Počitniški KariKamp za otroke iz socialno šibkejših družin v Veržeju

Zavod Marianum Veržej in Škofijska Karitas Murska Sobota sta skupaj z Župnijskimi Karitas iz murskosoboške škofije, letos že drugič v Veržeju organizirali KariKamp, oziroma tabor za otroke iz socialno šibkejših družin.

četrtek, 9. julij 2015 ob 16:53

VII. Poletna klavirska šola v Glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer

Od 1. do 6. julija, je v organizaciji Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer in v sodelovanju s kulturnim društvom Orfej, potekala VII. Poletna šola za klavir, ki jo je vodil Vladimir Mlinarić, profesor na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

četrtek, 9. julij 2015 ob 14:21

Nekdanji ljutomerski učenci praznovali 50. obletnico osnovne šole

Pisalo se je leto 1965, ko je druščina razigranih najstnikov zapuščala klopi osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer. Po osnovni šoli je šel vsak svojo pot in so se razkropili po svetu. Vsak si je poiskal svoje življenje, eni v domovini, drugi v tujini, kamor je kogar pot zanesla.

četrtek, 9. julij 2015 ob 13:52

Za organizacijo Prleškega sejma na razpisu ni bil izbran noben ponudnik

Občina Ljutomer je letos pripravila javni razpis za sofinanciranje prireditve »Prleški sejen po celen Lotmerki 2015«. Rok za prijavo je bil 5. junij, na razpis pa sta se prijavila dva ponudnika, a noben od njiju ni bil izbran.

četrtek, 9. julij 2015 ob 11:282

Zabava s Tanjo Žagar na Krumplovi noči

Nogometni klub Lipa je organiziral že 27. Krumplovo noč. Dopoldne je potekalo srečanje upokojencev, od trinajste ure naprej pa je potekal zabavni program s skupino Duo Matej Band. Zvečer je sledila še zabava s Tanjo Žagar in glasbeno skupino Avantura. Kot vsako leto so tudi letos za obiskovalce pripravili različne jedi iz krompirja.

četrtek, 9. julij 2015 ob 08:25

Naslednji teden se pričenja Festival BaRock v Dornavi

Od 14.7.2015 do 18.7.2015, bo na dvorišču baročnega dvorca Dornava, potekal Festival BaRock, kjer se bodo zvrstili različni glasbeni izvajalci.

sreda, 8. julij 2015 ob 22:27

Na prehodu za pešce trčila v peško in odpeljala

V sredo, 8. julija, okrog 11.20 se je na glavni cesti v naselju Trgovišče pri hišni številki 13, zgodila prometna nesreča med neznano voznico osebnega avtomobila znamke Škoda, bele barve in peško. Voznica je na prehodu za pešce trčila v peško in s kraja odpeljala v smeri Ormoža.

sreda, 8. julij 2015 ob 21:58

Murskosoboški gasilci bogatejši za novo 42 metrov dolgo reševalno avtolestev

Večletna prizadevanja gasilskega društva Murska Sobota po novi reševalni lestvi so se končno uresničila. Novo avtolestev so gasilci pridobili iz naslova čezmejnega sodelovanja »Rešujmo skupaj«, katerega osnovni cilj je okrepiti čezmejno sodelovanje na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v obmejni regiji Slovenije in Madžarske.

sreda, 8. julij 2015 ob 20:38

Prešlo nas je neurje z močnim nalivom, sunki vetra in točo

Po vročinskem valu s temperaturami skoraj 40 stopinj C, ki je trajal zadnjih nekaj dni, nas je v sredo prešel hladnejši zrak z močnim nalivom, sunki vetra in točo, kot je bilo tudi napovedano. Sedaj lahko tudi nekoliko lažje zadihamo, saj se je ohladiloza okoli 10 stopinj C.

sreda, 8. julij 2015 ob 17:03

Po neznosni vročini, ohladitev z nalivi, vetrom in točo

Po vročinskem valu minule dni, ko so se temperature povzpele tudi do 40 stopinj C in je bil za večji del Slovenije razglašen rdeči alarm zaradi velike toplotne obremenitve, sedaj nad naše kraje prihaja hladnejši zrak z neurji, ohladilo se bo vsaj za 10 stopinj C.

sreda, 8. julij 2015 ob 11:28