že 24. Büjraških dnevov so potekale številne aktivnosti. V petek so pripravili mitološki večer poezije in glasbe, sobota pa je bila posvečena ekologiji in ljudski kulturi. V ta namen so pripravili otroško likovno delavnico ter okroglo mizo na temo obnovljivih virov, kot razvojne priložnosti Občine Beltinci. Na okrogli mizi so sodelovali župan Milan Kerman, prof. Alojz Poredoš iz Strojne fakultete v LJ, Gregor Šömen iz Ekonomske fakultete v LJ, predstavniki Direktorata ...

ponedeljek, 10. avgust 2015 ob 18:40

Ustvarjalno in mokro na Fankah v Moravskih Toplicah

Klub prekmurskih študentov je tudi letos pripravil zelo zanimiv in pester program v sklopu »FANKE«. Prireditev je bila tudi športno obarvana. Tako je potekalo tekmovanje v odbojki na mivki ter zorbing, ekipe pa so se pomerile tudi v nogometu na milnici.

ponedeljek, 10. avgust 2015 ob 17:17