Prvo sveto obhajilo v župniji Ljutomer

Nedelja, 17. maj, je bil dan, ki bo 47 veroučencem iz Ljutomera, Stročje vasi in Cvena ter njihovim bližnjim, zagotovo ostal v lepem spominu, saj je v župniji Ljutomer sveta maša ob 10.00 uri, potekala v znamenju praznovanja prvega svetega obhajila.

ponedeljek, 25. maj 2015 ob 16:41

Luther King z Jožetom Sagajem ml. zmagovalec memoriala Marka Slaviča st.

V nedeljo, 24. maja, so na ljutomerskem hipodromu potekale kasaške dirke, ki jih je Kasaški klub Ljutomer organiziral skupaj s podjetjem MS Ključarovci d.o.o. Dirke so obeležile visok jubilej, saj je bilo 26. maja 1875, v Gradcu registrirano Društvo za dirkanje s kobilami v kasu v Ljutomeru, ki je predhodnik današnjega kluba. Te dni torej mineva natanko 140 let od ustanovitve ljutomerskega kasaškega kluba.

ponedeljek, 25. maj 2015 ob 12:35

Elektro Maribor razpisuje 42 delovnih mest za območje Murske Sobote

Družba Elektro Maribor razpisuje 42 delovnih mest za območje Murske Sobote. Iščejo nove sodelavce za delovna mesta tesar, zidar in pomožni delavec. Vloge se zbirajo do vključno 26. 5. 2015.

ponedeljek, 25. maj 2015 ob 10:39

S krapci od računalnikov do plesne zabave

Izoddelčne kuhinje DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, vpritličju je minuli torek (19. maja) zadišalo takoj po kosilu,kajti na vročem olju so pekli krapce. Bilo je to pravzaprav druženjestanovalk in stanovalcev, ki so vključeni v tri prijateljskeskupine: Zarja (voditeljici AndrejaKlemenčič in KlaudijaZemljič),Izvir (voditeljicaAndreja Čuk Singhateh)in Mehurčki (voditeljici PetraVeren inAnitaKranjec).Šlo je neke vrste »sladkanje« po kosilu, kajti AndrejaKlemenčič ...

ponedeljek, 25. maj 2015 ob 09:08

Peti pohod po Prlekiji

Turistično društvo Cven je v soboto, 23. maja, kljub deževnemu vremenu organiziralo peti pohod po Prlekiji, katerega so se udeležili ljubitelji pohodništva in narave. Pohod se je začel na dvorišču prireditvenega prostora na Grüntu na Cvenu.

ponedeljek, 25. maj 2015 ob 08:59

Teden ljubiteljske kulture se je zaključil s prireditvijo Dan neskončnih možnosti

V soboto, 23. maja, je v Domu kulture Ljutomer, potekala regijska prireditev v okviru Tedna ljubiteljske kulture, Dan neskončnih možnosti, ki jo je pripravila OI JSKD Ljutomer. Prireditev so pričeli v avli Doma kulture z nastopom Prleške godbe in nato v dvorani na odru z nastopi kulturnih skupin iz celotnega Pomurja.

ponedeljek, 25. maj 2015 ob 08:46

Dejan Perčič državni šolski prvak v lokostrelstvu

Na strelišču Lokostrelske zveze Slovenije v Stožicah je v soboto, 23. maja, potekalo državno prvenstvo osnovnih in srednjih šol v lokostrelstvu. Na prvenstvu so tekmovali vsi, ki so na regijskih prvenstvih 11.04.2015 v Ljutomeru in Logatcu dosegli predpisano državno normo.

nedelja, 24. maj 2015 ob 18:49

Razstava del 21. likovne kolonije Vinogradi obeh bregov Mure 2015

Pred dnevi smo poročali o obisku delegacije iz Občine Ljutomer v avstrijski Jugovzhodni Štajerski z namenom pridobivanja informacij in izkušenj naših sosedov pri postavitvi in delovanju njihovih vinotek. To pa je le ena od številnih oblik sodelovanja na področju vinogradništva, vinarstva in umetnosti, ki intenzivno poteka med obmejnimi pokrajinami dveh sosednjih držav, Avstrije in Slovenije. Pomurje, zlasti območje Gornje Radgone, na teh področjih odlično sodeluje z Jugovzhodno Štajersko ...

nedelja, 24. maj 2015 ob 13:32

V Gornji Radgoni izvedli 1. mini likovno kolonijo

Dne 23. 5 2015 smo v prostorih Likovnega društva, v Gornji Radgoni izvedli 1. mini likovno kolonijo, ki je bila namenjena podmladku našega društva. Udeležilo se je 12 mladih nadebudnežev različnih starosti. Vodila jo je naša članica Dana Štrucelj. Na delavnici so dobili napotke in predstavitev dela za grafiko, monotipijo, slepi tisk in kartonski tisk, nekaj časa pa so risali tudi z ogljem. Ker so mladi pokazali volje do ustvarjanja, bomo delavnico, seveda z drugo vsebino, ponovili v jesenskih ...

nedelja, 24. maj 2015 ob 10:29

Na Razkrižju je potekalo 15. srečanje MK Samorog

15. srečanje MK Samorog je drugo leto zapored potekalo na Razkrižju v kulturno-športnem centru Zavirje. Letos prireditelji niso imeli sreče z vremenom, saj je naše kraje prav ta konec tedna zajelo obilno deževje, ki je povzročilo tudi številne nevšečnosti.

nedelja, 24. maj 2015 ob 10:22