Z osebnim vozilom zbil voznika kolesa z motorjem

V petek, 30. januarja, je okoli 13. ure na Gomili pri Kogu voznik z osebnim vozilom zbil voznika kolesa z motorjem. Pri nesreči so posredovali reševalci NMP Ormož, ki so poškodovanca prepeljali v ZD Ormož.

petek, 30. januar 2015 ob 14:51

Stroj ji je med vretena zgrabil šop las in jo hudo telesno poškodoval

V četrtek, 29. januarja, okoli 6.30, se je v enem od podjetij na Ptuju zgodila nesreča pri delu, v kateri se je 27-letna delavka hudo telesno poškodovala. Delavka je med delom na stroju segla po gotov izdelek na mestu, kjer to ne bi smela storiti in je tam stroj zavarovan z mrežo.

petek, 30. januar 2015 ob 10:23

Ob varoji, tudi mali panjski hrošč ogroža čebele

Štiriintrideset članov in članic mladega, šele pred tremi leti ustanovljenega Društva čebelarjev Apače, se je zbralo na občnem zboru v Gostilni Zver v Apačah. Zbora so se udeležili tudi gostje, predstavnika čebelarskih društev Negova in Radenci, ter strokovni svetovalec Čebelarske zveze Slovenije Avgust Sinič.

petek, 30. januar 2015 ob 10:09

Pevski vikend za mlade pevce, ki pojejo v cerkvah v Zavodu Marianum v Veržeju

V župniji Veržej kar precej dela in skrbi posvečajo tudi mladim pevcem, ki pojejo v župnijski cerkvi pri svetih mašah ali na drugih cerkvenih dogodkih in prireditvah znotraj župnije Veržej, dekanije Ljutomer in murskosoboške škofije. Tako že nekaj let zapored v Veržeju v zavodu Marianum poteka pevski vikend, oziroma učenje cerkvenih drugih pesmi, ki se pojejo v cerkvi.

petek, 30. januar 2015 ob 09:29

Radgonski prostovoljci prejeli priznanja Nefiks

V veliki sejni sobi Mestne hiše v Ljubljani je 20. 1. 2015 potekala nekoliko bolj neformalna »seja«. Zavod Nefiks je namreč že četrtič organiziral podelitev posebnih priznanj, namenjenih tako posameznikom, kot organizacijam, ki neformalno pridobljeno znanje beležijo z Nefiksom. Podeljenih je bilo 88 priznanj. Med prejemniki priznanj so tudi radgonski prostovoljci.

četrtek, 29. januar 2015 ob 21:30

Jubilejno 55. Kurentovanje na Ptuju se pričenja 7. februarja

Mestna občina Ptuj kot organizator in Javne službe Ptuj kot izvajalec bosta med 7. in 17. februarjem že 55. znova pripravila tradicionalno Kurentovanje, največjo slovensko prireditev v času pusta, ki bo na ulice najstarejšega mesta privabila veliko število avtohtonih mask iz vse Slovenije in srednje Evrope.

četrtek, 29. januar 2015 ob 19:17

Kekec pašteta družbi Osem iz Murske Sobote za 220.000 evrov

Na dražbo blagovnih znamk Mip DML, Kekec pašteta, Kraljica mortadela Gorica, Pomurka in MIP, ki je potekala z zviševanjem izklicne cene, je prišlo 10 interesentov. Blagovna znamka Kekec pašteta je bila naprodaj po izklicni ceni 100.000 evrov.

četrtek, 29. januar 2015 ob 16:36

Delavec si je na namizni krožni žagi delno odrezal tri prste na roki

Policija je bila v sredo, 28. januarja, ob 12. uri, obveščena o nesreči pri delu na gradbišču na Spodnjem Kamenščaku. Ugotovljeno je bilo, da si je delavec na namizni krožni žagi delno odrezal tri prste na desni roki.

četrtek, 29. januar 2015 ob 13:48

Znanje za mlade na GFML

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) je pripravila projekt Znanje za mlade. Dijaki in profesorji so preko 400 učencem iz praktično vseh pomurskih osnovnih šol dan popestrili s številnimi delavnicami. "Na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer smo prepričani, da je izobrazba ena izmed temeljnih vrednot, ki vodijo do uspeha v življenju, in da nam znanja nihče ne more vzeti. Zato skušamo z organizacijo delavnic Znanje za mlade promovirati znanje. V teh delavnicah se v vlogo bodočih ...

četrtek, 29. januar 2015 ob 13:27

S peticijo proti ukinitvi dežurne službe in NMP v Ormožu

Po Sloveniji se vzpostavlja mreža urgentnih centrov, kjer na Ministrstvu za zdravje zagotavljajo, da bo s tem šlo za hitrejšo in učinkovitejšo obravnavo nujnih primerov. A zlasti na Ormoškem je ta namera v zadnjih mesecih dvignila precej prahu, saj bi po tem osnutku organiziranja urgentnih centrov Zdravstveni dom (ZD) Ormož bil uvrščen pod 48 kilometrov oddaljeno bolnišnico v Murski Soboti, ne pa pod 25 kilometrov oddaljeno urgenco Splošne bolnišnice Ptuj.

četrtek, 29. januar 2015 ob 10:252