Na panoramsko vožnjo izpred Gajševskega jezera, se je podalo okoli štiristo motoristov

V soboto, se je na 14. mednarodnem srečanju motoristov MK Jezerski duhovi, ki poteka ob Gajševskem jezeru, na panoramsko vožnjo podala nepregledna množica motoristov. Na vožnjo se jih je podalo okoli štiristo, veliko pa jih je medtem še ostalo na prizorišču.

sobota, 11. julij 2015 ob 20:13

Peter Podlunšek uprizoril akrobatski nastop nad Dravo

Peter Podlunšek, akrobatski pilot Aerokluba Murska Sobota in član Red Bull Air Race, ki kroji svetovni vrh akrobatskega letenja z motornimi letali, je v petek, 10. julija, poletel nad Dravo v sklopu Festivala Lent, kjer je uprizoril svoj akrobatski nastop.

sobota, 11. julij 2015 ob 13:34

Počitniška umska poigraVanja z Vanjo Lebar

Zadnjidan petdnevnega počitniškega tedna v DOSOR-ju, Domu starejšihobčanov Radenci, so organizatorji namenili delavnici za otrokeoziroma umskim poigraVanjem. Obiskala jih je specialnastrokovnjakinja s tega področja iz Murske Sobote, ki nam jepovedala:

sobota, 11. julij 2015 ob 11:12

Srečanje najmlajših občanov občine Razkrižje

V okviru občinskega praznika občine Razkrižje je potekalo tradicionalno srečanje za najmlajše občane občine Razkrižje. Povabljene so bile vse družine, ki so v lanskem letu dobile naraščaj. Otrok rojenih v letu 2014 je bilo osem, rodili pa so se v sedmih družinah.

sobota, 11. julij 2015 ob 10:26

Ob Gajševskem jezeru so ta konec tedna zbrani motoristi

Ta konec tedna ob Gajševskem jezeru poteka 14. mednarodno srečanje motoristov, ki ga organizira MK Jezerski duhovi. V petek so na prizorišču nastopile skupine Eklips, Can of Bees, Dreamwalk in Dežurni krivci.

sobota, 11. julij 2015 ob 09:37

Na Razkrižju je potekal koncert ljudskih pesmi slovanskih narodov

V razkriškem kulturnem domu je bil koncert ljudskih pesmi slovanskih narodov. Na odru so lahko obiskovalci slišali izvrstno izvedbo pevk domačega dekliškega pevskega zbora Pole poje, ki deluje v okviru Društva Polje.

petek, 10. julij 2015 ob 17:09

Obiskali Dom Nine Pokorn Grmovje pri Žalcu

Sprihodom poletja se je pričel dvomesečni počitniški čas tudi začlanice in člane petih prijateljskih skupin v DOSOR-ju, Domustarejših občanov Radenci. A prijateljska skupina Fortuna, ki josestavljajo stanovalke in stanovalci DOSOR-ja ter zunanji člani(upokojenke in upokojenci iz Radenec), je opravila še ekskurzijo. Vsredo, 8. julija, so obiskali Dom Nine Pokorn Grmovje, v krajuPernovo v Občini Žalec, vzhodno od naselja Velika Pirešica, ki»gosti« okrog 240 stanovalk in stanovalcev ...

petek, 10. julij 2015 ob 10:22

Magi v Zagrebu najboljši na 100 in 400 m

Na odprtem prvenstvu Hrvaške v atletiki za veterane, je tekmovalo več kot 300 atletov iz sedmih držav. Slovenijo je zastopalo 43 atletov, edini Pomurec med njimi je bil Zdravko Mauko – Magi iz Melov pri Gornji Radgoni, ki je dosegel odlične rezultate v kategoriji 55+ (veterani od 55 – 60 let), saj je zmagal v tekih na 100 in 400 m.

petek, 10. julij 2015 ob 10:14

Uspešen zaključek Pomurskega športnega festivala

Zadnji dan Pomurskega športnega festivala je potekal v znamenju Pomurskih vaških iger, kjer je sodelovalo skupno devet ekip. Organizatorji so pripravili zanimive in zabavne igre, prijavljene ekipe pa so se do zadnjih moči borile za najboljše rezultate. Istočasno so potekale tudi Mini vaške igre za najmlajše, ki so potekala v organizaciji društva Bumerang sreče.

četrtek, 9. julij 2015 ob 21:08

Z vozilom zletel preko zaščitne ograje v gozd

V četrtek, 9. julija, okoli 14. ure je na regionalni cesti med Dokležovjem in Veržejem, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se prevrnilo. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota, ki so s tehničnim posegom rešili poškodovanega voznika iz vozila, odklopili akumulator, požarno zavarovali kraj dogodka ter pomagali reševalcem pri prenosu poškodovanca.

četrtek, 9. julij 2015 ob 18:06