Križevce pri Ljutomeru so obiskali vinski vitezi

Prlekijo so v soboto, 6. junija, obiskali člani evropskega reda vitezov vina s področja Alpe Adria, ki pokrivajo območje od Jadrana do Alp. Na srečanje so prišli predstavniki iz Slovenije, avstrijske Koroške, avstrijske Štajerske, Gradiščanske, Italije - pokrajine Fruli Venecia in Hrvaške.

sobota, 6. junij 2015 ob 17:21

Letovanje otrok iz vrtca med pohorskimi škrati

Tudi letos smo se ob koncu meseca maja z otroci najstarejših skupin podali na Pohorje v dom Tisa. Bilo nas je kar lepo število: 24 otrok in 4 vzgojiteljice. Da je bila druščina bolj pisana, so se nam pridružili še otroci iz vrtcev Cezanjevci in Stara Cesta. Tokrat smo za otroke pripravili tridnevni program, namenjen raziskovanju, bogatemu doživljanju narave in njenih lepot, pridobivanju izkušenj s samostojnostjo in druženjem z vrstniki v novem okolju.

petek, 5. junij 2015 ob 18:51

Stadion Gornja Radgona bo uradno odprt s tekmo domačinov proti Mariboru

Športni objekt »Stadion Gornja Radgona« na Turistično športnem centru Trate v Gornji Radgoni je od lanske jeseni že v uporabi. Okolico objekta so v tem času še dodatno uredili, zdaj pa je prišel čas, da se Stadion tudi uradno odpre in izroči svojemu namenu.

petek, 5. junij 2015 ob 12:30

Odprli razstavo ob 70-letnici Lovske družine Ljutomer

V četrtek, 4. junija, je v Galeriji Ante Trstenjaka Ljutomer potekala otvoritev priložnostne pregledne razstave, ki so jo na ogled postavili ob obeleževanju 70. obletnice LD Ljutomer.

petek, 5. junij 2015 ob 09:29

V počastitev 20-letnice TKD Babinci zapela pevska skupina Pšenični klas

V okviru prireditev v počastitev 20-letnice Turistično kulturnega društva Babinci, je pevska skupina "PŠENIČNI KLAS" na svoj koncert v goste povabila učiteljski oktet PKT iz Logatca. V nastop je vključila tudi točko domače folklorne skupine, katere člani so dodali še instrumentalni vložek. Koncert sta povezovala Sandra in Marko Jureš.

petek, 5. junij 2015 ob 09:11

80 let Vrtca Manko Golar v Gornji Radgoni

Vrtec Manko Golar v Gornji Radgoni je eden najstarejših vrtcev v Severovzhodni Sloveniji, saj uspešno deluje že od leta 1935. Visokemu jubileju primerna je bila zato tudi udeležba visokih gostov na slavnostni akademiji ob praznovanju 80-letnice vrtca, saj so se je udeležili župan občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko, v.d. Direktorja direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolo na MIZŠ, mag. Gregor Mohorčič, predstojnica ZRSŠ, Irena Kumer, podžupan Robert Žinkovič, direktorica ...

petek, 5. junij 2015 ob 08:32

V Lendavi zbor ekip prve pomoči CZ in RK

Območno združenje Rdečega križa Slovenije v Lendavi ter Izpostava Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje v Murski Soboti bosta to soboto, 6. junija, izvedla 21. izbirno regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v Pomurju na področju mesta Lendava.

petek, 5. junij 2015 ob 08:14

Salon Jeruzalem 2015 - bogastvo vina in kulinarike Prlekije

To soboto, 6. junija 2015, bo Dvorec Jeruzalem gostil že 13. zaporedni Salon Jeruzalem. To je izjemna priložnost za srečanje z eminentnimi prleškimi vinarji in njihovimi vini v osrčju jeruzalemskih vinogradov.

četrtek, 4. junij 2015 ob 20:32

Iz Prekmurja v Posočje s 55 let starim traktorjem

Trije prijatelji s severovzhoda Slovenije so se že tretje leto zapored, podali na potepanje po Sloveniji. To v tem času sicer ne bi bilo nič posebnega, če si Matej Miholič iz Skakovcev ter Vojko Kuhar in Boris Šinko iz Gederovcev, za svoje potovanje ne bi izbrali traktorja. Pa ne enega teh modernih, s klimo, radiem in drugo moderno tehnologijo, temveč 55-letni traktorski oldtimer "Varšalovski", letnik 1960, katerega je Matej, po poklicu strojni inženir, pred časom generalno obnovil in ...

četrtek, 4. junij 2015 ob 19:56

V Rakičanu uprizorili mednarodno vojaško vajo Adriatic Strike 2015

Med 1. in 6. junijem v Republiki Sloveniji četrto leto zapored poteka mednarodna vojaška vaja Adriatic Strike, na kateri Slovenska vojska v sodelovanju z zavezniškimi državami in ob podpori vojaškega letalstva izvaja usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja.

četrtek, 4. junij 2015 ob 19:44