PGD Radomerje pripravilo prireditev ob 90-letnici delovanja društva

Prostovoljno gasilsko društvo Radomerje je v soboto, 13. junija, pripravilo prireditev ob 90-letnici delovanja društva. Vse zbrane je nagovorila tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, in jim čestitala ob 90-letnici delovanja, se jim zahvalila za vso požrtvovalnost in nesebičnost, saj je gasilstvo velikega pomena za krajevno skupnost.

torek, 16. junij 2015 ob 16:07

Ribiški car je postal Miha Gomboc

Ribiška družina Gornja Radgona, Temeljne Ribiška enota Tišina je v nedeljo, 14. junija, v tekmovalnih ribnikih v Gradišču pripravila ribiško tekmovanje za ribiškega carja 2015/2016. Rdeča nit letošnjega ribiškega tekmovanja v idilični naravni in mirni lepoti pri ribnikih v Gradišču je bilo tekmovanje za izbor in kronanje ribiškega carja.

torek, 16. junij 2015 ob 15:52


Vina P&F Jeruzalem Ormož tudi letos žanjejo uspehe

Največji slovenski vinar P&F Jeruzalem Ormož tudi v letošnjem letu nadaljuje z uspešnimi nastopi na domačih in mednarodnih ocenjevanjih vin. Čeprav glavnina tekmovanj prihaja na vrsto v jeseni, se klet P&F Jeruzalem Ormož že lahko pohvali s številnimi medaljami. Med najpomembnejše zagotovo spadajo tiste osvojene na največjem in najvplivnejšem vinskem tekmovanju na svetu - The World Wine Awards Decanter, ki so jih razkrili 14. junija. Prijavljena vina je ocenjevalo kar 240 vrhunskih ...

torek, 16. junij 2015 ob 12:51

V Ljutomeru odmevala pesem oktetov

Konec tedna je na oder Doma kulture Ljutomer stopilo kar 5 oktetov. Člani Ljutomerskega okteta  v letošnjem jubilejnem letu 2015, obeležujejo 50 let neprekinjenega delovanja. V sklopu priprav na slavnostni koncert ob 50-letnici so letos pripravili že drugi glasbeni večer, za vse ljubitelje zborovskega petja.

torek, 16. junij 2015 ob 08:47

Svojemu namenu sta bila predana dva defibrilatorja na območju občine Križevci

V ponedeljek, 15. junija, sta bila svojemu namenu predana defibrilatorja na bencinskem servisu v Vučji vasi in na gasilskem domu v Kokoričih. Po AED napravi v poslopju banke v Križevcih pred nekaj leti, so tako sedaj na področju občine Križevci tri takšne naprave, ki rešujejo življenja.

ponedeljek, 15. junij 2015 ob 21:00

Vozilo končalo na strehi, štirje poškodovani

V ponedeljek, 15. junija, ob 16.30, je v Križevcih pri Ljutomeru, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na streho. Voznik je pripeljal iz smeri Veržeja, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter najprej zapeljal na desno bankino, od tam pa preko cestišča v obcestni jarek, kjer se je vozilo prevrnilo na streho.

ponedeljek, 15. junij 2015 ob 18:44

Predsednik Državnega zbora RS pozdravil krvodajalce v Veržeju

V soboto, 13. junija, je v Veržeju potekalo 26. tradicionalno srečanje krvodajalcev Slovenije, kjer se je zbralo okrog 800 krvodajalcev iz vse Slovenije in sosednje Hrvaške. Tako so se vabilu odzvali člani RK iz naslednjih krajevnih organizacij: Ljutomer, Maribor, Ormož, Ptuj, Celje, Gornja Radgona, Lendava, Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica in Čakovec (HR). Večina obiskovalcev je na srečanje prispela z avtobusi, nekateri z lastnim prevozom, bilo pa je tudi kar nekaj ...

ponedeljek, 15. junij 2015 ob 16:36

Čudovito popotovanje z glasbo in petjem

Čudovitopopotovanje z glasbo in petjem je bilo poldrugo urno druženje spevkami in pevci dveh mešanih pevskih zborov v murskosoboškiEvangeličanski cerkvi MartinaLuthra vnedeljo, 14. junija zvečer. Domači Mešani pevski zbor Cantate, kiga kot zborovodja vodi v Murski Soboti DejanPrasl, jegostil mešani pevski zbor s Filipinov, Manila Chamber Singers, ki gavodi William Zartero.

ponedeljek, 15. junij 2015 ob 15:13

Prijave ekip za Jadranske igre se zbirajo do srede, 17. junija

Kot smo že pisali, v nedeljo, 21. junija, v Ljutomer prihajajo Jadranske igre. Na letnem kopališču bodo potekale  kvalifikacije, poleg občine Ljutomer, bodo igre še v mestni občini Koper, v občini Radlje ob Dravi, mestni občini Kranj, občini Domžale in mestni občini Velenje.

ponedeljek, 15. junij 2015 ob 12:42