Ob močnem deževju vozil s hitrostjo skoraj 200 km/h

Policisti Postaje prometne policije Maribor so v četrtek, 30. julija, opravljali nadzor prometa na pomurski avtocesti A5 Maribor-Lendava. Okrog 11.00 so z vozilom z vgrajenim sistemom Provida 2000 izmerili hitrost 27-letnemu vozniku osebnega avtomobila Audi  A5, državljanu Romunije.

četrtek, 30. julij 2015 ob 13:34

Že drugič uspešne DOSOR-jeve karaoke

Pouspeli prvi organizaciji zabavnih karaok, sta gospodinja MojcaKumlanc inkuharica MajaZamuda 27.julija po večerji pripravili že drugi tovrstni večer. Zaradiohladitve po izredni poletni vročini je zabavna prireditev potekalakar v avli doma oziroma domski galeriji.

četrtek, 30. julij 2015 ob 10:54

Sveta maša pri kapeli sv. Ane na Starem trgu

V nedeljo, 26. julija, je na Starem trgu v Ljutomeru ob kapeli Sv. Ane in Sv. Joahima, v večernih urah, pod krošnjami lipovih dreves, potekala sveta maša na prostem, ki jo je za vse žive in pokojne vernike iz Starega trga, daroval msgr. Izidor Veleberi, v somaševanju župnika in dekana Andreja Zrima ter bogoslovca Matjaža Muršiča iz župnije Gornja Radgona.

četrtek, 30. julij 2015 ob 00:371

Aktualno na GFML - julij 2015

Na gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vsak mesec dijaki s pomočjo mentorja pripravijo oddajo Aktualno na GFML. V julijski oddaji si lahko ogledate reportaže o Gledališki šoli, Medkulturnost, Kulturni maraton, ... ter številne druge dogodke, ki so se odvili pred počitnicami. Več v videu.

sreda, 29. julij 2015 ob 22:45

Mehiški ritmi v parku pri beltinskem gradu

V Beltincih se je v nedeljo, 26. julija, zaključil letošnji 45. mednarodni folklorni festival, hkrati pa je potekal prvi del državnega srečanja odraslih folklornih skupin pod geslom »Le plesat me pelji« in sicer pod okriljem Javnega sklada za kulturne dejavnosti Slovenije.

sreda, 29. julij 2015 ob 19:54

Davčna pisarna ostaja, občina ponudila možnost prevzema vlog tudi v času izven uradnih dni

Pred časom nas je občan obvestil o situaciji glede davčne pisarne v Ljutomeru, da naj bi zaposlene občinske delavce med delom motili občani, ki iščejo davčno pisarno, ker je le-ta odprta samo dva dni v tednu in sicer v ponedeljek in sredo.

sreda, 29. julij 2015 ob 19:01

Obnovljen in blagoslovljen Jakobov križ v Logarovcih

V župniji Križevci pri Ljutomeru je po vaseh kar precej križev in križnih znamenj, katere so postavili njihovi predniki pred mnogimi leti in sicer v številne spomine, zaobljube in zahvale, velikokrat tudi za srečo v družini, za srečno vrnitev iz prve in druge svetovne vojne. Križi in križna znamenja so odraz vere prleškega človeka.

sreda, 29. julij 2015 ob 13:35

Številne prometne nesreče, dve smrtni žrtvi

V minulem dnevu in v noči na sredo so se v naši okolici zgodile številne prometne nesreče, v katerih sta dve osebi umrli.

sreda, 29. julij 2015 ob 09:08

Letos že 20. rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji

Kolesarska sekcija Športnega društva Radenci je letos že drugič pripravila tokrat 35. RKM Tri srca v novem terminu – 31. maja 2015, ki se ga je udeležilo 251 kolesarjev, ki se niso ustrašili ne vremena, ne zahtevnih prog. 35. RKM Tri srca je bil tudi odlična priprava za kolesarski maraton Franja. V mesecu avgustu pripravljajo jubilejni 20. RKM Po Prlekiji, ki bo praznik ne le Prlekije, temveč tudi vseh kolesarjev, ki bodo spoznavali lepote te dežele sredi Slovenskih goric.

torek, 28. julij 2015 ob 20:12

Žegnanje pri sv. Ani na Podgradju

Na Krištofovo nedeljo, 26. julija, je pod vznožjem Doljnega gradu na Podgradju, sredi gozda, kjer stoji cerkev sv. Ane, potekalo tradicionalno vsakoletno žegnanje, na katerem so se verniki lahko zahvalili za srečno prevožene kilometre s svojimi vozili in darovali v akciji MIVA za misijonska vozila.

torek, 28. julij 2015 ob 10:54