Županja sprejela dobitnike priznanj na državnem srečanju mladih čebelarjev

Županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, je v sredo, 17. junija, v županatu Mestne hiše, sprejela dobitnike priznanj 38. državnega srečanja in tekmovanja mladih čebelarjev ter njihove mentorje. Prav tako je sprejela učence OŠ Stročja vas, ki so prejeli priznanja za posebne dosežke v letošnjem šolskem letu na državni ravni.

četrtek, 18. junij 2015 ob 00:04

Podpisali pogodbo za obnovo parketa v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

V sredo, 17. junija, je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, podpisala pogodbo za obnovo parketa v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, saj je občina uspela pridobiti sredstva Fundacije za šport. Izbrani izvajalec je KSP Ljutomer, direktor katerega je Damjan Klemen.

sreda, 17. junij 2015 ob 23:27

Letošnje Jadranske igre se pričenjajo v Ljutomeru

Ena od novosti šeste sezone Jadranskih iger je vsekakor razširjena turneja Jadranskih iger po Sloveniji, ki bo letos obiskala več slovenskih mest. Jadranske igre v Sloveniji 2015 se bodo pričele v nedeljo, 21. junija, v Ljutomeru.

sreda, 17. junij 2015 ob 20:11

V Rakičanu je potekala dobrodelna akcija »Polepšajmo življenje Ludviku in Urški«

Sodelavci Televizije AS iz Murske Sobote so se že v lanskem letu odločili za dobrodelno noto, pomagati ljudem, ki so zašli v stiske tako po finančni, kot materialni plati. Po lanskoletni zelo uspeli akciji so se letos odločili za novo, ki so jo izvedli tokrat v Rakičanu, na Cvetkovi ulici 63, ki bo potekala kar dva ni.

sreda, 17. junij 2015 ob 19:35

JSKD in Občina Ljutomer vabita na otvoritev KUL-KIŠTE

JSKD in Občina Ljutomer vas v okviru kulturnega maratona Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer v ponedeljek, 22. junija 2015, ob 11. uri vljudno vabita na otvoritev KUL-KIŠTE, novega objekta za izvajanje kulturne dejavnosti pri Domu kulture Ljutomer.

sreda, 17. junij 2015 ob 16:58

Pri nadvozu v Pavlovcih bodo izvedli nov potek železniške proge z novimi radiji

V sklopu projekta rekonstrukcije, elektrifikacije in nadgradnje železniške proge Pragersko–Hodoš ter posodobitve nivojskih prehodov in izvedbe podhodov na železniških postajah, tudi na Ormoškem gradijo podvoze in nadvoze.

sreda, 17. junij 2015 ob 13:042

Žegnanje na Spodnjem Krapju

V nedeljo, 14. junija, je sredi vasi na Spodnjem Krapju, potekalo že tradicionalno vsakoletno vaško žegnanje ob čudoviti neogotski kapeli, ki so jo postavili leta 1884. Kapela je posvečena Presveti Trojici. Na pročelju je Drago Ficko upodobil sv. Janeza Krstnika, zato je tudi vaško žegnanje približno ob njegovem godu, ko se verniki zberejo ob kapeli pod starodavno lipo k praznovanju. Letos je to praznovanje potekalo sicer nekoliko prej, vendar je kljub temu pritegnilo številne vaščane ...

sreda, 17. junij 2015 ob 12:27

Otvoritev zeliščnega vrta Trebnik. V Ljutomer prihaja Tadej Slapnik.

Kooperativa Alpe Adria v sodelovanju z Ekološko kmetijo Meglič, Iršič Dragom – Zelišča Žičke Kartuzije, Majdo Temnik – Vrt Majnik in Dvorcem Trebnik – IP Mercator, Mladinskim centrom Dravinjske doline, TIC Slovenske Konjice, Literarnim društvom Gnezdo, Občino Slovenske Konjice ter Slovenskim forumom socialnega podjetništva, so v soboto, 13. junija, organizirali Dan odprtih vrat Dvorca Trebnik in otvoritev zeliščnega vrta v neposredni bližini dvorca v Slovenskih Konjicah ...

sreda, 17. junij 2015 ob 12:17

Radgonski verniki so romali v Međugorje h kraljici miru

Tudi letos, kar je že sedmo leto zapovrstjo in nekako prehaja v tradicijo so v radgonski župniji v organizaciji Turistične agencije Dejana Dvoršaka iz Lomanoš popeljali vernike na tridnevno romanje v svetovno znano romarsko središče Međugorje.

torek, 16. junij 2015 ob 20:59

Vabilo na prijateljsko rekreacijsko kolesarjenje

V sklopu letnih dogodkov župnije sv. Petra Gornja Radgona, se organizira prijateljsko rekreacijsko kolesarjenje v Lendavo, ki bo v soboto, 4. julija, s startom ob 6. uri izpred Trstenjakovega doma v Gornji Radgoni.

torek, 16. junij 2015 ob 20:40