Maturantom in maturantkam GFML svečano podelili spričevala

V ponedeljek, 13. julija, je v Ljutomeru na Glavnem trgu, potekala svečana podelitev maturitetnih spričeval maturantom in maturantkam Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Tudi letošnja 49. generacija je dosegla izjemen rezultat, saj je k splošni maturi na spomladanskem roku letos pristopilo 107 dijakov gimnazijskega programa, 105 dijakov pa je uspešno opravilo maturo.

torek, 14. julij 2015 ob 00:341

Na Stari Gori so že enaindvajsetič poželi zlato klasje

PGD Stara Gora, Društvo podeželskih žena Sv. Jurij ob Ščavnici in Kmetijsko svetovalna služba Gornja Radgona, so ob pokroviteljstvu Občine Sv. Jurij ob Ščavnici, v nedeljo, 12. julija, pripravili že enaindvajseto Žetev zlatega klasa.

ponedeljek, 13. julij 2015 ob 15:26

Dobrodelni koncert za oratorij na Razkrižju

Župnija Razkrižje je v petek, 10. julija, pripravila v župnijski cerkvi dobrodelni koncert za župnijski oratorij. Pobudnik za izvedbo dobrodelnega koncerta, saj bodo vsa zbrana sredstva šla za pokrivanje stroškov oratorija, je bil domačin Jernej Bedekovič iz Razkrižja.

ponedeljek, 13. julij 2015 ob 15:09

Tri zmage za Kasaški klub Ljutomer

V nedeljo, 12. julija, so na hipodromu v Ljutomeru potekale kasaške dirke. Na šestih dirkah je Kasaški klub Ljutomer dosegel tri zmage.

ponedeljek, 13. julij 2015 ob 14:031

Kino Klopotec tudi letos na Grossmannovem festivalu

Na letošnjem Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina se bo drugo leto zapored izven rednega programa festivala odvil t. i. Kino Klopotec. Že samo ime kina meri na to, da imajo ti filmski večeri lokalen značaj. Njihov namen je, da se obiskovalcem festivala prikažejo filmi domačih avtorjev, oziroma filmi, ki se tako ali drugače tematsko dotikajo naših krajev.

ponedeljek, 13. julij 2015 ob 10:30

Tudi 49. generacija maturantk in maturantov GFML dosegla izjemen rezultat na splošni maturi

Pred nami so še težko pričakovani rezultati splošne mature 2015 v spomladanskem roku. Tudi letošnja 49. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izjemen rezultat.

ponedeljek, 13. julij 2015 ob 09:48

V Lotmerk na fantastično dogodivščino - 11. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina

Tisti, ki že(l)jno pričakujejo fantastični film in vino, bodo že v torek prišli na svoj račun, saj bo 11. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina v Ljutomeru odprl svoja vrata od 14. do 19. julija 2015. Na festivalu se bo tako v petih dneh zvrstilo veliko število različnih dogodkov, ki so tako ali drugače povezani s fantastičnim filmom, vrhunskim vinom, tematskimi delavnicami in koncerti.

nedelja, 12. julij 2015 ob 22:59

Poleg vetrnice se odslej vrti tudi klopotec

Vokviru premakulturnega vrta na dvorišču DOSOR-ja, Doma starejšihobčanov Radenci, zelo lepo uspeva tudi vinska trta, speljana na karprave brajde. Zatorej ni nič čudnega, če se je stanovalecMaksimiljanKorošec domislil,da bi v času dozorevanja grozdje »varoval« s svojim ropotom tudiklopotec, kot je to običaj v vinogradih.

nedelja, 12. julij 2015 ob 20:54

V Obrežu so orali po starem

Stayer klub Kog je v Obrežu v občini Središče ob Dravi pripravil tradicionalno tekmovanje v oranju z lesenimi plugi na strnišču. Zbralo se je več tekmovalnih ekip, domačini, Društvo Oldtimer Stara Gora, Klub ljubiteljev stare kmetijske tehnike Pomurja in ekipa iz sosednje Hrvaške. Namen je bil, da prikažejo kako so nekoč naši predniki orali z lesenimi plugi, takrat s kravjo ali konjsko vprego, da so tako preživeli številčne družine, a danes takih prizorov na naših poljih ne vidimo ...

nedelja, 12. julij 2015 ob 20:05

Srečanje zborov z obeh bregov Mure v Pavlovi hiši

V okviru dogajanj »Poletje v Pavlovi hiši« v Potrni (Laafeld) pri Bad Radkersburgu, je potekalo Srečanje zborov v Pavlovi hiši (Chöretreffen im Pavelhaus).

nedelja, 12. julij 2015 ob 18:22