Najboljši bograč pri Škedenj baru je skuhala ekipa Fortuna bar

V soboto, 6. junija, je na parkirišču pri Škedenj baru Ljutomer, potekal The Škedenj bograč fest No. 2, kjer se je 15 ekip pomerilo v kuhanju bograča.

nedelja, 7. junij 2015 ob 10:35

Regio Vitalis Pomurje se predstavlja

Nedavno so prvi člani Mreže ponudnikov turističnih storitev Regio Vitalis Pomurje v prostorih Regionalne razvojne agencije Mura, ki je koordinator aktivnosti, prevzeli table in kartice mreže. Ob tej priložnosti je bila izvedena tudi delavnica na kateri so bila predstavljena orodja in delovanje same mreže ter novo turistično plačilno sredstvo Murske krone.

nedelja, 7. junij 2015 ob 09:02

Starejši zapeli skupaj s Sosidami

V Domu starejših občanov Ljutomer so Soside – pevke ljudskih pesmi KD Anton Krempl Mala Nedelja pripravile ponovitev kulturne prireditve Vaje pri Sosidah, s katero so pred kratkim obeležile svojo 2. obletnico delovanja in predstavitev 1. CD zgoščenke Prišel je majnika čas.

nedelja, 7. junij 2015 ob 08:50

Z osrednjo proslavo obeležili 70-letnico predšolske vzgoje v Ljutomeru

V soboto, 6. junija, je v dvorani ŠIC Ljutomer, potekala osrednja proslava ob 70-letnici predšolske vzgoje v Ljutomeru. Za praznični pozdrav je najprej poskrbela Godba na pihala KUD Ivan Kaučič Ljutomer, otroci vrtca pa so zapeli himno vrtca - Lotmerške čebelice.

nedelja, 7. junij 2015 ob 00:27

V Stari Novi vasi so se na tekmovanju pomerili lastniki gozdov iz celotne Pomurske regije

Zavod za gozdove Republike Slovenije je v sodelovanju s Prostovoljnim gasilskim društvom Stara Nova vas, v soboto, 6. junija, pripravil Regijsko tekmovanje lastnikov gozdov sekačev Stara Nova vas 2015.

sobota, 6. junij 2015 ob 21:17

V Lendavi zmagala ekipa prve pomoči RK Gornja Radgona

Na spletnih straneh »prlekija-on.net« smo ta teden že napovedali, da Območno združenje Rdečega križa Slovenije v Lendavi ter Izpostava Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje v Murski Soboti v soboto, 6. junija, izvedeta 21. izbirno regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v Pomurju na področju mesta Lendava.

sobota, 6. junij 2015 ob 20:02

Zagorelo seno na travniku

V soboto, 6. junija, okoli 12.20 ure, je v naselju Moravci v Slovenski goricah, gorelo seno na travniku. Posredovali so gasilci PGD Mala Nedelja, Ljutomer in Radoslavci, ki so pogasili goreče seno na travniku na površini okoli 0,5 hektarja.

sobota, 6. junij 2015 ob 19:37

Križevce pri Ljutomeru so obiskali vinski vitezi

Prlekijo so v soboto, 6. junija, obiskali člani evropskega reda vitezov vina s področja Alpe Adria, ki pokrivajo območje od Jadrana do Alp. Na srečanje so prišli predstavniki iz Slovenije, avstrijske Koroške, avstrijske Štajerske, Gradiščanske, Italije - pokrajine Fruli Venecia in Hrvaške.

sobota, 6. junij 2015 ob 17:21

Letovanje otrok iz vrtca med pohorskimi škrati

Tudi letos smo se ob koncu meseca maja z otroci najstarejših skupin podali na Pohorje v dom Tisa. Bilo nas je kar lepo število: 24 otrok in 4 vzgojiteljice. Da je bila druščina bolj pisana, so se nam pridružili še otroci iz vrtcev Cezanjevci in Stara Cesta. Tokrat smo za otroke pripravili tridnevni program, namenjen raziskovanju, bogatemu doživljanju narave in njenih lepot, pridobivanju izkušenj s samostojnostjo in druženjem z vrstniki v novem okolju.

petek, 5. junij 2015 ob 18:51

Stadion Gornja Radgona bo uradno odprt s tekmo domačinov proti Mariboru

Športni objekt »Stadion Gornja Radgona« na Turistično športnem centru Trate v Gornji Radgoni je od lanske jeseni že v uporabi. Okolico objekta so v tem času še dodatno uredili, zdaj pa je prišel čas, da se Stadion tudi uradno odpre in izroči svojemu namenu.

petek, 5. junij 2015 ob 12:30