Čebelarstvo Tigeli s Krapja prejelo šampionski naziv za akacijev med

Nedeljo na 53. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA so zaznamovali čebelarji. V ospredju je bila podelitev odlikovanj v sklopu 13. ocenjevanja medu. Na ocenjevanju je sodelovalo 65 čebelarjev z 91 vzorci medu, poleg številnih slovenskih čebelarjev pa so prinesli vzorce na ocenjevanje tudi čebelarji iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Slovaške.

ponedeljek, 24. avgust 2015 ob 09:041

Ljutomer za uvod v novo sezono tretje lige premagal Nafto

Na prvem srečanju v novi sezoni 3. Slovenske nogometne lige vzhod, je ekipa Avto Rajh Ljutomer v gosteh presenetila domačo ekipo Nafta 1903 iz Lendave in jih premagala na domačem igrišču z 2:0. S svojo igro na protinapade in z dobro obrambo so uspeli obdržati svojo mrežo nedotaknjeno.

ponedeljek, 24. avgust 2015 ob 08:492

53. Kmetijsko-živilski sejem AGRA je odprl predsednik RS Borut Pahor

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v soboto, 22. avgusta, v Gornji Radgoni odprl 53. Kmetijsko-živilski sejem AGRA. Poleg številnih predstavnikov slovenskega gospodarskega in političnega življenja, so otvoritveni slovesnosti prisostvovali visoki gostje iz tujine: dr. Christian Brawenz, kmetijski ataše Avstrije, Mirko Šarović, apportion za zunanjo trgovino in ekonomske odnose BIH, dr. Boris Pašalić, pomočnik ministra za kmetijstvo Republike srbske, Vassil Groudev, kmetijski dr ...

nedelja, 23. avgust 2015 ob 13:38

Štajerski derbi pripadel Dravi

V soboto, 22. avgusta, sta se v Veržeju v 3. krogu 2. SNL 2015/2016 pomerila Farmtech Veržej in Drava Ptuj. Štajerski derbi vodilnih ekip na lestvici, je pripadel Dravi, ki so zmagali z 2:1.

sobota, 22. avgust 2015 ob 23:50

Matej Pučko dosegel gol ob svojem debiju v Španiji

Matej Pučko, ki je pred kratkim kot posojeni nogometaš Luke Koper prestopil v drugo špansko ligo k Osasuni, je na svoji prvi uradni tekmi že dosegel gol. Osasuna se je v 1. krogu druge španske lige pomerila proti Llagosteri, Pučko pa je zadel v drugem polčasu.

sobota, 22. avgust 2015 ob 23:21

Igra za vse generacije in vse čase

Letosso se v dneh avgustovske vročine stanovalke in stanovalci DOSOR-ja,Doma starejših občanov Radenci, lahko po opravljenem kosilurekreirali v hladu notranjih prostorov. Na domskih hodnikih se jenamreč zanje priložnostno izrisalo tekmovalno polje za igro boccia- dvoransko balinanje.

sobota, 22. avgust 2015 ob 20:24

V prometni nesreči, kjer je umrl 2-letni otrok, udeleženi državljani Češke

V soboto, 22. avgusta, okoli 6.30 ure je bil OKC PU Maribor obveščen, da se je na cesti proti mejnemu prehodu Gruškovje zgodila huda prometna nesreča. Na kraj so bili napoteni policisti, gasilci in reševalci.

sobota, 22. avgust 2015 ob 10:27

Sladoledni dan ob zvokih harmonike

Odletošnje poletne vročine so vzeli slovo na dementnem oddelkuradenskega DOSOR-ja v petek, 21. avgusta dopoldne. Ob tej priložnostije na povabilo delovne terapevtke AndrejeČuk Singhateh s harmoniko - frajtonerico prišel na obisk ljudski godec in pevecRobertMajerič izSpodnjih Ivanjec, ki je na oddelčni terasi, v cvetju in zelenju,poskrbel za pesmi in ples.

petek, 21. avgust 2015 ob 18:32

Veržej v pokalu proti Zavrču

V petek so izžrebali tekme 2. kroga Pokala Slovenije. Žreb je določil, da se bo Farmtech Veržej, ki je v sredo izločil Izolo, 9. ali 16. septembra pomeril proti Zavrču. Muri bo nasproti stalo Celje, Maribor gre v Tolmin, Olimpija pa v Ivančno Gorico. Edini prvoligaški par je Rudar Velenje - Krka.

petek, 21. avgust 2015 ob 13:51

Vrhunska vokalistka Darja Švajger v Radencih

Vrhunskavokalistka, Mariborčanka DarjaŠvajger, jeob spremljavi JakePuciharja obklavirju, nastopila na avgustovski »DOSOR-jevi vetrnici« 20.avgusta zvečer. Že več kot dvajset let blesti ta pevka naslovenski glasbeni sceni, edina, ki je kar dvakrat sodelovala naprireditvi Pesem Evrovizije (1995, 1999), je maja letos doktoriralana Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljaniin je tam tudi profesorica solo petja.

petek, 21. avgust 2015 ob 12:55