10. Bučarija je uspela

Turistično društvo Stara Cesta je minuli konec tedna v Mekotnjaku pri Stajnkovih uspešno izpeljalo že 10. Bučarijo. Sobotni program je potekal v rahlo deževnem vremenu, prikaz ročnega pobiranja in spravljanja buč je bil zaradi dežja in blata kar zabaven. Najbolj pa so uživali otroci pri peki kruha in pogač v kmečki krušni peči.

torek, 8. september 2015 ob 08:27

Na Razkrižju pripravili 23. vaške igre

Kljub slabemu vremenu, so minulo soboto v Centru Zavirje Razkrižje, izpeljali 23. vaške igre. Pri organizaciji prireditve so skupaj stopila razkriška društva: Turistično narodopisno društvo Razkrižje, Kulturno umetniško društvo Razkrižje, Nogometni klub Teleing Razkrižje in Prostovoljno gasilsko društvo Razkrižje.

ponedeljek, 7. september 2015 ob 16:10

Gasilska mladina se je pomerila na 9. regijskem orientacijskem teku

Svoje znanje iz orientacije in gasilskih vaj je ta vikend na razgibanem terenu v Pršetincih preizkušala gasilska mladina. Vrline, ki so odlikovale zmagovalce so bile hitrost, zbranost, razmišljanje in sposobnost orientacije.

ponedeljek, 7. september 2015 ob 14:17

Ta konec tedna bo v Križevcih pri Ljutomeru vse v znamenju prleške gibanice

V soboto, 12. septembra, bo v Križevcih pri Ljutomeru potekala prireditev Prleška gibanica 2015, kjer se bo izbirala najboljša prleška gibanica, najboljša fotografija, tudi vino k prleški gibanici, odvijal pa se bo turnir v nogometu.

ponedeljek, 7. september 2015 ob 11:31

Umrl udeleženec prometne nesreče v Polenšaku

V sredo, 2. septembra, je malo po 16. uri v Polenšaku 71-letni voznik delovnega stroja - motokultivatorja zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal z vozišča in se ob tem hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v SB Ptuj. V nesreči je bil udeležen sam.

ponedeljek, 7. september 2015 ob 11:14

Ljutomer premagal Čardo

V 3. krogu 3. SNL - vzhod, je v nedeljo, 6. septembra, ekipa Avto Rajh Ljutomer, gostovala v Martjancih pri Čardi ter zmagala s 3:0. Gole za Ljutomer so dosegli Nino Bertalanič v 6., Niko Kardinar v 72. ter Andrej Lotrič v 93. minuti.

nedelja, 6. september 2015 ob 23:42

Pučko znova zadel

Matej Pučko, ki v tej sezoni kot posojeni nogometaš Luke Koper igra v drugi španski ligi pri Osasuni, je v tretjem krogu znova dosegel gol, a je Osasuna kljub temu zabeležila prvi poraz. Osasuna je gostovala pri Almerii, Pučko pa je zadel v 39. minuti.

nedelja, 6. september 2015 ob 22:39

Sosedski derbi dobili Ormožani

V nedeljo, 6. septembra, je v Mestni grabi v Ormožu potekala tekma drugega kroga Superlige MNZ Ptuj, na kateri so nogometaši Carrere Optyl Ormož gostili ekipo iz Središča ob Dravi. Tekma velja za pravi sosedski derbi, katerega so ponovno dobili Ormožani s 3:0.

nedelja, 6. september 2015 ob 21:03

V Bolehnečicih so potekala državna tekmovanja v oranju

V Bolehnečicih je v petek, 4. in v soboto, 5. septembra, potekalo 59. državno tekmovanje oračev Slovenije in 21. državno tekmovanje biotehničnih šol Slovenije v oranju. Na tekmovanju, katerega je organizirala Zveza organizacij za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS), v sodelovanju z Biotehnično šolo Rakičan, ob obilni pomoči posameznih domačinov in društev vasi Bolehnečici ter Občine Sv. Jurij ob Ščavnici, so se orači pomerili v oranju ledine in strnišča s tekmovalnimi plugi krajniki ...

nedelja, 6. september 2015 ob 14:12

V Križevcih pri Ljutomeru so se zabavali s Čuki

Ob 17-letnem uspešnem obstoju in delovanju občine Križevci, je v soboto, 5. septembra, v Križevcih pri Ljutomeru pod šotorom v vaškem jedru zbrano množico zabaval ansambel Čuki. Člani so poskrbeli za odlično vzdušje in zabavo.

nedelja, 6. september 2015 ob 13:33