Zaključna prireditev vrtca Mala Nedelja »Veselo na počitnice«

V ponedeljek, 22.6. se je v vrtcu Mala Nedelja odvila zaključna prireditev pod naslovom »Veselo na počitnice«. Otroci in vzgojiteljice vrtca so se predstavili s plesnimi točkami in prikazali počitniški vlak s pisanimi vagončki, ki so veselo in pisano odpeljali otroke počitnicam naproti.

sreda, 24. junij 2015 ob 09:53

Osebno vozilo trčilo v stoječe tovorno vozilo na avtocesti

V torek, 23. junija, ob 17.13, je na avtocesti iz smeri Maribora v smeri Murske Sobote, kilometer pred cestninsko postajo Dragotinci, osebno vozilo trčilo v stoječe tovorno vozilo. Poškodovala sta se voznik in sopotnica v osebnem vozilu.

torek, 23. junij 2015 ob 21:56

Otvoritev novih klubskih prostorov Radiokluba Ormož

V soboto, 20. junija, so člani radiokluba Ormož (S59DIQ) pripravili tako imenovani »Hamfest«, oziroma radioamatersko druženje ob otvoritvi novih prostorov Radiokluba Ormož v Velikem Brebrovniku.

torek, 23. junij 2015 ob 20:43

Plesna šola Urška Pomurje pripravila plesno predstavitev vseh plesalcev

Ob zaključku plesne sezone, so plesalci Plesne šole Urška Pomurje, ki jo vodi Nina Fras, pripravili plesno predstavitev vseh plesalcev. Poletna plesna produkcija je potekala v soboto, 20. junija, v dvorani OŠ I v Murski Soboti.

torek, 23. junij 2015 ob 20:32

Najuspešnejši učenci Osnovne šole Križevci na sprejemu pri županu

Župan občine Križevci mag. Branko Belec je v sejni sobi občine Križevci pripravil sprejem za deset učencev iz OŠ Križevci, ki so zaključili osnovnošolsko izobraževanje in se lahko pohvalijo z odličnim uspehom v vseh letih šolanja. Najuspešnejši osnovnošolci križevske šole so tokrat Kaja Antolin, Klara Dragović, Melani Erjavec, Maša Štuhec, Meta Štuhec, Kaja Zupančič, Nuša Pučko, Vita Jana Bohanec, Gaja Šiško in Žiga Žnidarič. Odličnjaki so v spomin na odličen uspeh ...

torek, 23. junij 2015 ob 18:18

Pomurski sejem je predstavil rezultate letošnjih ocenjevanj kakovosti

Na Pomurskem sejmu so v ponedeljek, 22. junija, predstavili rezultate letošnjih mednarodnih ocenjevanj mleka in mlečnih izdelkov, sokov, brezalkoholnih pijač ter embaliranih vod in ocenjevanj svežega mesa ter mesnih izdelkov. Skupna ugotovitev vseh ocenjevalnih komisij je, da število ocenjenih izdelkov ostaja približno enako, se pa spreminja struktura proizvajalcev. Na ocenjevanjih se pojavlja vse več manjših proizvajalcev, katerih izdelki pa dosegajo zelo visoko kakovost.

torek, 23. junij 2015 ob 17:25

Dva vidnejša predstavnika lokalne skupnosti goljufala pri izbiri ponudnika avtobusnih prevozov šolskih otrok

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so pretekli teden zaključili preiskavo kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete in na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Mariboru zoper štiri fizične osebe podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zloraba uradnega položaja ali uradnih pravic po 257/V čl. Kazenskega zakonika (KZ-1) in sostorilstva pri tem kaznivem dejanju in kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja ...

torek, 23. junij 2015 ob 15:59

Prvi veliki osnovnošolski šahovski turnir v Ljutomeru

Petek, 19. junij 2015, je postal pomemben datum za Šahovsko sekcijo ŠD Radenska Pomgrad Ljutomer. Zabeležili so namreč zaključek prvega šolskega leta dejavnosti sekcije in v Ljutomeru v hotelu Stela pripravili mednarodni kadetski šahovski turnir. Prvoten namen turnirja je bilo druženje mladih iz Murske Sobote in Ljutomera in pregled dela v minulem šolskem letu.

torek, 23. junij 2015 ob 14:09

Koraki pletejo nevidne poti...

Vodlično prenovljenih prostorih Špitala v Gornji Radgoni je pesnica Manja Šturm Dolinšek iz Radenec pripravila 19. junija zvečer pravi performans svojepoezije. Kot je v uvodu avtorica sama povedala, je »pobralarokavico« svoje nadrejene, NormeBale, ki jedirektorica Zavoda Kultprotur v Gornji Radgoni. Le-ta pa je njenoodločitev pozdravila kot odličen izziv za družabno srečanje obtramincu in poeziji.

torek, 23. junij 2015 ob 12:02

Lepote parkovnega zelenila na platnih

Obrazličnih prireditvah v čast praznika Občine Radenci je Turističnodruštvo Radenci, na pobudo zlatarja ZdravkaDolinška izTrbovelj, ki po upokojitvi živi in ustvarja kot slikar v Radencih,pripravilo tudi srečanje likovnic in likovnikov. Le-ti, bilo jih jeskupno petnajst iz vse Slovenije, so od 9. do 16. ure na svoja platnaposkušali kar najbolje ujeti lepote parkovnega zelenila radenskegaparka v tem letnem času.

torek, 23. junij 2015 ob 11:53