Igra za vse generacije in vse čase

Letosso se v dneh avgustovske vročine stanovalke in stanovalci DOSOR-ja,Doma starejših občanov Radenci, lahko po opravljenem kosilurekreirali v hladu notranjih prostorov. Na domskih hodnikih se jenamreč zanje priložnostno izrisalo tekmovalno polje za igro boccia- dvoransko balinanje.

sobota, 22. avgust 2015 ob 20:24

V prometni nesreči, kjer je umrl 2-letni otrok, udeleženi državljani Češke

V soboto, 22. avgusta, okoli 6.30 ure je bil OKC PU Maribor obveščen, da se je na cesti proti mejnemu prehodu Gruškovje zgodila huda prometna nesreča. Na kraj so bili napoteni policisti, gasilci in reševalci.

sobota, 22. avgust 2015 ob 10:27

Sladoledni dan ob zvokih harmonike

Odletošnje poletne vročine so vzeli slovo na dementnem oddelkuradenskega DOSOR-ja v petek, 21. avgusta dopoldne. Ob tej priložnostije na povabilo delovne terapevtke AndrejeČuk Singhateh s harmoniko - frajtonerico prišel na obisk ljudski godec in pevecRobertMajerič izSpodnjih Ivanjec, ki je na oddelčni terasi, v cvetju in zelenju,poskrbel za pesmi in ples.

petek, 21. avgust 2015 ob 18:32

Veržej v pokalu proti Zavrču

V petek so izžrebali tekme 2. kroga Pokala Slovenije. Žreb je določil, da se bo Farmtech Veržej, ki je v sredo izločil Izolo, 9. ali 16. septembra pomeril proti Zavrču. Muri bo nasproti stalo Celje, Maribor gre v Tolmin, Olimpija pa v Ivančno Gorico. Edini prvoligaški par je Rudar Velenje - Krka.

petek, 21. avgust 2015 ob 13:51

Vrhunska vokalistka Darja Švajger v Radencih

Vrhunskavokalistka, Mariborčanka DarjaŠvajger, jeob spremljavi JakePuciharja obklavirju, nastopila na avgustovski »DOSOR-jevi vetrnici« 20.avgusta zvečer. Že več kot dvajset let blesti ta pevka naslovenski glasbeni sceni, edina, ki je kar dvakrat sodelovala naprireditvi Pesem Evrovizije (1995, 1999), je maja letos doktoriralana Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljaniin je tam tudi profesorica solo petja.

petek, 21. avgust 2015 ob 12:55

V šovu Kmetija: Nov začetek tudi tekmovalci iz naših krajev

Planet TV je objavil seznam 16 tekmovalcev, ki se bodo v resničnostnem šovu Kmetija: Nov začetek borili za 50.000 evrov. Med njimi so tudi tekmovalci iz naših krajev in okolice.

petek, 21. avgust 2015 ob 10:28

Dvema belima štorkljama sledijo na poti v Afriko

Pri Društvu za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS), so lani sledili črni štorklji iz Slovenije opremljeni z GPS oddajnikom, letos pa sledijo dvema belima štorkljama.

četrtek, 20. avgust 2015 ob 20:56

Skupina Kofola zaznala gospodarsko rast, predvsem na račun pridobitve Radenske

Skupina Kofola je v 1. polletju dosegla promet 123,5 milijonov evrov, kar je za 11,1 % več kot lani. Stopnja bruto dobička se je povečala za 25,2 %, pokazatelj EBITDA se je povečal za 46,4 %. Na gospodarski rezultat je v veliki meri vplivala predvsem marčevska pridobitev slovenske blagovne znamke Radenska, rast so zaznali tudi pri prodaji svežih sadnih in zelenjavnih sokov UGO, in sicer za 59 %, na poljskem trgu pa smo zaznali rahel upad prodaje. Prejšnji teden pa smo že poročali, ...

četrtek, 20. avgust 2015 ob 13:26

Na voljo mobilna aplikacija TAXI Pomurje

Če želite imeti vse kontakte ponudnikov TAXI storitev na območju Pomurja na enem mestu in vedno pri roki, ko jih najbolj potrebujete, je mobilna aplikacija TAXI Pomurje, ki jo je razvil Stanko Milak, prava za vas. Mobilna aplikacija TAXI Pomurje ponuja celoten seznam taxi služb na področju Pomurja. Ponudniki so razvrščeni po večjih središčih, tako da lahko taxi službo hitro in enostavno pokličete z enim klikom. Aplikacija je brezplačna.

četrtek, 20. avgust 2015 ob 12:48

Veržej napredoval po enajstmetrovkah; Mura izločila Gorico

Farmtech Veržej se je v 1. krogu Pokala Slovenije 2015/2016 v Izoli pomeril z domačim klubom, ki igra v tretji ligi. Veržeju v rednem delu ni uspelo streti odpora Primorcev, po koncu drugega polčasa je bil rezultat 0:0. Ker zadetkov ni bilo niti v podaljšku, so o napredovanju odločale enajstmetrovke, kjer je slavil Veržej.

sreda, 19. avgust 2015 ob 16:41