Podvoz v Ljutomeru obojestransko prevozen

Podvoz pod železniško progo v Ljutomeru na Jeruzalemski cesti, je bil enostransko prevozen že od druge polovice aprila, od tega ponedeljka naprej pa je prevozen v celoti. Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič je namreč simbolično odstranil ovire ter podvoz odprl za ves promet.

torek, 9. junij 2015 ob 10:19

V Bunačnih predali v uporabo novo kanalizacijsko in vodovodno omrežje

Občina Veržej je v sklopu praznovanja 16. občinskega praznika v Bunčanih pripravila slovesnost, na kateri so svojemu namenu predali novozgrajeno infrastrukturo in zaključek izgradnje Pomurskega vodovoda sistema C na tem območju.

torek, 9. junij 2015 ob 09:29

Ljutomer premagal Muro za zaključek sezone in končal na petem mestu

Pretekli vikend so bile odigrane tekme zadnjega kroga letošnje sezone v 3. SNL vzhod. Ekipa Avto Rajh Ljutomer je na domačem igrišču še zadnjič letos gostila nogometaše NŠ Mura in zaključila sezono z zmago 1:0.

torek, 9. junij 2015 ob 09:06

Ekipa Lovcev zmagovalka letošnjih Vaških iger v Drakovcih

Vsakoletne Vaške igre v Drakovcih, katere prireja TD Mala Nedelja-Radoslavci, so postale priljubljene med gledalci in tekmovalci. Tudi v nedeljo, 7. junija, se je ob Muzeju kmečkega orodja Cirila Voršiča v Drakovcih, kljub poletni pripeki, zbralo lepo število obiskovalcev, ki so iz hladnejše sence bližnjega gozda, ali pa kar na vročem soncu, spodbujali tekmovalce, kateri niso imeli nobene izbire - ta dan jim je bilo usojeno vroče sonce.

ponedeljek, 8. junij 2015 ob 21:43

Na OŠ Cezanjevci je potekal tabor Taborjenje, fotografiranje, kuhanje, ustvarjanje, druženje, ...

Od 29. 5. do 30. 5. 2015 je na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci potekal 2. tabor z naslovom Taborjenje, fotografiranje, kuhanje, ustvarjanje, druženje,... Tabor je organizirala Jasna Lampreht v sodelovanju z mentorico projekta Popestrimo šolo Metodo Ljubec. Udeležilo se ga je 15 učencev iz 7., 8. in 9. razreda.

ponedeljek, 8. junij 2015 ob 19:52

PGD Stara Nova vas obeležilo 110 let delovanja

V nedeljo, 7. junija, je Prostovoljno gasilsko društvo Stara Nova vas pri gasilsko-vaškem domu v Stari Novi vasi, pripravilo svečano proslavo ob 110-letnici delovanja društva.

ponedeljek, 8. junij 2015 ob 19:16

Na Razkrižju so se srečali člani Rejniškega društva Slovenije

Na Razkrižju je v soboto, 6. junija, potekalo 9. tradicionalno srečanje članov Rejniškega društva Slovenije. Prireditve so se udeležile rejniške družine iz vse Slovenije ter drugi, ki podpirajo to dejavnost. Vseh devet let od kar se odvija srečanje na Razkrižju, je največ truda v organizacijo srečanja vložila Tanja Ferlin s svojo družino.

ponedeljek, 8. junij 2015 ob 09:27

Valeta devetošolcev OŠ Mala Nedelja

Tudi letošnja generacija devetošolcev OŠ Mala Nedelja, se je slovesno poslovila od osnovnošolskih klopi. Na valeti v enem, večini učencev najbolj priljubljenem prostoru na šoli - šolski telovadnici, so staršem in učiteljem v zahvalo, pripravili večer užitkov ob njihovem plesnem nastopu, za katerega so pridno vadili skoraj vse šolsko leto. Ob koncu svojega plesnega nastopa so zaplesali še s starši.

nedelja, 7. junij 2015 ob 21:12

Salon Jeruzalem znova navdušil obiskovalce

Minula sobota je bila v osrčju idiličnih prleških gričev prav poseben dan. Poseben je bil zato, ker so obiskovalci Salona Jeruzalem 2015 resnično razvajali svoje brbončice. Vinarji so iz kleti prinesli najboljša vina in jih ponosno ponudili obiskovalcem. Prleška tržnica je ponudila najboljše, kar premore Prlekija. Odlična prleška kulinarika je navdušila na delavnicah in terasi Dvorca Jeruzalem. Vse to in še več je bil Salon Jeruzalem 2015. Nenazadnje je bil čudovit sončen dan, pestro ...

nedelja, 7. junij 2015 ob 19:31

Z letošnjim Grossmannovim pohodom so počastili tudi Leto filma

Prvo soboto v mesecu juniju na območju KS Mala Nedelja, že vrsto let poteka Grossmannov pohod, rekreativno-družabna prireditev v spomin na pionirja slovenskega filma dr. Karola Grossmanna. Z letošnjim pohodom pa so organizatorji, pohodniška sekcija TD Mala Nedelja-Radoslavci, obeležili tudi "Leto filma", za kar je leto 2015 razglasil OS Občine Ljutomer.

nedelja, 7. junij 2015 ob 19:11