Vsako šolsko leto se začne pisati nova zgodba

Tudi na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci je bilo tako. Na novo so se odprla šolska vrata, pričelo se je novo šolsko leto. Učenci so se vrnili polni lepih počitniških vtisov, novih doživetij, z novimi cilji in eden najpomembnejših je, pridobiti čim več znanja. Te cilje bodo lažje dosegli skupaj z učitelji, starši, tudi starimi starši, brati, sestrami in predvsem sošolci, kajti medsebojno sodelovanje in pomoč je v življenju vedno zelo pomembno.

četrtek, 3. september 2015 ob 11:03

Ljutomer Apačam natresel 14 zadetkov; naprej tudi Veržej

V sredo, 2. septembra, so bile odigrane tekme 2. kroga članskega pokala MNZ Murska Sobota. Farmtech Veržej se je pomeril z NK Serdica kleparstvo Šinko, Avto Rajh Ljutomer z NK Apače, ŠD Cven z NK Hodoš, tekma NK Slatina - ND Lušt Beltinci je bila odpovedana.

sreda, 2. september 2015 ob 21:06

Slovesno odprli razgledni stolp Vinarium Lendava, najvišji razgledni stolp v Sloveniji

V sredo, 2. septembra, so v Lendavskih goricah uradno odprli razgledni stolp Vinarium Lendava, ki je najvišji razgledni stolp v Sloveniji. Stolp, visok 53,5 m, ponuja pogled na 4 države: Slovenijo, Madžarsko, Hrvaško in Avstrijo. Projekt razglednega stolpa za Lendavo in širšo okolico pomeni izjemno pridobitev na področju turistične infrastrukture in predstavlja velik doprinos k nadaljnjemu razvoju turizma v Lendavi in regiji.

sreda, 2. september 2015 ob 20:412

V P&F Jeruzalem Ormož so ponudli že prvi vinski mošt

Največji domači vinar, P&F Jeruzalem Ormož, je 28. avgusta pričel s trgatvijo, ki so se je letos še posebej veselili. Kot je povedal Mitja Herga, direktor in glavni enolog kleti, pričakujejo bogato in predvsem zelo kakovostno letino, če bo vreme le še naprej naklonjeno. Dober teden po trgatvi, v začetku septembra, je P&F Jeruzalem Ormož tudi že ponudil prve rezultate letošnjega dela - prvi vinski mošt. V kleti pravijo, da ga letos odlikuje živahnost, svežina in sladek harmoni ...

sreda, 2. september 2015 ob 12:09

Trčil v betonski propust in se hudo telesno poškodoval

V torek, 1. septembra, malo po 17. uri, je 71-letni voznik kolesa z motorjem v Žerovincih, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, zapeljal z vozišča in trčil v betonski propust. Ob tem se je hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UKC Maribor.

sreda, 2. september 2015 ob 11:29

Na naših vrtovih se skriva eden največjih pajkov v Sloveniji

Osasti pajek oz. osji pajek (Argiope bruennichi), je eden največjih in najbolj pogostih pajkov v Sloveniji. Je vrsta pajka iz družine križevcev ter je razširjen po Evropi in Severni Afriki. Ime je dobil po črtastem vzorcu na zadku in nogah pri samicah, ki je podoben vzorcu pri osi.

sreda, 2. september 2015 ob 11:0525

PGD Trnovci organizirali gasilsko tekmovanje in nogometni turnir

Zadnji počitniški vikend so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Trnovci dobro izkoristili in ga preživeli v znamenju druženja. V soboto, 29. avgusta, so pred prostori gasilskega doma Trnovci organizirali gasilsko tekmovanje, sočasno se je odvijal nogometni turnir na travnatem igrišču.

sreda, 2. september 2015 ob 09:06

Vlado Kreslin predstavil videospot za skladbo »Preden zaspim«

V četrtek, 27. avgusta, je v Pivohramu Golar v Gornji Radgoni potekala predstavitev novega videospota pevca Vlada Kreslina. Videospot za skladbo z naslovom »Preden zaspim«, so pod režijsko taktirko Vasja Rovšnika posneli v pomurskih krajih skupaj z Vladovimi prijatelji ter akterji iz Gornje Radgone.

torek, 1. september 2015 ob 23:34

Prvi šolski dan prvošolčkov na Osnovni šoli Mala Nedelja

Dan, ko prvič sede v šolsko klop, vsakemu človeku ostane v nepozabnem spominu. Zato je zelo pomembno, kako se na šoli, katere prag prvošolček prestopi, pripravijo na ta, za otroka in tudi za starše, še posebej vznemirljiv dan. Zato se v šolah še posebej potrudijo sprejeti otroke in njihove starše, čim bolj prijazno ter si pridobiti njihovo naklonjenost in zaupanje.

torek, 1. september 2015 ob 19:39

Državna prvaka sta postala Miha Nemec in Mladen Kosi iz Aerokluba »Prlek« Ljutomer

Minuli vikend je na vzletišču Veržej pod okriljem Aerokluba »Prlek« Ljutomer, po desetletnem premoru, ponovno potekalo državno prvenstvo v ultralahkem letenju, o čemer smo že pisali.

torek, 1. september 2015 ob 12:13