Na Stari Cesti so pripravili 9. turnir v balinanju

Turistično društvo Stara Cesta, je v nedeljo, 21. junija, organiziralo 9. turnir v balinanju, ki se ga je udeležilo sedem ekip s po štirimi tekmovalci v ekipi. Igrali so do sedem točk, nastopile pa so ekipe Frajle, Desnjak, Stara Cesta, Mekotnjak, Benetek, Mešani in Kamenščak Breza bar, ki so na koncu tudi zmagali.

ponedeljek, 22. junij 2015 ob 21:05

Uradno odprli brv čez reko Ščavnico

V ponedeljek, 22. junija, sta ravnatelj Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Zvonko Kustec in županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, uradno odprla brv čez reko Ščavnico za Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer.

ponedeljek, 22. junij 2015 ob 18:40

Vabilo na osrednjo prireditev v počastitev 25. junija – Dneva državnosti

Občina Ljutomer vas vljudno vabi na osrednjo prireditev v počastitev 25. junija – Dneva državnosti, v sredo, 24. junija 2015, ob 20. uri v Domu kulture Ljutomer.

ponedeljek, 22. junij 2015 ob 17:44

Ni slike brez pesmi, ne pesmi brez slike

Vprostorih Javnega zavoda Knjižnica Gornja Radgona so v petek, 19.junija zvečer, odprli razstavo likovnih del MileneMarije Reščič,pravzaprav Šerugove z Melov, ki živi in ustvarja v Črešnjevcih pri Gornji Radgoni.Izhaja namreč iz znane kulturniške družine, kajti mama je bilapesnica in pisateljica, oče pa je kiparil. Vse to je verjetno tudimali Mileni bilo »položeno v zibko«, saj se je odločila za študij slikanjater do upokojitve poučevala likovni pouk na Osnovni šoli ...

ponedeljek, 22. junij 2015 ob 17:20

Devet kotlov kisle žüpe v radenskem parku

Turističnodruštvo Radenci je v soboto, 20. junija, v okviru prireditev obobčinskem prazniku Občine Radenci pripravilo in izvedlotradicionalno tekmovanje v kuhanju štajerske kisle žüpe. Vradenskem parku, tik restavracije Park, se je razpostavilo devetognjišč oziroma kurišč, nad njimi pa stojala s kotlički zakuhanje. Kajti tokrat je sodelovalo devet tekmovalnih ekip.

ponedeljek, 22. junij 2015 ob 16:58

Ministrica za kulturo slavnostno odprla KUL-KIŠTO

V ponedeljek, 22. junija, sta Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Občina Ljutomer, v okviru kulturnega maratona Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer pripravila otvoritev godbenega doma oz. KUL-KIŠTE, novega objekta za izvajanje kulturne dejavnosti pri Domu kulture Ljutomer.

ponedeljek, 22. junij 2015 ob 14:09

48-letna udeleženka v nesreči na Muri v življenjski nevarnosti

V soboto, 20. junija, ob 17.04 uri, je bil Operativno komunikacijski center PU Murska Sobota obveščen, da je na reki Muri v Melincih čoln zapeljal pod brod in se prevrnil.

ponedeljek, 22. junij 2015 ob 13:59

Kasaški klub Ljutomer osvojil pet zmag

V nedeljo, 21. junija, je Kasaški klub Ljutomer na ljutomerskem hipodromu pripravil kasaške dirke. V ospredju sta bili dve dirki, memorial Mirka Hanžekoviča in memorial Janka Makoterja, kjer so se spomnili njunih dobrih del za razvoj kasaškega športa v Sloveniji.

ponedeljek, 22. junij 2015 ob 09:58

Na Jadranskih igrah v Ljutomeru, slavili Cvenski čehi in dikline

V nedeljo, 21. junija, so na Letnem kopališču v Ljutomeru, potekale Jadranske igre. Ena od novosti šeste sezone Jadranskih iger je razširjena turneja Jadranskih iger po Sloveniji, ki letos potekajo v več slovenskih mestih, pričele pa so se v Ljutomeru, kjer so bile kvalifikacije.

ponedeljek, 22. junij 2015 ob 01:19

V Biotermah so se družili člani in simpatizerji stranke DeSUS

Skoraj 200 članov in simpatizerjev stranke DeSUS, se je v soboto, 20. junija, na povabilo Območnega odbora DeSUS Ljutomer, zbralo v restavraciji Hotela Bioterme.

ponedeljek, 22. junij 2015 ob 00:491