13. mednarodni debatni turnir v znamenju ZDA

V petek se je s finalno debato v prleški prestolnici končal že 13. mednarodni debatni turnir, ki je potekal v organizaciji Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer ter Zavoda Za in proti. V velikem finalu sta nastopili obe ekipi Združenih držav Amerike ter tako ponovili lanski uspeh. Izmed slovenskih ekip sta se najbolje odrezali ekipi II. Gimnazije Maribor s četrtim ter Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje s šestim mestom.

nedelja, 8. marec 2015 ob 08:47

Ogenj uničil kuhinjo

V soboto, 7. marca, okoli 12.30 ure, je v Lahoncih zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše. Domačini so požar pogasili še pred prihodom gasilcev. Ogenj je uničil belo tehniko, kuhinjske elemente, okno in oplesk.

nedelja, 8. marec 2015 ob 01:17

Vaška tržnica pred Dnevom žena

Dan pred letošnjim Dnevom žena, torej na prvo in ne drugo soboto vmarcu, je Zavod za turizem in šport Radenci v središču kraja pripravil tradicionalno vaško tržnico.

sobota, 7. marec 2015 ob 16:44

Mineva sedemdeset let od ustrelitve talcev pri Mali Nedelji

Množično in dostojno so v petek, 6. marca pri Mali Nedelji, počastili spomin na devetnajst žrtev enega zadnjih zločinov okupatorja na območju Prlekije. Osmega marca bo namreč preteklo 70 let, odkar je pod streli nemških okupatorjev, pri Mali Nedelji umrlo devetnajst rodoljubov, katere so pripeljali iz ptujskih zaporov.

sobota, 7. marec 2015 ob 10:45

Dvojno praznovanje Dneva žena v DOSOR-ju

Harmonikar Robert Majerič iz Spodnjih Ivanjec je v petek, 6. marca, z igranjem in petjem razveselil stanovalke in stanovalce na dementnem oddelku DOSOR-ja, kjer je zabavne dopoldanske urice pred letošnjim Dnevom žena organizirala delovna terapevtka Andreja Čuk Singhateh. Vse je tedaj pozdravila DOSOR-jeva prostovoljka Marija Erveš, krajši nagovor je imel DOSOR-jev prostovoljec (spodaj podpisani !), sledila pa je plesna zabava s harmonikarjem. Prostor je bil okrašen s pomladanskim cvetjem, ...

sobota, 7. marec 2015 ob 09:50

Ekskurzija v okolico mesta Murska Sobota

Vsak četrtek ob 17. uri se v pisarni Evangeličanske cerkve Martina Luthra v Murski Soboti srečujejo člani moškega bibličnega krožka, ki ob branju ter komentiranju besedil Svetega pisma občasno spoznavajo tudi bližnje in daljne znamenitosti s kulturnega, verskega, zgodovinskega in stavbnega področja. Toda 5. marca letos so se odločili spoznati tudi kulinarično področje.

petek, 6. marec 2015 ob 20:05

Osebno vozilo zapeljalo v prepad

V petek, 6. marca, se je okrog 5.30, v naselju Šafarsko, zgodila prometna nesreča, v kateri je osebno vozilo zapeljalo s ceste v okoli deset metrov globok prepad in se prevrnilo. V vozilu so ostale ukleščene tri poškodovane osebe, ena pa se je uspela rešiti iz vozila.

petek, 6. marec 2015 ob 10:16

»Obstajajo le iskreni in neiskreni govorniki«

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v četrtek, 5. marca, obiskal Občino Ljutomer. Najprej je slavnostno odprl Mednarodni srednješolski debatni turnir in se srečal s slovenskimi debaterji, sestal pa se je tudi z vodstvom Občine Ljutomer. Dan je predsednik republike zaključil z ogledom ene izmed debat v okviru mednarodnega turnirja, ki ga organizirata Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) in ZIP, zavod za kulturo dialoga Slovenija.

petek, 6. marec 2015 ob 07:282

Imeti pogled, usmerjen proti večnosti

»Ljudjesmo si med seboj različni, vsi imamo neko življenjsko usmeritev,vsi hodimo po neki poti, z nekim namenom, z nekim ciljem...Nagovorila me je Gregova zadnja poslana misel: »Biti kristjan nepomeni biti popoln, ampak le imeti pogled, usmerjen proti večnosti.Pot do tja pa je lahko velikokrat zelo ovinkasta.« In še kako sestrinjam s tem...« jezapisal v uvodnik »Tisoč obrazov - eno srce« MatejUžmah v drobno knjižico z naslovom »Slovo«, ki je ...

četrtek, 5. marec 2015 ob 20:44

Na zboru krajanov v Šalincih potekala burna debata glede gradnje podvoza

Na zboru krajanov Krajevne skupnosti Krištanci, Šalinci, Grlava, ki so ga pripravili v sredo, 4. marca, v prostorih PGD Šalinci, so med drugim govorili o elektrifikaciji in rekonstrukciji proge Pragersko-Hodoš in o gradnji podvoza na Grlavi, ki se gradi pod železniško progo. Ta krajanom povzroča precej nevšečnosti, še posebej Sonji Filipič, saj podvoz gre neposredno ob njeni hiši.

četrtek, 5. marec 2015 ob 20:1713