Vljudno vabljeni na okroglo mizo z ministrico za kulturo

Ob obisku Vlade Republike Slovenije v Pomurju, vas vljudno vabimo na okroglo mizo Kultura kot temelj ustvarjalnosti in inovativnosti ter družbenega razvoja 21. stoletja. Kultura vseh spektrov in oblik je polje družbenega napredka in soclo-fizičnega razvoja posameznega človeka.

sreda, 9. september 2015 ob 21:58

Na košarkarski tekmi se bodo v Ljutomeru pomerili predstavniki vlade in predstavniki Pomurja

Vlada Republike Slovenije bo 15. in 16. septembra 2015 obiskala Pomursko regijo. V okviru regijskega obiska bodo predsednik vlade ter ministrice in ministri med drugim opravili delovni posvet, se sestali z lokalnimi predstavniki, obiskali več gospodarskih družb in nevladnih organizacij ter opravili razpravo s predstavniki Pomurja v okviru regionalnega razvojnega dialoga.

sreda, 9. september 2015 ob 17:14

Strokovni posvet Spodbujanje socialnega podjetništva in zadružništva – možnosti zaposlovanja

V okviru vladnega obiska v Pomurju, organizira Vlada Republike Slovenije v sodelovanju z Občino Ljutomer, Prleško razvojno agencijo, Regionalno razvojno agencijo Mura in Forumom socialnega podjetništva strokovni posvet »Spodbujanje socialnega podjetništva in zadružništva - možnosti  zaposlovanja«, ki bo v ponedeljek, 14. septembra v Domu kulture v Ljutomeru.

sreda, 9. september 2015 ob 17:03

Letošnja proga Austroball-Rally je potekala tudi skozi Prlekijo

Austroball-Rally 2015 poteka letos v štirih dnevnih etapah. Prva etapa je voznike najrazličnejših jeklenih lepotcev vodila od Vrbne (Feldbach) na avstrijskem Štajerskem preko Slovenije, kjer so se peljali skozi Gornjo Radgono, Ljutomer in Ormož ter nato zavili na Hrvaško skozi Zagreb naprej do Reke in nato v Opatijo.

sreda, 9. september 2015 ob 13:47

Gasilski dom pri Mali Nedelji pod novo streho

Prizadevni gasilci PGD Mala Nedelja so nenehno v akciji. Na srečo ne gre za intervencije na požariščih ali ob  drugih elementarnih nesrečah, kjer brez gasilcev praktično več ne gre. V zadnjem času so vso svojo energijo in razpoložljiva sredstva namenili gradnji dodatnih garaž ob gasilskem domu. Rezultat njihove prizadevnosti je močno viden, saj so z novimi garažami podvojili prostorske kapacitete za svoja vozila in opremo, v mansardi pa pridobili veliko dodatnega prostora za sestanke ...

sreda, 9. september 2015 ob 12:41

Ninin sprejem in Tinin šampanjec za filmske ustvarjalce »Svitanja«

V ponedeljek je v Mladinskem centru Prlekije potekala krajša slovesnost na kateri je Nina Stegmüller, članica ljutomerskega občinskega sveta, predsednica Mladinskega sveta Ljutomer in programska voditeljica prleškega mladinskega centra sprejela del filmske ekipe z režiserko in scenaristko Tino Ščavničar ter soscenaristom Sandijem Jesenikom na čelu.

sreda, 9. september 2015 ob 10:13

Številni nastopajoči na Markovem koncertu

Naspletnih straneh »Prlekije« smo že poročali o koncertu mladegaMarkaTivadarja,pevca in glasbenika iz Malih Bakovec, ki bo imel nastop v Benediktu vSlovenskih goricah 9. oktobra ob 20. uri. Tokrat lahko z veseljemnapovemo tudi njegove številne glasbene goste na koncertu.

sreda, 9. september 2015 ob 10:01

Ali netopirji res pijejo kri in se zapletajo v lase?

Na Cvenu, v soboto, 12. septembra, ob Mednarodni noči netopirjev, prirejajo brezplačno predavanje z naslovom "Spoznajmo netopirje!", ki bo primerno za vse generacije. Predavanje bo v Zadružnem domu Cven, s pričetkom ob 19. uri.

sreda, 9. september 2015 ob 09:43

Na Sp. Kamenščaku zagorela trava

V torek, 8. septembra, okoli 16.30, je na Spodnjem Kamenščaku gorela trava na površini okrog 100 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Ljutomer in Spodnji Kamenščak.

torek, 8. september 2015 ob 18:48

Lendavsko trgatev je dodatno popestrila milenijska fotografija

V Lendavi se je s tradicionalno, že 36. Lendavsko trgatvijo zaključil letošnji Festival Vinarium. Navkljub slabšemu vremenu seje na letošnji Lendavski trgatvi zbralo veliko obiskovalcev, ki solahko med drugim spremljali bogato povorko predstavitve domačih običajevin tradicionalnih vinogradniških opravil, uživali ob Folklornemufestivalu »Kulturna dediščina v pesmi in plesu« in bogatikulinarični ponudbi. Ob robu prireditve je župan Občine Lendavamag. Anton Balažek v okviru ...

torek, 8. september 2015 ob 14:03