Skupina Kofola zaznala gospodarsko rast, predvsem na račun pridobitve Radenske

Skupina Kofola je v 1. polletju dosegla promet 123,5 milijonov evrov, kar je za 11,1 % več kot lani. Stopnja bruto dobička se je povečala za 25,2 %, pokazatelj EBITDA se je povečal za 46,4 %. Na gospodarski rezultat je v veliki meri vplivala predvsem marčevska pridobitev slovenske blagovne znamke Radenska, rast so zaznali tudi pri prodaji svežih sadnih in zelenjavnih sokov UGO, in sicer za 59 %, na poljskem trgu pa smo zaznali rahel upad prodaje. Prejšnji teden pa smo že poročali, ...

četrtek, 20. avgust 2015 ob 13:26

Na voljo mobilna aplikacija TAXI Pomurje

Če želite imeti vse kontakte ponudnikov TAXI storitev na območju Pomurja na enem mestu in vedno pri roki, ko jih najbolj potrebujete, je mobilna aplikacija TAXI Pomurje, ki jo je razvil Stanko Milak, prava za vas. Mobilna aplikacija TAXI Pomurje ponuja celoten seznam taxi služb na področju Pomurja. Ponudniki so razvrščeni po večjih središčih, tako da lahko taxi službo hitro in enostavno pokličete z enim klikom. Aplikacija je brezplačna.

četrtek, 20. avgust 2015 ob 12:48

Veržej napredoval po enajstmetrovkah; Mura izločila Gorico

Farmtech Veržej se je v 1. krogu Pokala Slovenije 2015/2016 v Izoli pomeril z domačim klubom, ki igra v tretji ligi. Veržeju v rednem delu ni uspelo streti odpora Primorcev, po koncu drugega polčasa je bil rezultat 0:0. Ker zadetkov ni bilo niti v podaljšku, so o napredovanju odločale enajstmetrovke, kjer je slavil Veržej.

sreda, 19. avgust 2015 ob 16:41

Druženje Prlekov, Prekmurcev in Medžimurcev na prireditvi Pozdrav jeseni

Minulo soboto, 15. avgusta, ob prazniku Marijinega vnebovzetja, je v vinorodnem Šprincu v Občini Razkrižje, potekala 19. tradicionalna prireditev Pozdrav jeseni, o čemer smo že pisali, spodaj pa objavljamo še nekaj utrinkov iz prireditve po maši in povorki cvetja.

sreda, 19. avgust 2015 ob 13:33

Zaplaval v Dravi in izginil

V torek, 18. avgusta, je 31-letni moški, v družbi svoje partnerke in še dveh oseb, preživljal popoldan na desnem nabrežju reke Drave, v bližini večjega nakupovalnega središča v Mariboru.

sreda, 19. avgust 2015 ob 11:20

Trail maraton – sinonim za Pohorje

V Hotelu Veter v Rušah se je odvila novinarska konferenca mednarodne športno-humantarne prireditve Trail maraton Pohorje. Trail tekaški dogodek doživlja letos svojo premiero. Kot kaže odziv ciljnih javnosti in pozitivna energija, ki jo je čutiti ob organizacijskih aktivnostih projekta, se bo zgodba Trail maratona Pohorje, po oceni organizatorjev, nadalevala v nadgrajeni obliki in z novimi poglavji tudi v prihodnje.

sreda, 19. avgust 2015 ob 09:28

Pomerili se bosta odbojkarski ekipi Panvita Pomgrad in reprezentanca Slovenije U21

Odbojkarska ekipa Panvita Pomgrad se že pripravlja na novo sezono v 1. odbojkarski ligi Slovenije. Vokviru teh priprav se bodo igralci v petek, 28. avgusta 2015, ob19.00 uri, pomerili z mladinsko reprezentanco Slovenije (U21).

sreda, 19. avgust 2015 ob 09:14

Sončna Prlekija

V torek je Prlekijo obsijalo sonce, kar seveda poleti in v teh dneh ni nič posebnega. Je pa bil zrak čistejši zaradi dežja v prejšnjih dneh, po modrem nebu pa so drseli beli oblački, kar je naredilo pogled še lepši.

torek, 18. avgust 2015 ob 20:18

Ribiški piknik slovenskih častnikov in veteranov vojne za Slovenijo

Slovenski častniki in veterani vojne za Slovenijo, ki se združujejo v Območnih združenjih slovenskih častnikov in Veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer, so se v nedeljo, 16. avgusta, zbrali ob Domu ljutomerskih ribičev na Moti, na tradicionalnem Ribiškem pikniku.

torek, 18. avgust 2015 ob 11:39

Koncert cerkvene glasbe, melodij in arij v Ljutomeru

V nedeljo, 16. avgusta, smo v cerkviSv. Janeza Krstnika v Ljutomeru prisluhnili cerkvenim in posvetnimmelodijam ter arijam iz svetovno znanih oper.

torek, 18. avgust 2015 ob 10:40