Žegnanje na Spodnjem Krapju

V nedeljo, 14. junija, je sredi vasi na Spodnjem Krapju, potekalo že tradicionalno vsakoletno vaško žegnanje ob čudoviti neogotski kapeli, ki so jo postavili leta 1884. Kapela je posvečena Presveti Trojici. Na pročelju je Drago Ficko upodobil sv. Janeza Krstnika, zato je tudi vaško žegnanje približno ob njegovem godu, ko se verniki zberejo ob kapeli pod starodavno lipo k praznovanju. Letos je to praznovanje potekalo sicer nekoliko prej, vendar je kljub temu pritegnilo številne vaščane ...

sreda, 17. junij 2015 ob 12:27

Otvoritev zeliščnega vrta Trebnik. V Ljutomer prihaja Tadej Slapnik.

Kooperativa Alpe Adria v sodelovanju z Ekološko kmetijo Meglič, Iršič Dragom – Zelišča Žičke Kartuzije, Majdo Temnik – Vrt Majnik in Dvorcem Trebnik – IP Mercator, Mladinskim centrom Dravinjske doline, TIC Slovenske Konjice, Literarnim društvom Gnezdo, Občino Slovenske Konjice ter Slovenskim forumom socialnega podjetništva, so v soboto, 13. junija, organizirali Dan odprtih vrat Dvorca Trebnik in otvoritev zeliščnega vrta v neposredni bližini dvorca v Slovenskih Konjicah ...

sreda, 17. junij 2015 ob 12:17

Radgonski verniki so romali v Međugorje h kraljici miru

Tudi letos, kar je že sedmo leto zapovrstjo in nekako prehaja v tradicijo so v radgonski župniji v organizaciji Turistične agencije Dejana Dvoršaka iz Lomanoš popeljali vernike na tridnevno romanje v svetovno znano romarsko središče Međugorje.

torek, 16. junij 2015 ob 20:59

Vabilo na prijateljsko rekreacijsko kolesarjenje

V sklopu letnih dogodkov župnije sv. Petra Gornja Radgona, se organizira prijateljsko rekreacijsko kolesarjenje v Lendavo, ki bo v soboto, 4. julija, s startom ob 6. uri izpred Trstenjakovega doma v Gornji Radgoni.

torek, 16. junij 2015 ob 20:40

Jubilejno srečanje v Trstenjakovi ulici

VTrstenjakovi ulici 4 v Radencih že deseto leto gostuje Bivalna enotaRadenci, ki sodi v okvir Socialno varstvenega zavoda Hrastovec. Vsakoleto vsaj enkrat pripravijo srečanje svojcev, prijateljev in sosedovvarovank in varovancev, ki jih je trenutno v tej bivalni enoti 17.

torek, 16. junij 2015 ob 19:11

Zrno zadovoljstva Fortune v plodnih tleh

Vsredo, 10. junija popoldne, so se zbrali članice in članiprijateljske skupine Fortuna na druženju kar pri eni izmed članic,v prijetni senci dvoriščnega zelenila. Ob tem so tudi podrobnopregledali portfolijo svoje skupine, album s fotografijami in izrezkiiz časopisov o objavljenih dosedanjih številnih aktivnostihskupine, ne samo na srečanjih v DOSOR-ju, pač pa tudi drugod, vbližnji in daljni okolici. Bilo je to obenem tudi praznovanje 2.rojstnega dne te skupine.

torek, 16. junij 2015 ob 19:04

Gimnazijci »KUL-KIŠTI« dodali nekaj živih barv

V začetku maja so v Ljutomeru ob Domu kulture postavili montažni objekt, ki ga v teh dneh končujejo. Godbeni dom oz. "KUL-KIŠTA", kot se sedaj imenuje, dobiva končno podobo tudi s pomočjo dijakov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, ki obiskujejo izbirni predmet likovno snovanje. Objekt so poslikali in mu dodali nekaj živih barv.

torek, 16. junij 2015 ob 17:34

PGD Radomerje pripravilo prireditev ob 90-letnici delovanja društva

Prostovoljno gasilsko društvo Radomerje je v soboto, 13. junija, pripravilo prireditev ob 90-letnici delovanja društva. Vse zbrane je nagovorila tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, in jim čestitala ob 90-letnici delovanja, se jim zahvalila za vso požrtvovalnost in nesebičnost, saj je gasilstvo velikega pomena za krajevno skupnost.

torek, 16. junij 2015 ob 16:07

Ribiški car je postal Miha Gomboc

Ribiška družina Gornja Radgona, Temeljne Ribiška enota Tišina je v nedeljo, 14. junija, v tekmovalnih ribnikih v Gradišču pripravila ribiško tekmovanje za ribiškega carja 2015/2016. Rdeča nit letošnjega ribiškega tekmovanja v idilični naravni in mirni lepoti pri ribnikih v Gradišču je bilo tekmovanje za izbor in kronanje ribiškega carja.

torek, 16. junij 2015 ob 15:52