Predstavili program Pomurskega športnega festivala

Na novinarski konferenci, ki se je odvijala v prostorih Kulturnega doma Melinci, je zbrane predstavnike medijev pozdravil predsednik ŠD Meteor Melinci, Janez Dugar. Orisal je zgodovino obstoja in delovanja športnega društva, ter pojasnil željo mladih članov po prireditvi teden dni trajajočega Pomurskega športnega festivala. Program, organizacijo in spremljevalne aktivnosti festivala je nato predstavil predstavnik organizacijskega odbora PŠF, Tadej Glavač.

četrtek, 18. junij 2015 ob 19:08

Ljutomer v minuli sezoni z največ rdečimi kartoni, po številu gledalcev na dnu

Sezona 3. SNL - vzhod 2014/2015, se je končala z zmagoslavjem Odrancev, ki pa so v dveh tekmah morali priznati premoč ptujski Dravi, tako da ostajajo v tretji ligi. Ob koncu sezone je tudi čas za analize in statistične podatke, ki so jih objavili na spletni strani tretje lige.

četrtek, 18. junij 2015 ob 18:48

PVD Sever za Pomurje tudi v letošnjem letu zelo aktivno na območju vseh pomurskih občin

Policijsko veteransko društvo (PVD) Sever za Pomurje je tudi v letošnjem letu zelo aktivno na območju vseh pomurskih občin. S svojo dejavnostjo širijo domoljubje in spomin na dogodke v osamosvojitveni vojni.

četrtek, 18. junij 2015 ob 13:00

Soside in plesalci FS Anton Krempl so gostovali v Tacnu

V Tacnu, kraju v prelepem okolju pod Šmarno goro, le dober streljaj od Ljubljane, krajani svoje kulturne ideje uresničujejo v okrilju Kulturno umetniškega društva, ki deluje že čez 50 let. Bogata kulturna dejavnost pa se je odvijala že pred 2. svetovno vojno, ko sta v Tacnu delovala dva zbora in sicer moški zbor »Zarja« ter zbor »Šmarna gora«. V okviru Krščanskega kulturnega društva Šmartno in pri Društvu kmečkih fantov in deklet v Gameljnah, je potekala ž ...

četrtek, 18. junij 2015 ob 09:59

Županja sprejela dobitnike priznanj na državnem srečanju mladih čebelarjev

Županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, je v sredo, 17. junija, v županatu Mestne hiše, sprejela dobitnike priznanj 38. državnega srečanja in tekmovanja mladih čebelarjev ter njihove mentorje. Prav tako je sprejela učence OŠ Stročja vas, ki so prejeli priznanja za posebne dosežke v letošnjem šolskem letu na državni ravni.

četrtek, 18. junij 2015 ob 00:04

Podpisali pogodbo za obnovo parketa v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

V sredo, 17. junija, je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, podpisala pogodbo za obnovo parketa v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, saj je občina uspela pridobiti sredstva Fundacije za šport. Izbrani izvajalec je KSP Ljutomer, direktor katerega je Damjan Klemen.

sreda, 17. junij 2015 ob 23:27

Letošnje Jadranske igre se pričenjajo v Ljutomeru

Ena od novosti šeste sezone Jadranskih iger je vsekakor razširjena turneja Jadranskih iger po Sloveniji, ki bo letos obiskala več slovenskih mest. Jadranske igre v Sloveniji 2015 se bodo pričele v nedeljo, 21. junija, v Ljutomeru.

sreda, 17. junij 2015 ob 20:11

V Rakičanu je potekala dobrodelna akcija »Polepšajmo življenje Ludviku in Urški«

Sodelavci Televizije AS iz Murske Sobote so se že v lanskem letu odločili za dobrodelno noto, pomagati ljudem, ki so zašli v stiske tako po finančni, kot materialni plati. Po lanskoletni zelo uspeli akciji so se letos odločili za novo, ki so jo izvedli tokrat v Rakičanu, na Cvetkovi ulici 63, ki bo potekala kar dva ni.

sreda, 17. junij 2015 ob 19:35

JSKD in Občina Ljutomer vabita na otvoritev KUL-KIŠTE

JSKD in Občina Ljutomer vas v okviru kulturnega maratona Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer v ponedeljek, 22. junija 2015, ob 11. uri vljudno vabita na otvoritev KUL-KIŠTE, novega objekta za izvajanje kulturne dejavnosti pri Domu kulture Ljutomer.

sreda, 17. junij 2015 ob 16:58

Pri nadvozu v Pavlovcih bodo izvedli nov potek železniške proge z novimi radiji

V sklopu projekta rekonstrukcije, elektrifikacije in nadgradnje železniške proge Pragersko–Hodoš ter posodobitve nivojskih prehodov in izvedbe podhodov na železniških postajah, tudi na Ormoškem gradijo podvoze in nadvoze.

sreda, 17. junij 2015 ob 13:042