Ravnateljica Breda Žunič nova članica velike družine Abrahamovcev

Častitljivi mož Abraham je res dosleden in vztrajen, najde vsakogar, ki dočaka 50. rojstni dan. Ušla mu ni niti Breda Žunič, priljubljena ravnateljica OŠ Mala Nedelja. Čeprav je 9. junij, ko je obrnila petdeseti list v knjigi svojega življenja, želela preživeti na dopustu, je iznajdljivi očak našel način, s katerim jo je privabil na delovno mesto.

četrtek, 11. junij 2015 ob 12:06

Minister za infrastrukturo odprl podvoz v Ljutomeru

V ponedeljek, 8. junija, je v Ljutomeru potekala otvoritev podvoza na Jeruzalemski cesti. S tem namenom je Ljutomer obiskal minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič in, kot smo že poročali, z odstranitvijo simbolične ovire na cesti podvoz odprl za ves promet.

sreda, 10. junij 2015 ob 16:16

Na Glavnem trgu se je predstavila Glasbena šola Slavka Osterca

Ob koncu šolskega leta 2014/2015 so učenci in mentorji Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer pripravili prireditev Glasbena šola se predstavi, kjer so nastopili baletni oddelek, komorne skupine, mladinski pevski zbor in orkestri šole. Koncert je potekal v prijetnem vzdušju na Glavnem trgu v Ljutomeru.

sreda, 10. junij 2015 ob 13:07

Radgončani so se pripravljali dosledno

Minulosoboto, 6. junija, je ekipa Rdečega križa Slovenije - Območnegazdruženja Gornja Radgona osvojila naslov pomurskih prvakov na 21.izbirnem regijskem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomočiCivilne zaščite in Rdečega križa v Pomurju, ki je potekalo vLendavi. Ta njihov uspeh ni bil nekaj slučajnega, kajti že lanskoleto so tudi bili prvaki Pomurja ter se udeležili državnegapreverjanja.

torek, 9. junij 2015 ob 19:13

Bogdan Benko zmagal na mednarodni jetski dirki za nagrado Hrvaške

Minuli vikend je v Novem Vinodolskem na Hrvaškem potekala mednarodna jetski dirka za nagrado Hrvaške. Dirka je potekala v mednarodnem sklopu dirk za Alpe Adria jetski tour in šteje tudi za točkovanje UIM (svetovno in evropsko točkovanje).

torek, 9. junij 2015 ob 18:16

Dan odprtih vrat Čebelarskega društva Ljutomer

Tudi letošnje leto je Čebelarsko društvo Ljutomer organiziralo »Dan odprtih vrat« čebelarskega društva, tokrat  na lokaciji učnega čebelnjaka pri osnovni šoli Ivan Cankar v Ljutomeru. Ob pomoči mladih šolarjev, se je iztočilo zavidljivo veliko medu iz učnih panjev šol naše občine. Otroci so se zaradi bojazni pred bolečimi piki čebel raje zadrževali v mobilni enoti enega izmed članov, kjer so odkrivali polno satje, ga vstavljali v točilo in zavrteli, da je med ...

torek, 9. junij 2015 ob 17:01

Prvič se je zavrtela »DOSOR-jeva vetrnica«

Nadvorišču DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, tik otroškegaigrišča, je bil v mesecu maju dokončan povsem nov oder, ki bonudil gostoljubje v poletnem času številnim DOSOR-jevim gostom. Obponedeljkovih večerih, okrog 18.30, se bo namreč na tem odruzavrtela »DOSOR-jeva vetrnica«, v okviru nje pa bodo nastopikulturnikov, glasbenikov, humoristov, čarodejev in še koga, kar jekot pobuda »zrasla na zelniku« direktorice MatejeHauser.

torek, 9. junij 2015 ob 14:20

Svoje nekdanje dekle napadel med spanjem

V petek, 5. junija, so bili policisti Policijske postaje Lenart obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na njihovem območju. Zelo kmalu se je izkazalo, da ne gre za vlom, temveč je zamaskirani storilec v noči iz četrtka na petek, iz 4. na 5. junija, vstopil v stanovanjsko hišo na območju občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah, kjer je fizično napadel 22-letno žensko, ki je takrat spala v postelji.

torek, 9. junij 2015 ob 13:08

Rogašovski rekreativni sobotni popoldan

Minulosoboto, 6. junija popoldne, sta v Občini Rogašovci na Goričkem vPrekmurju bila organizirana že 9. Pohod po Občini Rogašovci (startob 13.30) ter 12. Rogašovski tek (start ob 14. uri) za Pomurskipokal, s 227 udeleženkami in udeleženci. Startnina je znašala 7,00evrov, vanjo pa je bila vključena osvežilna pijača, majica znapisom in malice. Otroci so bili startnine oproščeni.

torek, 9. junij 2015 ob 10:51

Tri priznanja iz Brda v osrčje Prlekije

Pod vzornim in predanim vodstvom direktorice Marjetke Kastner, mag. poslovnih ved in njenih sodelavk in sodelavcev je v realizaciji Life Learning Academia potekal v začetku junija 2015 drugi, dva dni trajajoči akademsko gospodarski kongres – AEC 2015 na Brdu pri Kranju.

torek, 9. junij 2015 ob 10:45